sanalkoala Kızlar oğlumda minik minik bir kaç tane morarma var omzunda ve yüzünde, dün tedirgin oldum çocuk doktoruna gösterdim peteşi ye benziyor kan sayımlarına bakalım dedi kan testi verdik biraz da gribi var burun akıntısı hapşırık öksürük falan öyle çok şiddetli değil de var yani hatta kanı vermeden bir kaç gün önce de grip için götürdüm aferin falan kullanıyoruz, doktorumuz PLT si gayet normal diğer değerleri de iyi vitaminleri falan güzel dedi ama böyle referans dışı değerler var internetten baktım da çok kötü şeyler yazıyor bi de demiri düşük çıkmış doktor bişey demedi ama bunun için acaba bu minik morluklar demir eksikliğinden olabilir mi? Sağlık anksiyetem var elimde değil çok evham yapıyorum kızlar Allah aşkına bir bilen anlayan bişey söylesin ya oğlum 2 yaşında şuan genel durumu keyfi yerinde çok şükür sadece dediğim gibi hafif gribi var acaba gripten dolayı mı böyle çıktı kırmızı olan değerler? Eğer kanla ilgili bir hastalık olsa PLT değerinde belirti verir miydi? Kusura bakmayın çok konuştum hakkınızı helal edin🌼
lanjalee sanalkoala gripten dolayı böyle çıkmış olabilir . Bende genel kontrol için götürmüştüm yakın zamanda ama hafif burnu akıyo grip gibi diye kan değerlerini kontrol etmemişti doktor normal muayene etmişti geçince tekrar gelin demişti . Ciddi bişey görse söylerdi bence , tatmin etmediyse başka bi doktora da gösterin ama sürekli kan vermesi canının yanması da iyi olmaz , geçmiş olsun 💐
perimasali802_ sanalkoala kötü bir şey olsaydı doktor söylerdi bnce Bu morarmalar kansızlık tan da olabilir Demir vitamini düzenli verin geçicek inşallah geçmiş olsun 🌸
zarifhanim sanalkoala Referans aralığına bakarsanız genelde 1 2 rakam oynamış. Doktor o yüzden bu değerleri normal sayıyor. Başlı başına bir şey ifade etmediğini söylüyor. Yani doktora gitsek sağlıklı da olsak full kırmızı şeritsiz bir tahlil çıkaramayız ama bu da çok hasta olduğumuz anlamına gelmez. Benim kan değerlerim hep iyi çıkar, sağlık durumun iyi der doktorum. Kendim kontrol ettiğimde böyle bir iki değeri referans dışı görürüm. Ama korkulacak derecede fark olmaz. Bunları da göz önünde bulundurmalısınız. Ben sağlıklı durumumdan söz ettim. Siz çocuğunuz gripken tahlil yaptırmışsınız, yani böyle çıkması çok normal. Hasta olduğu için bağışıklığı düşmüştür. Toparlanır ama. Geçmiş olsun. ☘️
sanalkoala lanjalee çok teşekkür ederim 🌼 ilk önce gittiğimizde vitaminleri için bakılacaktı kanına şuan grip sonuçlar doğru çıkmaz bekleyelim iyileşince yapalım dedi doktorumuz bir kaç gün sonra morlukları görünce yapalım o zaman kan testini dedi sonuçta böyle çıktı işte , ciddi bişey yok takip et annesi şuanlık başka yapacak bişey yok değerleri güzel dedi. Anne yüreği işte ikna olamıyor 😌
lanjalee sanalkoala rica ederim , seni çok iyi anlıyorum ben de bu konularda çok evhamlıyım çünkü 🥰 biraz daha toparlansın yine gidersin için rahat etsin ,bence kontrolleri rutin hale getirmek gerekiyor zaten en azından ben en geç 6ayda bir genel kontrol için götürmeye çalışıyorum
sanalkoala lanjalee haklısın canım şu gribi biraz topanlansın yine bir baktırmakta fayda var 😌 bende öyle rutin kontrollerini yaptırıyorum kanlarına da 6 ay da bir bakarız demişti doktorumuz ya annelik çok başka bişeymiş ah dese evham yapıyoruz 😌
sanalkoala perimasali802_ teşekkür ederim canım 😌 demir eksikliği ve kansızlığı yok dedi vitaminleri gayet güzel dedi demiri 14 aylıkken kesti doktorumuz şuan 23 aylık demir ilacı kullanmıyoruz ama sonuçlarda da demir eksikliği biraz eksik çıkmış neden vermedi ki
sanalkoala zarifhanim çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız 😌 evet dün bir doktor arkadaşımıza da danıştık rakamlar çok yakın olduğu olduğu için tek başına bir anlam ifade etmez ciddi bişey olsa ciddi rakam farkları olur dedi tıpkı sizin gibi 😌 şuan halâ gribi devam ediyor o arkadaşımız da öyle dedi gribinden dolayı şuan bağışıklığı düşmüş vücudundan gribal enfeksiyon var çok normal endişelenme dedi biraz daha rahatladım 😌 Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin 😌