kizatasozu darısı bana sana inşallah 😂
Yemek
kizatasozu
Sabit yaptığım bir tarif var. Her zaman tam tarif oluyor ve güzel de oluyor. Benim yaptığım tariften 3 pizza çıkıyor kalın istersen 2 pizza çıkar kalanını da buzluğa koyuyorum pratik oluyor.
5 sb un
1 pk Maya
1 yk şeker
Yarım yk tuz
4 yk z.yağı
2 sb ılık su (200ml)
Sosu için
2 sb domates sosu
2 yk zeytinyağı
1 çk fesleğen ve 1 çk kekik
Üzerini süslemek de tamamen damak zevkine bağlı.
200 derece de 20 dk da pişiyor ama fırından fırına farklılık olabilir.
lgrth
Buraya ekledim 🙂
belladonna teşekkürler 🤩
tazeann amiiiggnn
perimasali802_ saol canım benim 🫶
belladonna hamurda bı sıkıntı yaşadınmı cnm sert falan olmaz dimi
kizatasozu
Bir sıkıntım olmadı şu ana kadar. Birde ben böyle hamurları hep makina ile yapıyorum.
belladonna makinem yok ellerim var ama olsun 😅 kızımı uyutup öğlen denemelik yapicam bitane
belladonna bide şey mayalanmaya ihtiyacı var mı bekletmem gerekiyor mu yoksa direkt kullanabilir miyim
kizatasozu
Ellerinle yapsan da güzel olur. Unu kontrollü ekle. Marka marka değişiyor. Yumuşak bir hamur olacak. Diğerlerinde ölçüye uy, un da kontrollü ekleme yap.
kizatasozu
30-40 dk arası mayalandırma yapıyorum. Sen de min 30 dk mayalandır
belladonna
Birde mesele 3.5 sb unu kaba koy ortasını havuz gibi açıp diğer malzemeleri ekle en son suyu ekleyip yoğurmaya başka üzerine kontrollü şekilde unu ekle
belladonna Tm cnm sağol 🥰 bide bende domates sosu yok 1 tane domates kalmış nasıl sos yapicam
belladonna sinangil un kullanıyorum unu sonra eklesem daha iyi sanirim
kizatasozu
dün pide yaptım . Değişiklik olsun.
kizatasozu
Domatesi rendeleyip ya da rondodan geçip yapabilirsin ama 1 domates yetmeyebilir
kizatasozu
Evet daha iyi olur. Bende onu kullanıyorum 5 bardak tam oldu
belladonna vala yaptım attım fırına şimdi bakalım nasıl olucak. hatalarım vardı ama mesela daha büyük bı kaba koymaliydim bide önce hamuru fırına surmeliydim. unuttum onu bide unun markasi efsaneymis. Sen 1 bardak su demişsin 5 bardak un demişsin yanlismi yazdın acaba un 2 bardak kullandım
Bubenimoykumm afiyet olsun cnm