Kızlar teyzemler gelecekler evime ilk defa geliyorlar şehir dışında oldukları için daha önce gelmediler akşam yemeğine gelecekler ne yapacağımı bilmiyorum bir kızım var küçük hemde hamileyim beni çok yoracak bir menü istemiyorum fikir verir misiniz
Lahmacun düşündüm ama daha önce yaptığım iç harcı güzel olmadı bir daha da yapmamıştım fikirlerinizi bekliyorum

biricik46 iç harcı yapıp fırına ver lahmacun yaptır, yanına sogan mezesi kırmızı lahana mezesi ve beyaz lahana mezesi ve salatanı yap, ayran al birde çorbanı karıştır al sana miss gibi menu, aynısını pazar günü yaptım oğlumun doğum günüydü, 15 kişiydik 30 gane lahmacun yaptırdım herşeyde çok tadında yendi telef olmadı hiçbirşey mezeleri yarım saatte hazırladım, sonra tatlı olarak dışardan bir baklava tarzı birşey al, ama bir gece öncesindende yapabilirsin mesela tiramusu aglayan kek yada haşhaşlı revani☺️

karamelek21 iç harç daha önce güzel olmadı siz nasıl yaptınız internetten Bakarak yapmıştım

biricik46 fırında köfte yada tavuk yapabilirsin, patatesleri elma dilim gibi dilimle baharatla tepsiye diz üzerine köfte yada tavuklarını ekle ben köfte yapacaksam önden hafif kızartırım daha lezzetli oluyor, çorba , pilav , salata, havuç tarator, köz patlıcan ve biber mezezi, barbunya pilaki, tatlıyı da hazır alırsın kolay ama doyurucu bir menü olur çok yormaz seni

biricik46 soğanı bol koyuyorum robottan geçince sudan geçiriyorum..birkaç biber domates sarımsak 1 tane de patates robottan çekiyorum..biber salçası domates salçası isot pulbiber kimyon karabiber ve bol yağ ekleyip yolluyorum genelde beğenilir..

biricik46 annem koyar bende arada koyuyorum ama bir tane küçük 🙂
            menü olarak
            Antep tava
            Bulgur pilavı
            Ezogelin ya da yayla çorbası
            Ortaya mantı börek meze turşu çeşitleri hangisi kolayına gelirse
            Tatlı olarak gelin pastası tercihim genelde 🙂🙂

biricik46 Maklube yapabilirsin,daha önce duydun mu bilmiyorum ama güzel oluyor.Ya da fırına bütün tavuk atabilirsin ana yemek olarak

biricik46 benimde bu akşam misafirlerim geliyor ben patlıcan musakka pilav salata çorba yaptım hem kolay ve çok güzel yemekler

azze Makbule hiç duymadım ama araştırayım bir neymiş

biricik46 bnde bu hafta cagiricam
                  Mercimek çorbası
                  Karnı yarık
                  Kuru dolma
                  Havuç tarator
                  Salata
                  Pilav
                  Kıbrıs tatlısı yapicam ins🥰