kukuliiiii Kızlar yarından sonra oğlumun doğum gününü kutlayacağız eltim organizasyoncu böyle yeşillikli sakin bi alanda olacak yarın geceden börek kurabiye ve muffin yapıcam bide makarna salatası 5 çeşit azmı sizce tek başımayım bunları yapabilecekmiyim onu bile bilmiyorum kurabiyeleri yarın gündüz yapsam bayatlarmı ertesi güne mesela bebeğim hiç durmuyor çünkü korkuyorum yetişmez diye bide bana önerebileceğiniz 15-16 kişilik börek tarifi varmı hazır yufkadan yapılan en son börek yapalı 1 sene olmuştur 😅😅
meraklibirisi2 kukuliiiii hazır yufkadan gül böreği yapın sosuna un sirke yağ koyun çıtır çıtır oluyor, kısır da olur bence hem berekelti oluyor hemde kolay
lanjalee kukuliiiii bence yeterli ama makarna salatası yerine şehriye salatası falan tercih edebilirsin hani yoğurtlu ya o sulanabilir ama şehriyeye sosunu en son katarsın bişeycik olmaz 🙃 börek tarifi de hemen geliyo aynısını yap hazır börek gibi dilimle koy mis mis iç harcını kendin de belirleyebilirsin dur atıcam şimdi 🙃
tabi kukuliiiii peynir harcıyla yada patates harcıyla yapabilirsin 3 yufkadan bir tepsi doluyor şekli ben uzun yapıp kesil pisiriyorum aralarına ince yağ karıştırıp sos gibi yapıyorum sararken kat arasına sürüyorum hem iyi yapisiyor hem güzel kızarıyor tadında güzel.
kukuliiiii meraklibirisi2 Ben de gül böreği düşündüm aslında ama şu soslardan çok korkuyorum hamur olur diye
lanjalee kukuliiiii o zaman sodalı börek tarifleri var çıtır oluyo onlar da öyle tercih edebilirsin canım , iyi ki doğmuş yavrucanın , nice güzel yaşları olsun ♥️
meraklibirisi2 kukuliiiii tarif ettiğim sosu hep yaparım, çok güzel oluyor sirke tadı kokusu asla gelmiyor, gerçekten çıtır çıtır oluyor tavsiye ederim, sadece saatler öncesinden pişirmeyin mekana gitmeye yakın pişsin
kukuliiiii engin onu gördüm de mesela bugün yapsam atsam dolaba yarın doğum gününe gitmeden iki 3 saat önce çıkartsam pişirsem olur mu
engin kukuliiiii olur ben genelde misafire bi gün önceden yapıyorum onlar gelince de sadece yumurta sarısı sürüp fırına atıyorum
zarifhanim kukuliiiii Ben kısır salata makarna gibi şeyleri gününde yapıyorum. Bundan hariç hamur işi kek gibi şeyleri önceki günden veya geceden yaptığımda hiç bayatlama olmuyor. Salataları son güne bırakıp börek, kurabiye, muffini önceki günden hazırlayabilirsiniz.
kukuliiiii zarifhanim evet şimdi kurabiyeyi yaptım akşamda muffinle böreği yapıcam salata zaten kolay
Bubenimoykumm kukuliiiii benim bu tarz organizasyonlarda menüm şöyledir Poğaça ama minik minik yaparım yiyen birdaha alsın ziyan olmasın Makarna salatası Kısır olabilir artırımlı doyurucu olur Kurabiye pek yenmez . Pasta zaten oluyor yanına kek gereksiz olur Böreği de kalem şeklinde sara bilirsin ya da zamandan tasarruf tepsiye döşe pişince dilimle daha pratik olur.
kukuliiiii Bubenimoykumm yaaa muffinlerim hiç kabarmadı zaten sert oldu birsz :( ben Börek , makarna salat,sarma,muffin, kırabiye,pasta hepsini yaptım borcamlara koyup streçledin bitek salatayı yarın gitmeden yapıcam
rihannaa Börek olarak bu çok bereketli oluyor ben böyle kalabalık misafirler için hep buzluğa yapar atarım börek poğaça vs bu börek hep olur buzluğumda