Ben bugün bulgur pilavı fırında kuzu pirzola ve salata yapacağım 🫠

    asyarana fırında kuşbaşı hiç yapmadım arkadaşım yapmıştı hiç beğenmemiştim ama sen güzel yaparsın

      asyarana Eğer dana gibi sert bir et ise fırına vermeden önce az bir su ile haşlayarak yumuşatmanız daha iyi olur. Kuzu eti ise fırına vermeden de pişer. Marine etmek istediğiniz sos ve sebzeler ile veya sebzesiz hazırlayıp fırın tepsisine yaydıktan sonra pişirme kağıdını ıslatıp tepsi üzerine kapatın. 200 derecede alt üst ısıtma ayarında pişirin. (Ankastre fırınıma göre tarif ediyorum, siz eti hangi ayarda yakmadan pişiriyorsanız o ayarda pişirebilirsiniz.) Bir saat sonra kontrol etmek için açıp tadına bakarsınız. Pişmişse duruma göre pişirme kağıdını kaldırıp üstleri kızaracak kadar bekletir afiyetle yersiniz fırında etli yemeğinizi.