isimneydicikaramadim Çocuğun yanında onu korkutacak şekilde davranması büyük hata. Önce bunun çaresine bakmalısımız. Yani kimse ona bir hatasını söyleyemeyecek mi, olgun davranmalı ya. Ebeveyn olduğunu her an hatırlamalı.
Yalan söyleme sebebi sizin vereceğiniz sert tepkiden dolayı olabilir. Yani istemediğiniz bir şeyi yapmanın sonucunda kötü şeyler yaşanacağını biliyor ama yapmasa zaten sorun yaşamayacağınızı bildiği halde hem yapıp hem de sizinle sorun yaşamak istemiyor. Bunun için de yalan söyleyerek örtbas edeceğini düşünüyor. Düz mantık erkek kafası. Sosyal medya konusunda da anlaşmazlık yaşamışsınız anladığım kadarıyla, facebook, titktok gibi uygulamalar beraberce kullanmamaya karar verdiğinize göre.
Yani eşinizin hangi dilden üsluptan anlayacağını siz bilirsiniz. Kavga çıkarsanız ne kadar etki eder, susarsanız ne kadar etki eder bunu bir ölçüp biçip düşünmeniz lazım. Ben
empati kurdurmaya çalışın derim. En azından düşünme fırsatı olur. Sen bu uygulamaları ne amaçla kullanıp yalan söyleyerek saklıyorsan, saklanacak bir şey yoksa ben de kullanırım deyin. Sen kızlara, eskortlara bakıyorsan ben de erkek profillerine baksam, bedenlerini incelesem nasıl hissedersin diye sorun. Yani sadakat çerçevesinde kurulan bir yuvayı korumak istiyorsa bekar gibi hissetmeyi bırakıp bazı şeylerden kaçınması gerek.