@Krnkrn 1 sene önce oldum ben de. Üstelik kızım daha 3 aylıktı. Bir kez ağrım olmuştu onda da ölüyorum sandım. Doktor beklememem gerektiğini acilen alınması gerektiğini söyledi safra kesesinin. Öyle korkulacak bir ameliyat değil kesinlikle. Benimki kapalı ameliyat olmuştu 3 tane delik vardı karnımda. Uzun sürmüyor zaten. Anesteziden de korkmayın sizin bünyenize göre ayarlıyorlar ve ameliyat bittikten sonra ayıldığınızda çıkarıyorlar odanıza. Gözlem altında duruyorsunuz ayılana dek. Emzirdiğim için kullandığım ilaçlar sınırlıydı ben de o yüzden ağrı çektim ameliyat sonrası. Dikişler acımıyor ama pek. İyileşme süreci bence tamamen 1 haftayı buluyor ama dediğim gibi ben emziriyordum ağrı kesiciler sınırlıydı benim için. 1 gece kaldım hastanede. Ertesi gün doktor kontrol edip gidebilirsin dedi. O anestezi uykusu evet çok tatlı bir uyku ben de yeni anne olmuştum uykusuz geçen gecelerin içinde 1 gecelik tatil uykusuydu benim için o ameliyat olduğum gün 😂 çok düşünmeyin, araştırmayın herkesin bünyesi farklıdır ve süreci de farklı olacaktır. Dikişler alınırken de korkmayın asla ben çok korkuyordum ama toplasanız 5 saniye falan sürdü alınması tık tık kesti doktor asla acımadı o an. Geçmiş olsun şimdiden. Bu taşlar safra kesesinden kanala düşünce süreç daha da uzuyor ve zorlaşıyor. Benim annem öyle olmuştu, bizde de ırsi durum. Onun kanala girdi, kırdırdı, sarılık tedavısı gördü. Doktor bana da öyle demişti erteleme ameliyatı kanala girerse taşlar 1 gecede bitecek iş 10 günü bulur çok çekersin demişti. Rahat olun lütfen geçmiş olsun çok 🌺