- Düzenlendi
ghjjkkhghh Merhaba, güzel başlangıçlarınız olsun. ☺️ Ben de tombulcuğum gibi tatlı meyvelerden başlayınca bebeğin sebze yemediği kanısındayım. Çok da şahit oldum meyveden başlayan bebeklerin yemek seçtiğine.
O yüzden ilk olarak kızım 5 aylıkken yoğurt tadımı ile başladım. Şöyle düşünün 5 ay boyunca kıvamlı bir şeyin tadını şeklini bilmeyen bir bebek anne sütü veya mamadan başka bir şeyle tanışıyor. O sebeple ağzını tiksinir gibi yapması, kaşığı emer gibi yapması, yoğurdu emerken bir kısmının dışa gelmesi çok normal. Yani iki çay kaşığı yoğurdu yedirmeniz yarım saat sürebilir. Yemiyor diye hayal kırıklığı yaşamayın. Aslında yiyor.
Ben bir hafta yoğurt tadımı yaptırdım. İki tatlı kaşığı yedirebilmek vaktimi aldı.
Sonra havuç haşlar az zeytinyağı ekleyip püre haline getirerek tattırabilirsiniz.
Patates, kabak, diğer sebzeler. Hep suda veya buharda haşlama şeklinde hazırlayıp az zeytinyağı ekleyerek yedirebilirsiniz. Bu arada bebeğinizin uzun vadede yemek seçmeden beslenmesini istiyorsanız sakın tuz veya şeker eklemeyin tariflerinize. Çünkü onlar zaten tatlının tuzlunun tadını bilmiyor, size göre tatsızdır ama bebeğe göre değil. Tatsız haline alışırsa çoğu şeyi yiyebilir.
Yani bu ay ana öğün yine anne sütü veya mama olmalı. Günde bir çatal ucu kadar, bir çay kaşığı kadar tatması bile yeterli. 6 aya başlarken miktarı arttırırsınız.
Meyve ve sebzeleri araştırın, asit oranını, fruktoz oranını, lifli olanları. Hangi ayda hangi meyve sebzenin verilebileceğini.
Ben hep aylara göre gittim. Üç gün kuralıyla denemeler yaptım. Bir yaşa kadar gün içinde ne vermişsem not ettim ve alerjik tepkime gösterip göstermediğine dikkat ettim. Üç gün kuralı bu sebeple önemli. Umarım sizin için de bu süreç sevgiyle hatırlayacağınız bir dönem olarak geçer 🤗☘️