kimbuhemsire Merhaba hanımlar benim sorum şu “kızımı emzirmeye sonlandirdim ama goguslerim çok ağrıyor, süt topluyor ne yapmam lazım ya da bu sütü sagmam mi lazım ya da artık kendiliğinden mi geri gidecek” .
azze kimbuhemsire Merhaba,kademeli olarak kesmeliydiniz.Birden kesmeniz mastite sebep verebilir.Duşun altında,elinizle rahatlayacak kadar sağabilirsiniz ama çok sağlamaya dikkat edin.Ada çayı da tüketebilirsiniz bu süreçte.
Eskobar kimbuhemsire yavaş yavaş bıraksan süt azalarak ağrısız giderdi ama neyse artık bırakmışsın lahana yaprağı çok etkili diyorlar ben denemedim ama bol bol soğuk kompres yap sıcaktan kaçın ki süt üretimi artmasın
sinyorina kimbuhemsire ben hiç sağmadım kendiliğinden geri çekiliyor büyük beyaz lahana yapragını buzluga koy sonra çıkarıp göğsüne kapat iyi geliyor birde duşta masaj rahatlatıyor
freya kimbuhemsire ben bırakırken bu sorunu yaşamadım ama yaşayanlara verilen öneriler arasında göğüsleri sıkıca sarmak vardı, deneyebilirsin. Normalde evde sütyensiz gezen ben bile bu süreçte hep sütyen takmıştım belki rahatsız olmamamda etkisi vardır