• Düzenlendi

Kızlar ben çok tıkandığım bir konuda size tanışmak istedim. İstanbul’da yaşıyoruz 5 aylık bebeğim var bahçe katında oturuyoruz evlenmeden önce almıştık arka tarafı kapalı sadece ön cepheden hava alıyordu O da Aldığı kadar tabii yeteri kadar havalandıramıyordum evi vs bu Ben tarafından bakıldığındaki sıkıntı eşimin sıkıntısıda bana çok fazla yere ödemesi olduğunu söyledi daireyi satalım konut kredisi çekelim borçları sıfırlayalım kalan parayla bir ev alırız dedi. Şimdi 2 200′e daireyi sattık para faizden aylık 90 bin getirisi var Bu sırada daire bakıyorum eşim Hemen taşınmayalım para nisan ayına kadar faizde kalsın diyor nisan ayına kadar da 2.500.000 para yapiyor 700.000 bin kredi çeksek 3.200.000 yapıyor şu anda Bu paralara daireler var ama mayıs ayına kadar bu şekilde kalır mı fiyatlar yoksa daha fazla artar mı Sizin düşünceniz ne siz olsanız ne yapardınız. Ya şu anda elimde 2 milyona 1 milyon kredi çekip 3 milyona daire alacağım ya da faiz vereceğim siz olsanız ne yapardınız?

Ya da geçen sene ev alanlar fiyatlarını söyleyebilirler mi ne kadar artmış göz önünde bulunduralım

Faizin haram olduğunu bilmeyen yoktur herhalde ama buna hassasiyeti olan da kalmamış şunu söyleyeyim ki haydan gelen huya gider faizin bi hayrı yok bereketi yok belki bunu söyledim diye kızacaksınz ama doğru yu söylemek zorundayım Allah’ın haram kıldığı bir kazanç bu Allah c.c diyor ki faiz yiyenler karınlarını yalnızca ateşle doldurmaktadırlar bu kadar ciddi bir tehtit varken insanların buna aldırış etmemesi çok tuhaf

melksj
    Hiç bir şeyin fiyatı sabit kalmıyor ki sürekli artıyor. Artarsa da ne kadar artar bunu bilemem ama kimisi kredi faiz oranları düşecek ev alacaklar hemen alsın faizler düşerse fiyatlar artar diyor kimisi de düşmez bu bant aralığında devam eder diyor.
    Karar sizin ama bitmiş iş en iyi iştir.

melksj millet ne diyorsa tam tersini yapacaksın hayat dersi vol.1