sanalkoala Kızlar Perşembe günü yaptırdım bu kan testini , esasında itp şüphesiyle yapıldı henüz sonuç gösteremedim bilen anlayan varsa bir yorumlar mısınız lütfen? Bu arada testi verirken yoğun griptim boğaz ağrısı burun akıntısı hapşırık öksürük yoğun yaşıyorum ondan değerler etkilenir mi?
basak23 sanalkoala enfeksiyon var görünüyor muhtemelen hasta olduğunuz için demir eksikliği de var daha detaylı da anlamıyorum 🥲
sanalkoala Sinee_ valla özellikle sordum hocam kansızlık, demir eksikliği vs. Var mı dedim hayır yok dedi 🙄
zarifhanim Sinee_ Kansızlık için sadece serum plazma değerine bakılmaz. Her gün et balık kırmızı et yeşillik gibi demir içerikli protein tüketmedikçe hepimizin bu değeri düşük çıkabilir. Doktor kansızlık veya demir eksikliği olmadığını söylemiş çünkü bir alttaki demir bağlama kapasitesi normal referans aralığında çıkmış. Yani vücuda besinle giren demir az olsa da bu bölgelere dağıldığında yetebildiğini göstermekte. Demir eksikliği teşhisi koymak için en önemli değer ferritindir. Demiri depolayan protein hücresi. Onda düşüklük veya yükseklik yoksa diğer değerler referans dışı görünse de doktor başlı başına önem arzetmediğinden bu teşhisi koymaz. ☘️
basak23 sanalkoala ay bişey olmaz korkmayın benim değerım 3 şuan ilaçta kullansam hiç yükselmez yaşıyorum işte bişeyim de yok 😂
mineeeee sanalkoala doktorunu değiştir bence sen bunun üstünde değerim olmasına rağmen doktorum ilacımı eksik etmiyor hatta kızıyor kullanmıyorsun sanırım sen diye
sanalkoala basak23 sanırım demir eksikliği var denmesi için Demir Bağlama kapasitesi değerine de bakılıyormuş benim o normal geldiği için Demir eksikliği yok denmiş üstte öyle yazmışlar yani 😌
sanalkoala mineeeee sanırım demir eksikliği var denmesi için Demir Bağlama kapasitesi değerine de bakılıyormuş benim o normal geldiği için Demir eksikliği yok denmiş üstte öyle yazmışlar yani