Htcddl bulgur yemiyor eşim ama pirinç ile not alayım, haftalık liste yapcam artık 😊

Deleted4 bizim tarhanamızın içinde dövme(yarma), yoğurt, tuz ve kekik oluyor. Hem cips gibi yeniyor hem kavurması ve çorbası yapılıyor. Çorbasını da tarhanayı kaynamış suya atıp iyice yumuşayınca blender ile çekiyoruz, üzerine de yağını yakıyoruz. Yağın içine nane, pul biber, sarımsak koyuyoruz. Sonra bir iki taşım daha kaynıyor hazır.

Frenchoje hmm anladım canım biz de kuruyunca toz haline getirilip saklaniliyo istediğin zaman çıkarıp pişiriyoruz suyla cozunluyoruz yani sizinki biraz zormuş 😁

Deleted4 bi gün marketten alıp denicem ama nasıl yapıldığını bilmiyorum toz olanının 😊

Frenchoje herkes değişik yapar ben şöyle yapıyorum yağ ve salçayı kavuruyorum üzerine biraz nane ve pulbiber koyup iki daha kavuruyorum biraz su koyup üzerine tarhanayi atıyorum kaynayana kadar karıştırıyorum en son tuzunu atıp alıyorum ocaktan. Bazıları önce suda cozduruyo üzerine yağ salça yakiyo ama ben böyle yapiyorm

Selma bu tartışmayı sabitledi.

Selma bende mercimek çorbası ve yeşil fasülye vardı dolapta, birde sarımsaklı yoğurtlu makarna yaptım yanına. Bugünlük bununla idare ediyoruz yapacak bi şey yok 😅

Selma liste yapcam artık ben haftalık. Her gün ne pişirsem derdim olmaz en azından, çözümü böyle buldum.