Kizlar benim reglim her ay diger gunun 2-5 öncesinden gelir. Bu ay 4 gun gec basladi bende pirpiriklendim tabiki. Bayagi kanamam oldu bu ay.
Reglin bitimine dogru sol kasigimda rahme dogru bi baski hissi var . Böyle yanma hissi gibi. Ilk basta idrar yanmasi oluyodu ama o gecti bu arada idrar testi negatif. Idrar yanmasi gecti gibi ama kasikta rahimde Hala biraz var . Bende pirpirikli oldugum icin jinekologa gittim ve karnin ustunden muayene etmesini istedim , kesinlikle elletmedim alt tarafa. Karnin ustunden guya cok sey belli olmazmis, burda genelde genc kiz ol olma, alttan bakiliyormus. Neyse….
Sag yumurtalik normal gözukuyomus. Sol gözukmuyormus bagirsaktan dolayi (tam kapatiyomus yumurtaligi), fakat bisi olsa fark edermisin diye sordugumda edilir herhalde demisti.. birseyden kastimda kist falan manasinda. Bu arada uterus dedikleri yer normalmis, Endometrium dedikleri sey cizgi halinde inceymis, reglin tam bitimine gittigim icin bu normalmis. Doktoru illallah ettirdim sende birsey yok dedi, oysa ki ilk basta ultrasonda hersey belli olmsz demisti…
Bende pirpirikligimden pcos falan miyim, kist mi var, yumurtaligimda bi hastaligim olsa belli olurmu diye sordum… pcosta mesela öyle birsey olsa akne, agrili regl ve killanma olur dedi. Bende bunlar yok, agrili regl var ama max. 3 agri kesici ile butun dönemi gecirebiliyorum.
Sizce gereksiz yere mi pirpirikleniyorum? Herhangi bi aksilik olsa karnin ustunden belli olurmu? Kist, miyom dedikleri seyler mesela… yani sol yumurtalik gözukmuyor o yumurtalik normalmi diye kafama takiyorum, ama birsey olsa gözukmese dahi ultrasonda bi belirti verirmi?
Bu yanma hissi acaba usuttugumden mi. Kaldigim ulke yagmurlu ve bayadir serin, 12 derece falan… evde soguk sayilir.
Tesekkur ederim