Her ne kadar basit bir yemek gibi görünse de asla değil 🫣 lezzetli mi lezzetli bir kuru fasülye tarifi istiyorum arkadaşlar.Denediğiniz ve püf noktaları bunlar dediğiniz tarifi yazarsanız çok sevinirim.Çok sevdiğim bir arkadaşım için yapacağım 🫣

azze Ben yıkayıp koyuyorum ocağa kaynayıp yumuşayınca biber ve domates salçası karışık az yağda tavada kızartıp üstüne ekliyorum ve biraz daha piştikten sonra indiriyorum gayet güzel oluyor
    Her hangi bir püf noktası yok
    annemden gördüğümü yapıyorum 😄

• azze bunu yanıtladı.

azze hayır gayet güzel oluyor

azze canım ilk önce düdüklüde güzelce kaynatıp yumuşamasını bekliyorum ondan sonra salçasını yağda kavuruyorum içine birazda pulbiber ve karabiber ekliyorum sonra fasulyeyle birleştirip biraz daha kaynadıktan sonra altını kapatıyorum bazen tavuk veya kuşbaşı et katıyorum daha bi lezzetli oluyo öyle

• azze bunu yanıtladı.

azze kendi tarifini vereyim önce fasulyeyi düdüklü tencerede haşlıyorum. Sonra bir orta boy soğan tereyağı ve sıvıyag karışık içinde kızarıyorum ardından domates ve biber salçası katıyorum baharat olarak kimyon kara nane, karabiber ve tuz ekliyorum etsiz ama et gibi lezzetli oluyor 😋

azze Fasulyeyi geceden bekleteceksem tuzlu suda bekletiyorum. Bekletmeden haşlayacaksam yine suyuna tuz ekliyorum fasulyenin tadı daha lezzetli oluyor benim tarifimde en önemli püf nokta bu.
          Sıvıyağ ile küp doğranmış biber ve soğanı kavurduktan sonra tereyağ(yanmaması için sonradan ekliyorum), domates salçası ve biber salçası ekleyip tekrar kavuruyorum.
          Haşlanan fasulyeyi, karabiber, kırmızı toz biber isteğe göre pulbiber ve bulyon kullanmadığım için bir parça kemik veya et katıp kaynar suda yarım saat pişiriyorum.

azze
            Fasulyeyi bi gece önceden beklettim. Ocağa alıyorum. Önden bir taşım köpüğü çıkana kadar kaynatıyorum. Gazını alıyorum yani bir nevi. Süzüyorum. Küp küp et mühürlüyorum kavuruyorum onu 5 on dk pişiriyorum düdüklü de. Sonra soğan ekle kavur yağını ekle. Salça ekle biber domates toz biber fasulyeyi de ekle. Kontrollü pişir 5 en fazla on dk yeterli. Lokum kıvamında. Yanında turşu yoğurt pilav. 👌

• azze bunu yanıtladı.

Soğan ve biberi kavurup içine domates ve biber salçası koyuyorum geceden ıslattım fasulyeyi de yıkayıp atıyorum tuz karabiber kimyon toz biber atıp duduklunin kapağını kapatıyorum 15 dk da pişiyor ve çok lezzetli oluyor önden pişirmeye hiç gerek yok yıllardır bu şekilde yaparım 😊

• azze bunu yanıtladı.

azze Valla kurufasulye dediğin etli olur benim için fadulyemi hasliyorum ama çok pisirmiyorum dişe gelecek şekilde sonra dudukluye etini alıyorum yağ ile biraz muhurluyorum üzerine soğan biraz kapta biber ile biraz çeviriyorum sonra salçasını katıp kavuruyorum 1 yemek kaşığı da konserve domates katıyorum iki üç tür cevirince fasulyemi ekleyip ½ tane acı kurutulmus bibeer katıyorum 2 dk kadar öyle kavuruyorum sonra üzerini su ekleyip kapatıyorum 15 dk sonra ses geliyor düdüklüden 5 dk daha pisiroyirm mis gibi

• azze bunu yanıtladı.

Ben fasulyeyi sabahtan ya da 1 2 saat önce sıcak suda bekletiyorum hem dağılmıyor kabuğu da çıkmıyor genelde zeytinyağ kullanıyorum soğanı kavurup biber salçası ve domates salçası karışık benim ki bu bence isteğe bağlı elinde hangisi varsa fasulyeyi süzüp iyice salcayla kavuruyorum ben bide düdüklü değil tencerede yapıyorum biraz geç oluyor saatlerce kalıyor ocakta ama güzel oluyor 😇

• azze bunu yanıtladı.
                  • azze bunu beğendi.

betul98 Teşekkür ederim ☺️🌼

azze kuru fasülyeyi geceden ıslatıyorum, soğanı salçayı etli yapacaksam eti güzelce kavuruyorum fasülyeleri ekleyip onları da kavuruyorum tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ekleyip suyunu koyup düdüklüde pişiriyorum yarım saatte pişiyor lokum gibi. Önden haşlama, pişirme yapmıyorum ben

• azze bunu yanıtladı.
                    • azze bunu beğendi.

azze ben akşamdan ıslatmadan yapıyorum. Sabahtan içine tuz atıp 1 saat kaynatıp altını kapatıyorum. 1 saat dinlendirip suyunu süzüp soğuk su koyup tekrar kaynatıyorum. Fasulye cinsine göre değişiyor eğer istediğim yumuşaklıkta değilse tekrar soğuk su koyup kaynatıyorum. İstediğim kıvama gelince süzüp bekletiyorum. Soğanı zeytinyağında kavurup salça biraz parmak ucuyla un atıyorum. Fasulyeleri ekleyip onları da salçayla hemhal edip kemik suyu(ekstra lezzet için) ve normal suyunu koyup bir taşım kaynatıp altını kapatıyorum. Helmeli ekmek banmalık çok sulu olmayan bir yemek oluyor. Her zaman beğenilir. Eşim çok sever sık sık da yaparım her ay 2 kez yaparım.

ZRaporu Teşekkür ederim,ellerinize sağlık 🌼