Merhaba kızlar . Kimseye anlatamadığım sıkıntımı sizlere açmak istiyorum . 5 yıllık evliyim . 2 çocuğum var . Evlilliğimizin başlarında çok heyecanlı ve büyük bir aşla evlendik . Eşimin evlilik anlayışı sabahtan akşama kadar kaynana evine gidip gecede eve uyumaya gelmekmiş ve ailesini sürekli eşime bunun baskısını yaptı ben gitmedikçe benle kavga ediyordu bazen oluyor 1 ay boyunca bana yaklaşmıyordu. Bakın bu zaman oldu hala sindiremiyorum . En güzel zamanlarımızı böyle mahvetti. Bundan sonraki süreçte de eşim hep bana cinsel anlamda uzak kaldı ne bir güzel sözü ne iltifatı talep ettiğim halde yapmadı . İkinci çocuktan sonra soğuma geldi içimde günden güne bişeyler ölüyor farkındayım . Son 5 6 aydır yanında uyumuyorum . Benim hiçbir zor anımda beni desteklemedi arkamda kocam var diye sırtımı yaslayamadım . Bu süreçte maddi anlamda zor durumda onun yanında olmamı sürekli poh pohlamamı bekliyor . Bende baktım destek olamama kararı verdim . Şimdi çok zoruna gidiyor benim böyle yapmam. Bu adamın bana maddi ve manevi anlamda kattığı birşey yok ve 2 çocuğum var yaşları küçük uzun süredir ayrılığı düşünüyorum . Ailemin evine gidemem sizden fikir istiyorum . Aynı evde arkadaş gibi olup çocukların büyümesini mi beklemek yoksa ayrılsam çocuklara bakacak tek kişi kayınvalidem o zaman çalışırım ama bu şekilde de çocuklarımı görmiyeceğim çıkmazdayım . Bana fikir verin

Benzer dönemlerden geçiyoruz aynı şekilde benimde 2 çocuk var ama emin olun çocuklar ufakkken daha kolay olabilirdi gibi geliyor artık bana

Aynı evde çocukları arkadaş gibi büyütürken para biriktirmeye yapabilecek iş bulmaya çalışın biraz toparlanınca kendi ayaklarınız üstünde durduğunuz zaman hala aynı duyguları hissediyorsanız yolunuzu ayırın..ama belki o süreçte kalbiniz tekrar ısınır eşiniz toparlar iyi geçinirsiniz..önceliği kendinize verin önce kendinizi mutlu edin..

lgrth ben zaten yıllardır önceliği kendime vermişim işte bişeyler eksik böylede olmuyor çünkü aşırı derecede bende duygu açlığı var o yüzden çok huzursuzum . Çalışmaya da asla kabul etmiyor kırmızı çizgisi

@Sevgisz çıkmazdasınız resmen çocukları görmemek daha büyük sorun bilemedim ne desem

lgrth eskiden insanlar çocuklarım için sabrediyorum derlerdi fena eleştirirdim . İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş misali benimkide

Sevgisz hem sizin yanınızda değil manevi anlamda hem kendi kuralları olsun istiyo bu fazla bencillik. Evlilikte yataklar ayrıldıysa zaten bu evlilik bitmiştir. toparlar mı? belki. Toparlaması için eşinizin de bu evliliği devam ettirmeye sizinle iyi geçinmeye niyeti olması lazım. Eşiniz sizin duygularınızı önemsemiyosa siz neden onun kurallarını umursuyorsunuz ? Aynı ev içinde yabancı olmasa düşünmeyecektiniz belki. İşkur ile bi görüşüm bence kreş imkanı sağlayan iş veren vardır belki. Çoğu iş yerinde belli bir sayının üstünde çalışan varsa kreş zorunlu. Hepsi bu zorunluluğa uymuyo ama görüşmenizde fayda var. İlk 3 -6 aylık giderlerinizi karşılayacak birikiminizi yaptıktan sonra evlilik devam ettirilebilir mi kurtarılabilir mi bir daha düşünün. Bazen koca olacak insanlar ip kopma noktasına gelip net bir şekilde kaybettiklerini anlayınca idrak edebiliyorlar o zaman gelene kadar gitmez etmez aşık bana mecbur düşüncesine giren çok erkek var. Sonrasını düşünmeden o ana göre yaşadığı için çoğu bizim ömrümüzü kısaltıyorlar

Sevgisz
              Cinsellik yok
              Sevgi yok
              Yataklar ayrı
              Maddi zorluk var
              Manevi zorluk var
              Psikolojik şiddet var
              Evde iki yabancı gibi anne baba ve iki bebe var
              Ayrıl biraz kendini topla evini düzenini kur kaynana yakın ev tut. Akşam işten gelince alır evine geçersin. beben okula başlamadan evini düzenini kur işine alış derim. Biten bitmiş zaten bekleyip yaşlanma.

buzdankalpler @HurremSultan
              Çalışırsam çocuklara sadece kayınvalidem bakabilecek durumda . Ama eşim çalışmamı istemediği için kayınvalide baktırmaz . Ayrıldıktan sonra gidip öyle kayınvalide evine girip çıkıp olmaz ayrıldıktan sonra evlerine almazlar . Mesele çalışırken çocuklara bakacak biri zaten mesleğim var çalışmam iş bulmam sıkıntı değil . Bir çok şey bittiğinin farkındayım. Ayrılmak istediğimi de söyledim . Süreci başlattım ama evimden çıkmak istemiyorum . Ev benim hakkım değil mi

Sevgisz Durum böyle devam ettikçe eşin dışarda bir hayat kuracaktır kendine, evde arkadaş gibi kalmayı sindirebilir misin ki ? Arkanda desteğin varsa boşan. O destekler köstek olmasın ama sonra önünü iyice gör.

baileys
                  Yok canım ne desteği tek başımayım. Çocuklara bakacak birini bulsam her türlü para kazanırım

Sevgisz çocuklara zarar vermiyorsanız psikolojik anlamda yani hır gür yoksa biraz daha sabretmem taraftarıyım ben yani şimdi boşansan ordan oraya savrulacaksınız çalışman gerekecek illa bakacak kimsede yok en iyisi eve gelen ekmeğe şükretmek şimdilik çocukların az büyüsün arkana bile bakma

Sevgisz eğer öyle olursa daha güzel olur tabiki. En kötü ihtimalle öyle olur diye yazdım. Ama bekleme okula başlamadan düzenini kur derim🥰🎀

Eskobar zaten çocukları düşünerek kavga etmiyorum sessizliğimizle dövüşüyoruz çok içim sıkılıyor bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum bilen varsa yardımcı olsun lütfen

Sevgisz tabikide ev senin hakkın ama eşin sana hak görecekmiş gibi gelmiyor bana. Düşünceli bir adam olsaydı bu raddeye gelmezdin. İnş beni yanıltır. Ayrılma gibi bir niyetin varsa mahkeme sürecinde bunu belirtirsen senin yararına olur 2 çocukla başka ev bul yerleş cidden zor