ekrl Bu anlattıklarınızın 5 ay içinde yaşanmış olması bana tuhaf geldi. Yani 5 ay önce tanıdığınız biriyle aşk yaşıyorsunuz ki bana göre onunla dahi 5 ay içinde evlenmeniz erken iken bir ay öncesine kadar aldatıldığınızı öğrenip ertesi gün biriyle tanışıp apar topar evleniyorsunuz. Bir ay önce mi evlendiniz yanlış mı anladım?
Ya yanlış anlamayın ama kürt de olsa insanlar çok kolay nişan atıyor. Bizim köyde bir kız düğününe iki hafta kala gelinlik almaya gittiği gün nişanını attı çok da lafa söze bakan geleneğine düşkün insanlar olmasına rağmen ama bize ne o bir hatadan döndü belki de. Sevdiğinizi sandığınız kişi bir bahane bulabilirdi, nişanlıyken sizinle konuşması bile hata. İki kadının hayallerini çalıyor, ailesine hayır diyemediği için evlenen birinin size ne hayrı olacak belli ki yaşınız küçük, aşk hikayeleri filmlerdeki gibi olmuyor. Sizin geleceğinizi de düşünmeniz lazım. Kaçsanız ne olacak, mutlu olacak mısınız yarın bir gün ailenizi arayacaksınız illaki. Ve pişmanlıklarınız olacak sadece günü kurtarmaya çalışırsak gelecek göremeyiz. Kaçmak anlık bir karar peki ya sonra? 3 yıl sonra, 5 yıl sonra…?
Ben size bir yetişkin olarak nasihatte bulunayım, yanında olduğunuz kişiyi sevmiyorsanız bir bahane bularak boşanırsınız. Boşandıktan sonra da yeni bir hayata başlar o zaman ne yapacağınıza karar verirsiniz. İnsanlar bir konuşur iki konuşur dul der boşanmış der ama susarlar sizin ömrünüzü daha sağlıklı ve iyi geçirmenizden önemli değil başkalarının ne düşündüğü. Ama kaçmayı düşündüğünüz kişiden umudunuzu kesin. Fevri kararlar pişmanlığa sebep olabilir.