Selam kızlar. Bundan 5 6 ay önce kadar eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Ve sinirle benim kolumu sıktı morartti. Benim 2 ablam var. O sıralar bana gelmişlerdi. Ortanca ablam dışarı çıktığında büyük ablama bu olayi anlattım. Onunla dertleşmek istedim. Sonra üzüldü ağladı. Bende dedim ki öteki ablama anlatma sakın dedim.hic kimseye anlatma dedim. Çünkü kin tutar biliyorum. Asla unutmaz. Anneme babamada hic kimseye anlatma sakin dedim.Oda tamam dedi. Yemin ettirdim. Yemin etti.
Sonra akşam oldu gitme vakitleri geldi. Gittiler. Akşam telefon çaldı. Arayan annem. Seninle konuşucaz dedi. Sonra misafir geldi kapattı telefonu. Acaba ablam anlattı mı diye düşündüm. Ama bana yemin etmişti anlatmam demişti.
Sonra telefon tekrar çaldı. Ablam anlatmış anneme babama öteki ablama. Üstelik öyle bir anlatmış ki. Ben işkence çekmişim gibi. Yok efendim banyoya kilitlemiş. Ağzıma çorap sokmuş eşim. Orada beni dövmüş falan. Oysa ben öyle birsey demedim öyle anlatmadım ona.
Annemi babami ablami inandiramadim tabi. Olay öyle değil diye itiraz ettim. Ama sandılar ki ben eşimi koruyorum.
Sonra annem babam ikna oldu. Eşimle falan oturdular konuştular. Eşim tedavi olmaya ikna oldu. Bir daha tekrarlanmadi böyle birsey.
Sonra bu derdimi anlattığım büyük ablama dedim ki. Ben öyle birsey mi dedim sana. Neden bire bin kattın. Neden böyle yaptın. Hem birde yemin etmiştin. Ben seninle derdimi paylaşmak istedim sadece. Sen gittin anında yumurtladin dedim. Oda sadece dediki. Ben senin canın tehlikede diye korktum. Ondan anlattım. Ben öyle anladım. Öyle anlattım dedi. Hey Allah’m. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Ablam sonuçta.
Ortanca ablama da dedim ki bak olay öyle değil. Beni bir dinle dedim. Hayır katiyen beni dinlemedi. Eşimden dolayı dediki. Bjr daha onun adını benim yanımda ağzına alma. Bir daha senin evine de gelmem gitmem zaten. Öyle bi adamın ekmeğini yemem ben vs. Bu tarz konuştu. Ve bana olayın aslını bile anlattırmadi.
Kızlar hergun üzülüyorum kahroluyorum. Neden ablam gitti sırrımı anlattı hemen.
Neden Ortanca ablam birdaha gelmem senin evine dedi. Neden beni dinlemedi bir kez olsun. Neden inanmak istemedi. Ağlıyorum şuan. Yediremiyorum kendime. Onlar benim herseyim di. Neden beni böyle harcadılar attılar. Neden sormadılar doğru düzgün. Kardeşim derdin ne güzelce anlat olayın aslını astarını demediler.
Büyük ablam surat asti . Bir daha bana anlatma madem derdini dedi. Ben senim hayatından endişe duydum ondan anlattım dedi. Ortanca ablam dinlemedi bile. O günden sonra eskisi gibi davranmadilar bana. Mesafe koydular. Neden böyle oldu kızlar. Ben bu kadar degersizmiydim

cevizlikek ben unutamıyorum bunları. Zaten kimsem yok. Hiç arkadaşım yok. Tek ablamlar vardı. Tek dostum onlardı. Şimdi artk yabancı olduk

cevizlikek büyük ablaminda bende çok fazla sırrı var. Ama asla ne anneme ne babama tek bir laf etmedim. Yıllardır sakladım sırrını. Hala daha saklıyorum. O anında yetiştirdi. Üstelik eşime iftira atarak

cevizlikek bir okuyan varsa yorum yapın lütfen. Belkide ben haksızım. Bilmiyorum. Ama kendimi haklı görüyorum. Yediremiyorum. Unutamıyorum

cevizlikek derler ya kan bağı değil can bağı. bazen kendi kanından olan maalesef sana böyle yapıyor. ablanın iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. annene babana söyleyerek sana iyilik mi yaptı şimdi ? olayı bin katarak anlatmış birde . diğer ablan da apayrı bi olay evine gelmem ne demek daha çok gelmesi gerekir kardeşm sahipsiz değil gibisinden . ama onlar sana sırt dönmüş hiçbir suçun yokken. bazen insanları salmak gerekir ki değerini anlasınlar. bence bırak onlar arayana kadar arama sorma bile

cevizlikek sen onlarsız kendini eksik hiss ediyorsun ama asla değilsin. Sen büyüdün artık onlarsızda yaşaya bilirsin, hepinizin hayatı farklı. Kenara çekil ara biraz durulsun seviyorlarsa arar sorarlar sevmiyorlarsada boş ver birdaha bu konuyu açma. Annenlere gittiyinde öyle kahkaha at konuş hepsiyle sanki böyle bir olay olmamış sorsalarda unuttum de gatırlamıyorum asla açma konuyu. Eşinin hatasınıda 1kere yaptı affet 3defadan fazla olduysa o zaman şikayetlen yardım iste. Ama eşini hiç bir zaman ailenin yanında ezdirme o senin ailen, yeşeren ağaçsınız yarpaklarını soldurma. Bende kız kardeşimi tanırım sırrımı ortaya döken birisi kocamla o kadar olaylar yaşadık tek bir kelime etmedim ona hep musmutlu sandı beni. O günler geçti şimdi çok şükür iyiyiz iyikide söyleyip dillere düşmemişim. Sabr et acele etme

Yaşanmış bu olayla onların tavırlarına şahid oldun tanıdın. Bundan sonra haraketlerini ona göre et. Belkide bu bir dersdir sana

Sende koy mesafeni güzelim seni anlamayanı sende anlama güzelce anlatmışssın daha dertleri nedir yani hızursuzlık cıkarıyorlar. İnsan olan kardeşine destek olur haldem anlamaya calışır.

