Merhaba kizlar beş ay on günlük bir kızım var ek gıda donemine girmemize az kaldı ilk bebeğim olduğu için nasıl başlamalıyım neyle başlamalıyım bilmiyorum sizler nasıl yaptınız benide bilgilendirirseniz sevinirim ☺️

ghjjkkhghh patates kabak havuç gibi şeyleri buharda haşlayarak başlayabilirsiniz ya da yoğurt mayalayıp onunla da başlayabilirsiniz ben ilk patates kabak havuç şeklinde ilerledim

ghjjkkhghh kendi mayaladığım yoğurtla başlamıştm 3 gün kuralı ile 1. Gün çay kaşığı 2. Gün tatlı kaşığı, 3. Gün yemek kaşığı şeklinde veriyordum, sonra patates, kabak havuç, kapya biber sırasıyla verdim meyveleri başta verirsen sebze yemekte zorlanabilir, @zarifhanim benim ek gıda arkadaşım az brokoki köfteleri avokadolu kahvaltılar, pankek tarifleri vermedik birbirimize😊 kızlarımız 4 yaşına girecek 🥹

TombulHatun Ahh ahh en sevdiğim bebekliğin en zevkli dönemlerinden biri. Sürekli yeni deneyim ve tadımlar. Yediğinde o mutluluğu yaşamak. En sevdiğim de 8 aya girerken o brokolili, sebzeli köfteler mücver ve pankek hazırlamaktı. Taneli gıda müthiş bir geçiş evresi. 4 yaşı görünce gözyaşım pıt 🥲 Büyüdüler gitti işte ☺️

ghjjkkhghh Merhaba, güzel başlangıçlarınız olsun. ☺️ Ben de tombulcuğum gibi tatlı meyvelerden başlayınca bebeğin sebze yemediği kanısındayım. Çok da şahit oldum meyveden başlayan bebeklerin yemek seçtiğine.
        O yüzden ilk olarak kızım 5 aylıkken yoğurt tadımı ile başladım. Şöyle düşünün 5 ay boyunca kıvamlı bir şeyin tadını şeklini bilmeyen bir bebek anne sütü veya mamadan başka bir şeyle tanışıyor. O sebeple ağzını tiksinir gibi yapması, kaşığı emer gibi yapması, yoğurdu emerken bir kısmının dışa gelmesi çok normal. Yani iki çay kaşığı yoğurdu yedirmeniz yarım saat sürebilir. Yemiyor diye hayal kırıklığı yaşamayın. Aslında yiyor.
        Ben bir hafta yoğurt tadımı yaptırdım. İki tatlı kaşığı yedirebilmek vaktimi aldı.
        Sonra havuç haşlar az zeytinyağı ekleyip püre haline getirerek tattırabilirsiniz.
        Patates, kabak, diğer sebzeler. Hep suda veya buharda haşlama şeklinde hazırlayıp az zeytinyağı ekleyerek yedirebilirsiniz. Bu arada bebeğinizin uzun vadede yemek seçmeden beslenmesini istiyorsanız sakın tuz veya şeker eklemeyin tariflerinize. Çünkü onlar zaten tatlının tuzlunun tadını bilmiyor, size göre tatsızdır ama bebeğe göre değil. Tatsız haline alışırsa çoğu şeyi yiyebilir.
        Yani bu ay ana öğün yine anne sütü veya mama olmalı. Günde bir çatal ucu kadar, bir çay kaşığı kadar tatması bile yeterli. 6 aya başlarken miktarı arttırırsınız.
        Meyve ve sebzeleri araştırın, asit oranını, fruktoz oranını, lifli olanları. Hangi ayda hangi meyve sebzenin verilebileceğini.
        Ben hep aylara göre gittim. Üç gün kuralıyla denemeler yaptım. Bir yaşa kadar gün içinde ne vermişsem not ettim ve alerjik tepkime gösterip göstermediğine dikkat ettim. Üç gün kuralı bu sebeple önemli. Umarım sizin için de bu süreç sevgiyle hatırlayacağınız bir dönem olarak geçer 🤗☘️

zarifhanim 2 2,5 yaşa kadar her şeyi yiyen çocuk şuan o kadar seçiyor ki biz de çorbaların içine katıyorum nohut kurufasulye bezelye bunları tane görünce yemiyo eziyorum yiyor 😊 bir şekilde yedirmeye çalışıyorum sebze bakliyat yemeklerinde sıkıntı yaşıyoruz, bir de ek gıdaya başladığı dönemden beri ağzına domates sürmüyor ona da ısrar etmiyorum artık 😊

TombulHatun yolunu bulmuşsun ya. Benim kızım da sarımsak soğan bir şeylerin içinde gördü mü yemiyordu. Artık yok denecek kadar küçük robottan geçirdim. Salatayı soğansız yapıyorum. Karnabahar da fırında veya salata şeklinde yemedi. Sarımsağın da kanabaharın da turşusunu yiyor. Yazın bol bol turşu kurdum ona yemeklerin yanına biraz iştahla yemesi için. 🤗

zarifhanim benm bebe çok cinsleşti Zarif o brokoli köftelerini yiyen bebe gitti 😊 allahtan salatalık turşunu seviyor da onu yiyor bol bol, pazarda sabahın 9unda turşu yedirmedim diye ağlamışlığı var 😊 aslında yemeyi sever bi görsen göbüş filan maşallahı var ama seçiyo işte 😊

TombulHatun Fermente gıdaları seviyor olması çok müthiş bir detay canım benim maşallah ona da göbüşüne de ☺️ senin gibi ilgili, her şeyi hazırlayan annesi var. Nazı geçiyordur belki 😅

zarifhanim babannesinde çoğu şeyi yiyor bana geldimi anne ama lütfen yemesem olur mu diye yalvarma modu açılıyo 😂 pilav makarna ekmek ver bayıla bayıla yer ama 😂

zarifhanim çok teşekkür ederim Allah razı olsun çok detaylı bir şekilde yazmışsın çok teşekkür ederim ☺️

ghjjkkhghh aynen tüm nazı bana ben de zaten babanne de yiyor diye çok da zorlamıyorum sevdiği yemekleri yediriyorum akşamları

sadeturkahvesi Post açmıştım uzun zaman önce. Profilimden bakabilirsiniz, güzel tarifler paylaştı herkes ☺️