kalpkirintilari aralıklı oruçta arada olması gereken saat gündüz 8 akşam 16 dır. Mühim olan gece saatleri. 16 saat bir şey yememeniz gerekiyor. Şekersiz çay kahve içebilirsiniz, çok acıkırsanız bir kaç zeytin veya bademle geçiştirebilirsiniz. Saat konusuna gelirsek şöyle düşünün: bugün 11 de kahvaltı yaptınız akşam 7 de yiyeceksiniz. Akşam yemeğinden sonra 16 saat koymanız lazım araya. Atıyorum yarın akşam yemeğini 8 de yiyeceksiniz o zaman bir sonraki gün kahvaltıyı 12 de yapmanız gerekir. Yani demek istediğim kahvaltıya göre değil akşam yemeklerine göre ayarlayın saatleri daha uygun olur.
Gündüz 8 saatlik süre de istediğinizi yiyebilir misiniz sorusuna gelince ise; ben yaptım bu diyeti ve hiç bir şey yememiştim o 8 saatte de. Siz sağlık durumunuza göre hareket edin. Ama mesela her şey serbest olsa bile hamur işi tatlı o tarz yiyeceklere yönelmek hata olur bence. O zaman aralıklı orucun da tam olarak faydasını göremeyebilirsiniz.
Ben yaptığımda bu diyeti 16 saatlik açlıkta yani akşam ve gece sadece çay, su, kabak çekirdeği ve leblebi yiyordum diyetisyenim böyle demişti. Onun dışında bir şey yemiyordum. Gündüz 8 saatlık mühlet de ise kahvaltıdan sonra öğlen şekersiz kahve yanına ise az bitter çikolata tüketiyordum. Su, maden suyu eğer ikindi vakti acıkırsam badem, zeytin, kabak çekirdeği, leblebi tüketiyordum.
Diyetler her kişinin bünyesine göre değişir ama aralıklı oruçta dediğim şekilde akşam yemeği üzerinden hesap yaparsanız daha rahat edersiniz