Bizde üç kızız benim kardeşimin sacının teline birisi zarar versin bende kendimi yenemem büyük ihtimalle . Belki de gerçekten seni cok sevdikleri icin ne yaptıklarını bilememişlerdir. Kötü düsünme belkide öyledir

cevizlikek
                  Büyük ablan gibileri çok gördüm ama kardeşin kardeşe yaptığını da ilk kez okudum. Ortanca ablanı sadece bu olaya bakarak yargılamak istemem ama sanki uzun zamandır bir bahane aramışta bu anı dört gözle beklemiş gibi geldi. Eşinin yaptığı hoş bir şey değil, ablalarının yaptığı hiç değil..
                  Ağıza çorap sokmak, kilitlemek vs.. Yani bu sağır duymaz uydurur cinsinden de değil.
                  Bence uzun bir süre mesafeli durmak, onların nabzına göre davranmak en iyisi.
                  Kendinden ve eşinden hiçbir zaman taviz verme. Sen ne kadar el üstünde tutarsan çevredekiler de o kadar el üstünde tutar.
                  Hepimiz insanız hatalar yapabiliriz, söylenilmesi gereken büyük hataları tabii ki söyle bilsinler ama ufak ya da aranızda çözebileceğiniz sorunları hiçbir şekilde kimseye anlatma. Bu olayla sonucunun ne olduğunu görmüşsün zaten.

cevizlikek gerçekten çok ayıp etmiş kardeşin,yemin ettigi halde anlatması enteresan gerçekten,kuzum güçlü dur gardını al,sende arama sorma bak nasıl dönüyorlar kapına,hadi söyledi dayanamadı,ama bu durumda seni yanlız bırakmak nedir,

bitterdelisi24 bende hep bunları düşünüyorum işte. Ben onların sırrını hep tuttum. Onlar benimkini 1 gün bile geçmeden gidip anlattılar. Ben yıllardır hala daha tek bir kimseye bile söylemedim. Çok haklısın sanırım. Zaten arama sorma bile çok nadir. Eskiden gün aşırı konuşurduk. Şimdi artk ayıp olmasın diye aranıyor soruluyor. Onlar böyle yapınca kendimi çok yalnız hissetmeye başladım. Zaten iki tane arkadaşım var. Onlarda dost değil. Uzaktan öyle arkadaş. Artk kimsem kalmamış gibi hissediyorum. Çok üzülüyorum

bitterdelisi24 teşekkür ederim canım. 🥰 ama dediğin gibi. Zaten çok çevresi olan biri değilim. Öyle pek gezmem tozmam. Eve misafir falan çağırırdim .cagirdiklarimda akrabalar yani teyzeler halalar falan . Gelenim gidenim olurdu. Bu olaydan sonra ( 5 ayı geçti) kimseyi çağırmadim. Herkes yabancı geliyor artk. Öz ablamlar bile böyle yaptıysa diğerleri zor günümde ne yapar diye düşünüyorum. Herkesten uzaklaştım artk

aayhhh ah salak kafam diyorum. Ne diye dertleşelim diye anlattım. Üstelik anlatma sebebim de o büyük ablam eşinden çok şiddet gördü. O beni anlar diye ona anlatmıştım.
                          Zaten bu olaydan sonra baya bir soğukluk girdi araya. Ben zaten bu konuyu açmıyorum artk. Onlarda açmıyor. Normalde telefonda konuşurken selam söyle falan derlerdi eşimden dolayı. Şimdi onun adını bile almıyorlar ağızlarına. Ben onlara diyorum selam söyle diye. Bakıyorum onlar birsey demiyor. Eşimi tamamen yok saydılar artk

prenses90 çok haklısın canım. İşte bunları düşünüp düşünüp deli oluyorum. Biri gidiyor anında söylüyor 1 gün bile geçmeden. Öteki beni dinlemiyor bile. Olayın aslını anlatayım diyorum. Öyle olmadı diyorum. Beni susturuyor. Öteki ablama inanıyor çünkü belliki. Oysa biz çok yakın arkadaş gibiydik. Yalan söylemem onlara karşı. Ama bana güvenmediler inanmadılar. Sırrımı tutmadilar. Bunları düşünüp ağlıyorum hep

ladymomm zaten eşimle aramızda 10 yaş. Cok yakisili biri de degil. En başından beri istemediler eşimi. Kimse istemedi. Sanırım dediğin gibi.. böyle bir olay olunca da fırsat bu fırsat diyip mesafeyi koydular. Ama olan bana oldu. Artk kendimi yapayalnız hissediyorum. Onlarmis demekki benim hayatımda ki en değerli insanlar. Hergun bunları düşünüyorum. Çok üzülüyorum. Neden bana bunu yaptılar