Kizlar ben ilişki esnasında hissizlikten sikayetciydim hep ve son zamanlarda bunun genislikten değil de fazla islanmadan olabileceğini düşünüp bugün doktora gittim doktor da rahim ağzını yakabiliriz dedi belki o islanmani azaltır dedi ne alaka anlmadim. Daraltma ameliyatı ikinci doğumdan sonra doğumla birlikte yapicam insallah. Şu an için ise diane 35 diye bı doğum kontrol hapı verdi bu biraz vajinal kuruluk yapar dedi. Ben şimdiye kadar kondomla korundum ve hap kullanmayı da hormonlarimi etkilemesin diye hiç istemiyorduk ama şimdi bunun için verince kullansam mi kullanmasam mi bilemedim ilacı aldım duruyor zaten reglin ilk günü kullanmaya başlamak gerekiyormuş sanırım şu an zamanım var ama bilemedim kullanmalı mıyım aranızda kullanıp memnun olanlar var mı korunmada falan iyi mi? İnternette çoğunlukla olumsuz yorum var doğum kontrol haplariyla ilgili baş ağrısı, depresyon, kilo artışı falan ama Dr bu ilaç killanmayi azaltır saç dokulmesine falan iyi gelir dedi bilemedim ne yapsam acaba
Doğum kontrol hapı kullanan var mı
Sinemsinem @kanalize ve @zarifhanim dan cesaretlenip kullanmaya başladım.Ben yasmin kullanıyorum ve çok mide bulantısı yaptı,8.günüm benim
gizew durup dururken hormonlarla oynamak çok saçma geliyor ama denemek de istiyorum ne yapsam bilmiyorum açıkçası
Sinemsinem ıslaklığın azalması için mi kullanmak istiyorsunuz yani
Sinemsinem ben çok memnunum üç sene olacak dkh ile korunuyorum
Sinemsinem ya aslında bende de oluyor baze hissizlik çok ıslanıyorum diye düşünüp silip yapıyoruz ama yinede hissetmiyorum,bu çok istekli olduğum zamanlarda oluyor çözemedim bnde,bndede genişlik olabilirmi? Bunun için doktoramı gitmeliyiz?
karamelek21 Evet canım,Dr genişliğin olup olmadığına bakıyor
gizew gidersem bi soracam normal kontrol ile çözebilirmi,çünkü trde jinekolaga gittigimde hiç böyle birşey demedi🥹,eşimin problemini çözdük şimdi sıra bende🤣
[silindi]
Doğum kontrol hapları göğüs kanserine sebebyiyet verebiliyor özellikle akrabalarında falan olan olduysa hiç kullanma derim
gizew evet
gizew ne denir bilemedim, umarım pişman olacağınız şeyler yaşamazsınız, yarar bu hap size. Hayırlı korunmalar dilerim 😅
Sinemsinem Diane 35 sağlık için yazılan doğum kontrol haplarından biri. Hormon bozukluğu tedavisinde de kullanıyor. Doktorunuzun dediği gibi tüylenmeyi ve saç dökülmesini azaltıyor. Islaklık demek ki hormonal artıştan dolayı oluyor ki bunu dengeleyip hissizliğin önüne geçebilmek için önermiş. Siz regl olduğunuzda başlayın. İstemediğiniz bir yan etki yaşarsanız bırakırsınız. Benim kuzenim polikistikover sebebiyle kullanıyor diane ve elleacnelleyi. Ben yapı olarak zayıfım hiç kilo aldırmadı haplar bana ama kuzenim hemen kilo almaya müsait bünyeye sahip. Hala zayıf kendisi. Kişiden kişiye değişen yan etkiler bunlar. Kullanmadan bilemezsiniz.