• Öneri
  • Mart -Nisanda doğum yapmış anneler

Hanımlar ikinci doğumum Mart sonu Nisan başı gibi bebeğinize neler aldıniz o zmn için nasıl giydirdiniz ince mi kalın mi birde pijama takımı bakıyorum hastanede kullanmak için önerilerinizi bekliyorum hem bebiş için hemde benim için öneriye açığım

biricik46 Ben ilk kızımı Nisan başı doğurdum kalın giydirdim hep hem hava soğuktu hemde bebekler ilk doğduklarında anne karnındaymis gibi sıcak tutulmalı derler bizim burda 😂

biricik46
      Kızım nisanın sonuna doğru doğdu.
      Kalın kıyafetler almamıştım. Zıbın takım ya da zıbın tulum şeklinde giydirdim hep.
      Kızıma hastane için hastane seti almıştım oda çok kalın değildi. Kendime de kolaylık olsun diye önden düğmeli takım pijamalardan almıştım.

Etipetito nerelisin merak ettim marasliyim evim sobalı bnm ama sobayı sökerim o zmna Kadar diye düşünüyorum bir yandan da aile büyükleri hava soğuk olabilir diyor herşeyi uzun kollu aldım ama ya çok sıcak olursa diye de düşündüm birazda kısa kol mu alsam diyorum ilk kızımı asla kundak yapamadım hiçbir zaman yaptırmadı bunda inşallah yaparım diyorum kafam çok karışık

biricik46 ben Diyarbakırlıyım canım odun sobasinı kaldirsan bile elektrikli ısıtıcıyı açabilirsin Nisan’da hava soğuk daha çünkü ☺️ kısa kollu alsan bile önden düğmeli olan yelekleri giudirirsin üstüne nisan Mayıs bebekleri kısa kollu giydirmek için soğuk bence

biricik46 canım uzun kollu al ben temmuz ayında doğum yapmıştım hastanede ve hastane çıkışını uzun kollu almıştım eve gelip bi kaç gün sonra kısa giydirmeye başlamıştım

Temmuzda doğurdum hava sıcaktı ama kızımı yakacak derecede hiç sıcak değildi hiç kısa kol giydirmedim hep zıbın üstüne uzun kol ince giydirdim sizin doğum yapacaginiz aylarda çok sıcak aylar değil o yüzden bence kısa kol şimdilik bişey almayın bende çok kararsız kalmıştım aldım bir kaç tane hiç giydiremedim hatta hep uzun kol giydi bizim piştiğimiz dönemde

biricik46 Mart sonu doğacak bebeğe kısakollu giydirilmez mayısta bile doğsa giydirilmez soğuk olur ben mart başında doğum yaptım takımları aşırı kalın değildi ama hep polar battaniyeye sarılıydı üşürse çok gazlanır bebek sıcaktan zarar gelmez terletmediğin sürece, doğum yapacaksan sobanı da kaldırma kaldırırsan da ısıtıcı mutlaka aç ben mayısta bile kızımı yıkarken ısıtıcı atar banyoyu ısıtır yıkar giydirir yatacağı oda da da 1 saat yakıp kapatırdım, kendime tesettürlü olduğum için uzun kollu takımlar almıştm ama ince kalın değildi ben lohusalığmda filan aşırı terledim, pijamanı çok kalın alma üşürsen üzerine sabahlık filan alırsın hastane senin için ideal sıcaklıkta olur,

biricik46
                Hastane setini hm ve chakradan almıştım. Kendime pijamaları da penti, suwen aldım. Kendime de kızıma da uzun kollu almıştım hep. Bir süre sizde uzun kollu şeyler kullanın.

biricik46 Ben mart ayında doğum yaptım.Kış gibi yağışlı oluyor havalar. Hep uzun kollu kıyafetler tercih ettim. 3 aylık olana kadar zaten iki kat uzun kollu giydirdiğim oldu. Haziranda tek kat uzun kola geçtik. Temmuzda kısa kollu giydirmeye veya evde zıbınla durdurmaya başlamıştım.
                  Orlon,üç iplik, triko, polar gibi kalın kumaşlar almanıza gerek yok. Penye, pamuk terletmeyen yumuşak kumaşlar seçin. Zaten bir yere çıkarken çift kat battaniyeyle örtüyorsunuz.
                  Bulunduğunuz şehir soğuksa siz uzun kollu zıbın, tulum, önden çıtçıtlı baştan giydirilmeyen üstler ve ayaklı pijamalar tercih edebilirsiniz.
                  Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah ☘️