- Düzenlendi
Kendi evimiz yapılıyor diye gecici süre kiraya çıktık. Şuan oturduğumuz evde 1 senedir buradayız ve eve taşındığımızdan beri kombiyle sorun yaşıyoruz. 25 senelik kombi ve markası piyasada bile yok bozulduğunda parçası bile bulunmuyor. En son 2 hafta önce tamamen bozuldu, ev sahibi zar zor değişiriz dedi. Parayı aşırı seviyor ve eve zerre bakım yapmamış. Bugün aramış diyorki pazartesi kombi takılacaktı almış, 20 bin kombi tutmuş. 10 bin ben 10 bin sen ikiye bölücez masrafı. Bende dedim senin demirbaşın için ben neden para veriyorum, ben çekip gittiğimde kombinin yarısını ortadan kesip alacakmıyım yarı parayı ben verdim diye böyle saçmalık olmaz dedim. Ve imada bulunuyorki eğer yarı parayı vermeyi kabul etmezsem yeni kombiyi taktırmayacak. Kira kanununa herşeye baktım kombi demirbaş sayılıyor ve değişmesi ev sahibine ait. Şimdi ben ne yapmalıyım? Aklıma geldi şimdi ödemem desem kombiyi takmayacak ve tam kış geliyor, bende banka yoluyla ödesem ve bilgi olarak evin demirbaşı için benden istenen yeni kombinin ücreti diye not yazsam, sonrasında evden taşınırken ya son kiradan bu parayı düşüp ödesem, sizce bana akıl verin