cananlcm onu bilmiyorum ben kürtaj oldum o zaman takıldı hiç önden beta falan bakılmadı ama normal zamanda taktıranlar öncesinde sabahtan beta hcg bakılıyor diyor

asyacan bende de aynı arada bı lekelenme oluyor ama adet zamanım değil yeni taktırdım ya insanın aklında soru kalıyor normalmis demek ki

hh56 evet evet normal vücut spirale alışınca azalacak o ara lekelenmeler

• hh56 bunu yanıtladı.

asyacan iyi bari aklım takılıyordu öğrendiğim iyi oldu

cananlcm bakırlı olk aylar kanama yapar ama hormonlu degil en azından sinir yapmaz çoğusu hormonlu spirale fazla dayanamıyo sen bilirsin tabii ki ama bende basta hormonlu cok ustemistim cevrem hep bakırlı tavsiye etti ilk 8 ay cok kanama yaptı adetim 10 gündü nerdeyse ama zamanla normale döndü şuan memnunum

Sevde_20 tavsiyen için teşekkür ederim canım bugün taktırdım 🥳 ve bakır onlanı taktı zaten doktorum hormonluyu hem tavsiye etmedi hemde açıklamasını yaptı kanaması çok olan kadınlara takıyoruz falan dedi öyle yani 🫶

aslnr60 bakırlıyı devlet karşılıyor hormonluyu kendin alıyorsun ama hormonlu kist rahim kalınlaşması yoğun kanama gibi durumlarda da tedavi amaçlı kullanılıyor öyle bir durum olduğunda rapor çıkarıyor doktor ücretsiz alabilirsiniz

cananlcm yok canm bakır hiç yapmiyor hatta aksine bazı bunyelerde kilo verdiriyor ben hiç almadim

lolopoo aylık iğne ve 3 aylık igne var cnm eğer emziriyorsan 3 aylık ama emzirme işlemi yoksa aylık igne vuruluyor ben doğumdan sonra başladım 1 sene 3 aylık kullandım 3 ayda bir vuruluyorsun kilo almıyorsun ilk ay adet düzensizliği yapıyor daha sonra rayına oturuyor aylık iğneden ise adetinin 3. Günü gidiyorsun vuruluyorsun her ay yapiyorsun ilk ay bir kaç gün lekeleme şeklinde adet görüyorsun diğer aya kadar düzeliyor ve kilo almadım hiç 3 hamilelikte sonra kullandım oğlum 5 yaşında onunla korunuyor ekstra bir korunma yöntemi kullanmıyorum çok da memnunum sağlık ocağı zaten sana veriyor igneni hemen vuruyor diyelim ilk aylık iğnede tarihini unuttun 15 gün daha korkuyor seni ekstra olarak 15 gün içinde igneni yaptirman gerek unuttuğu taktirde ama kesin koruma için her ay düzenli bir şekilde aksatmadan yaptırmak gerekiyor

aslnr60 ben özelde yaptırdım canım ama devlette de onlar karşılıyor kadın doğuma randevu alıyorsun ulturasonla bakıyorlar sonra hemen takıyorlar bi 5 dakika bile ağrı çekmedim o kadar ki acısız bi işlem tabi herkes de farklı reaksiyon gösterebilir

dilaa1 bende bakır taktırdım doktorumun tavsiyesiylede teşekkür ederim 🫶

cananlcm ilk aylarda cok kanama yapar ama gecici cnm kafana takma ben nerdeyse hormonluya gecicektim ama gerek kalmadı 8. Aydan sonra düzeldi

Paslai çok teşekkür ederim sonunda taktım ya gerisi önemli değil 😂