Kendi evimiz yapılıyor diye gecici süre kiraya çıktık. Şuan oturduğumuz evde 1 senedir buradayız ve eve taşındığımızdan beri kombiyle sorun yaşıyoruz. 25 senelik kombi ve markası piyasada bile yok bozulduğunda parçası bile bulunmuyor. En son 2 hafta önce tamamen bozuldu, ev sahibi zar zor değişiriz dedi. Parayı aşırı seviyor ve eve zerre bakım yapmamış. Bugün aramış diyorki pazartesi kombi takılacaktı almış, 20 bin kombi tutmuş. 10 bin ben 10 bin sen ikiye bölücez masrafı. Bende dedim senin demirbaşın için ben neden para veriyorum, ben çekip gittiğimde kombinin yarısını ortadan kesip alacakmıyım yarı parayı ben verdim diye böyle saçmalık olmaz dedim. Ve imada bulunuyorki eğer yarı parayı vermeyi kabul etmezsem yeni kombiyi taktırmayacak. Kira kanununa herşeye baktım kombi demirbaş sayılıyor ve değişmesi ev sahibine ait. Şimdi ben ne yapmalıyım? Aklıma geldi şimdi ödemem desem kombiyi takmayacak ve tam kış geliyor, bende banka yoluyla ödesem ve bilgi olarak evin demirbaşı için benden istenen yeni kombinin ücreti diye not yazsam, sonrasında evden taşınırken ya son kiradan bu parayı düşüp ödesem, sizce bana akıl verin

XBlueX siz ödemeyin tabi ki,ev sahibine ait kombi.Akıllıya bak ya

gizew Kombiyi takmayacak sorun o. Evde cocuk var delirmek üzereyim ya

XBlueX tamam öderim ama kiradan düşerim diyin o şekilde kabul eder belki

engin Yok etmiyor kiradan düşme değil tamamen istiyor kira harici

gizew İnan şuan okadar sinirliyimki işler çok yogun olmasa taşınmaya ayıracak vaktim olsa çekip gidicem ama yapamıyorum

XBlueX taşınmak da çok masraflı adam bunu biliyor

XBlueX
              Akla bak!
              Borçlar kanununda evin demirbaşına girdiği için ödenecek olan ev sahibidir. O kadar zekiyse avukata gidip sorsun. Tek yapacağı şey kiradan düşmek.

gizew Yaşlı karı kocalar. Adam hic eve karışmıyor ev kadının diye, gecen kombi bozulunca kadın acmadı bende adamô aradım gelmis bide onu soyleniyo bana. Aramızı actın ben varken onu neden arıyosun benim yerime o cevap veremez karar veremez ben neciyim diyo, kadınınmıs ev onu ben yok saymısım e dedim kac defa aradım acmıyosun usta yanımdaydı konusmak istedi. Boyle para göz ömrü hayatımda kimseyi görmedim.

belladonna Sadece onun ödemesi gerektiğinin farkında kadın amacı elinden para çıkması. Bir kuruşun hesabını yapıyor ve şuan çocugum oldugunu bile bile bunu kullanması gücüme gidiyor. Yarısını ödemezsen taktırmam diye. Böyle kendimi zor tutuyorum arayıp agzıma geleni söylememek için sakin insani bile çileden çıkarırlar

XBlueX
                  Siz evden çıksanız, yeni birini oturtturmak için mecburen yine kendisi taktırıp yine kendisi ödeyecek.
                  Kime ne tutturursam hesabını yapıyor herhalde. Maalesef ki bu tarz insanlarla uzlaşmakta çok zor. Umarım uzlaşma sağlayabilirsiniz.

Kombinin 20.000 TL olduğunun faturasını gösteriyor mu sana nereden bileceksin de vereceksin, ben olsam önce fatura ister sonrasnda yarısını gönderir açıklamaya da kombi değiştirme bedeli yazarım, çıkacağım ay son kirayı öderken eksik öder, açıklamaya da şu ayda ödenen kombi bedeli düşülerek ödenen kira bedeli yazarım

XBlueX kiran ne kadar ?? taktır kombiyi kiradan kes. bu kadar basit asla da yarısını falan verme sacmalıyolar artık

XBlueX Ay gerçektende ne para seven insanlarmış. Gelsinler tamamen takıp çalışır halde hele bi kombiyi görelim gerisine bakarız deyip geciştirin sonrasında zaten hiç bir şekilde bu parayı talep edemez, kanunda bile belli demirbaş ev sahibine aittir diye. Ne yapacak gidip şikayetmi edecek benim paramı vermedi diye, gitsin etsin ne diyecek ben kombi aldım yarı parayı kiracı vermedi mağdurummu. Boşver takma kafana şimdilik suyuna git takıp çalıştığını gör, içeride paranda vardır onuda son ay artik nekadarsa son kiradan düşersin nasıl olsa çeşitli bahanelerle vermez bu. Son kirayada yazarsın içeride şukadar paramı düşüp kalan kira bedelini ödüyorum diye.

XBlueX tamam deyin yollayın 10 bin gelsin takılsın sonra ki ay kiradan düşün ya da çıkcağınız zaman vermeyün son kirayı dinsiz hakkından imansız gelir

XBlueX ay aklıma ne geldi 🤦‍♀️ parayı at yeni kombi parası diye. Tasınırken kombiyi de al çık. Dava açarsa yeni kombi alımı parası dersin. Acıklama da da yazıyor. Hiç birşey yapamaz. Ava giderken avlansin a d i 🤣🤣

XBlueX kiradan düşün olur mu öyle şey atıyorum kira 15 se sen bu ay 5 ver gözleri doymaz oldu bazı ev sahiplerinin Allah bildiği gibi yapsın

Sabahın köründe yine aradı parayı şuan veremezsen el yazınla bana kağıt imzala ondan ona güvenip yeni kombiyi taktırayım diye. Faturası ne hikmetse kaybolmuş gösteremiyor aç interneti kombi fiyatlarına bak dedi. Sus dedim sabır et ama beni çıldırttı. O kombi evime en kısa sürede takılmazsa ben gidip seni şikayet edicem, evin demirbaşı bozuldu ve yenisi için benim para ödememi istiyor eğer kabul etmezsem takmamakla tehdit ediyor diye şikayet edicem dedim. Sonra kıvırmaya başladı ben senin için çabalıyorum evde bebek var üşür dedin gidip yeni aldım dedi. Evde dedim neredeyse düşündümde 10 gune yakındır sıcak su yok, duş bile hergün eski usul su ısıtıp kovayla eziyet çekiyoruz, sen bunları bilmene rağmen sırf para hırsın için bunu yapıyosun. Lanet olası şu evden bi kurtulsak bela oldu resmen