Merhaba kızlar emin evim veya fuzul otodan ev veya araba alan var mı araba almak istiyoruz ama peşinatımız yok integramda karşıma çıkıyor aylık 3 bin küsürat ödeyerek falan diye 1 yıl da mı çıkıyor acaba nasıl oluyor yada direk kredi çekip mi alsak bilemedim

Kızlar kimse yokmu

Elifimmm ben zamannda çok araştırdım bana mantıklı gelmiyor 3 aydan sonra şansına kurada ne zaman çıkarsan örnek veriyorm başta girerken 500binlik araba için girdin sana 10. Ayda kura çıktı 10 ay sonra 500 e alacağın araba 700 800 oluyor, biz arabayı değiştirirken araştrmıştk peşinat da verecektim taksitleri yüksek ödeyeyim daha erken alma şansımız olur mu dedik yok yani bizim mantığımıza yatmamıştı o zaman

TombulHatun bende bilgi sahibi değilim ama kuzenim katılıma girdi aralıkta alacağım dedi aralıkta da aldı bi düzenleme felan gelmiş olabilir mi

xyzem ya olabilir belki de bana hiç şu zaman kesin verilir diyen olmadı peşinat yükselteyim diyorum yine net demiyor örnek veriyorm 120 kişilik gruba girersen 120 ay beklemiyorsun kurada çıkmazsa en geç 60. Ayda herkesin verilmiş oluyor dediler ev için tabi benm bu dediğim rahat 1.5 senesi vardır sonrasında sistem değişti mi bilmiyorm

Eminevimden ev aldım . İki şekil sistemi var . Biri kura diğeri yüksek Mebla peşinat verip daha kısa süre de ev yada araba sahibi olabiliyorsunuz . Biz 2milyona anlaşmıştık . Ama 1200 milyon peşinat verdik 5ay sonra evi aldık . Faizsiz buarada . Sadece dosya , tapu ,ekspertiz masrafını siz karşılıyorsunuz . Yani toplam 150bin gbi bi masraf çıktı bize. Ayrıca kalan parayı 2yıl taksite bağladılar . Hemen ilk aydan ödemeye başlıyorsunuz . Şuan aylık 33bin ödeme yapıyorum

Ayrıca almak istediğiniz ücreti siz belirliyorsunuz . Ve ona göre ev yada araba buluyorsunuz . Avukat eşliğinde Herşey oluyor . Tapu devri olduktan 24saat sonra karşı tarafın hesabına para giriyor . Para size teslim edilmiyor yani

TombulHatun eşimde de öyle diyor yarı parasını ödemeden vermezler bu sürede de sizin dediğiniz gibi arabaların fiyatı artıyor teşekkür ederim yorumunuz için

Elifimmm biz eminevime Eylül ayinda yazildik290 bin pesinat verdik mayis ayinda teslim alicaz aylik suan 10.500 taksit odememiz var 9 aylik süreç yani toplamda cekilislerimiz oluyor ama cikmadi son tarihimiz mayis ztn cikmasa bile mayista aliyoruz

Elifimmm biz yeni çekilişle girdik 800 bin civarı sadece komisyon ödedik 70 bin gibi biişeydi her ay kura çekiliyor istediğin zaman içerde birken paranı çekip çıkabiliyorsun her ay çekiliş var 47 kişilik grup girdiğimiz ilk 5 ay zaten teslimat yok çekiliş yapılıyor ilkte çıksa da 5. Ayda veriliyor sonra her ay bir kişi eğer çekilişte çıkmazsa da 21 ay sonunda herkes parayı alıyor kendin biriktirmekten farkı bu ödemeleri düşürüp yükseltebiliyorsunuz limiti yükseltebiliyorsunuz arabaysa eve çevirebiliyorsunuz bir çok alternatif var bize mantıklı geldi umarım erken çıkar faydalanmış oluruz geç çıkarsa da biriktirmiş gibi olacağız kenara atamıyoruz en azından borç gibi olunca öderiz diye böyle karar aldık

basak23 21 ay sonra o paraya istediğin arabayı alamazsın üstüne verdiğin komisyon da onlara kalıyor, sistemden çıkmak istediğin zaman da paranı hemen alamıyorsun yaklaşık 6 ay sürüyor geri alman bu sürede alacağın her şeyin fiyatı artıyor ama paran TL olarak kaldığı için değer kaybediyor bunu yerine altın almak daha mantıklı değil mi ben bu olayın mantığını kafamda oturtamıyorum bir türlü yanlış mı düşünüyorum

TombulHatun ya haklısın aslında ama benim kocam borç öder ama birikim yapamaz o mantıkta olduğu için harcamaktansa biriktirmiş olacağız o yüzden bana mantıklı geldi açıkçası

basak23 o senin verdgn pesinata ve odedgn takside gore degsiyor 21 ay mi daha mi ileri yada daha mi öne cekilecegi,

Bizde eminevime yazildik geçen ay araba için bakalım nasip