• Öneri
  • Emzirme ve sorularım 😞

Kızlar 2. Çocuğuma hamileyim ve maalesef 1. Çocuğumu hiç emziremedim ilk annelik tecrubesizliği bilgisizliği 😞 ve o zamanlar yaşadıgım aşırı stresten dolayı sütümün gün geçtikçe azalması 😞 çevremdeki insanların sürekli sütün çok az benim zamanında her yerimden süt fışkırıyordu diyerek beni daha da üzmeleri. Sizlere bir kaç sorum olucak yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Bebeğimi kucağıma aldıktan sonra sütüm olmasa bile hemen göğsümü tutturmali mıyım? Sütüm ne zaman gelmeye başlar? Süt sağım için elektrikli mi yoksa Manuel mi daha çok süt getirir? ve en önemli sorum bebegimi emzirebilmek için neler yapmam lazım? Şiimdiden bu seyleri dusundukce surekli stresleniyorum :( Bana yardımcı olabilir misiniz

alvina ilk ten teması çok önemli demişti bana ilk doğumda yardımcı olan ebe zaten sütüm vardı doğum başladığı gibi geliyordu ama ilk ten teması iyi olur demişti
    İkinci olarak manuel olarak kullandım bir halta yaramadı mastit oldum bunda elektronik alacağım Trendyol da uyguna var indirimde olanlar bakabilirsin
    Üçüncü olarak da bnce sütun olmazsaa üzülme biberon yerine kaşık yada şırınga kullanmaya bak

alvina doğumdan hemen sonra rutinleriniz yapıldıktan sonra anne ve bebek temasi yapılıyor hemşireler gösteriyor nasıl yapılacağını
      Ben su göğüs pompalarıni hiç sevmiyorum ben cocuklarimda hep emzirdim sürekli emzir ve bol su tuketmen gerek sütun artması için besinler de var şimdiden onun stresine girme öncelik sağlıklı doğumun olsun inşallah 🤲💐

alvina En başta stres yapmamalısın😂 Hemen emzirmeye başla, ilk süt hemen gelmeyebiliyor herkeste. Benim tamamen sütün gelmesi 3. gün olmuştu yani kendini kötü hissetme. Bol bol emzir, bol bol su iç. Kuru üzüm hoşafı bana çok süt yapmıştı onu deneyebilirsin. Ben hiç makine kullanmadım bi etkisi var mı bilemiyorum o yüzden.

Ama en önemlisi, sütün gelse de gelmese de sen bebeğinin annesisin, emzirmemek bunu değiştirmez. Çevrendekileri de dinleme elinden geldiğince, herkes boş konuşuyor. Bebeğini sevgi ve güvenle büyütmen en önemlisi😊

alvina ne kadar canın acısada ilk temasta ağzına almalı. Hemşireler bunu muhakkak tutturuyor sonrasında iş size düşüyor. Acıyorsa göğüs ucu kullanırsınız. Sonrsında bırakır ama emdikme süt gelir .
        Solgarın brewers kullandım. Stresten uzak durmaya çalış. Etkiler.

alvina emzirmeye hemen ilk getirdiklerinde başla o çektikçe sütün inecektir ama bırakmaman lazım ilk zamanlar yarım saatte bir besleme yap gerekirse ki sütün gelsin. Sezaryen doğumda geç geliyor süt ama geliyor. Sarılık riskinin önüne geçmek için dediğim gibi sürekşi emzir. Uyuyakalırsa bile ayağının altına parmaklarınla sertçe vur(ydyb hemşireleri öyle göstermişti bana) uyandır çenesinin altını gıdıkla gerekirse soy komple. Sarılık sebebiyle mama vermemi söylemişti doktor ama ben direttim emzirmek istedim hiç mama vermeden atlattım bu şekilde. Biraz sabırlı olman lazım ve kimseye laf söyletme söyleyene de kulaklarını kapat. Bana soran çok oldu sütün var mı diye hepsine bu beni ilgilendirir bu konu hakkında konuşmak istemiyorum deyip konuyu kapattım. Alındılar bozardılar ama yapacak bir şey yok. Mama ver diye annemler de çok diretti ama vermedim bunu şuna yordum kendimce, normal doğum yapmayı çok istiyordum ve yapamadım, bunun pişmanlığıyla emzirmeyi bu kadar direttim iyi ki de diretmişim. Aylık 1 kilo aldı hep yaşına kadar. Sabırlı ol canım kimseye kulak verme kendi içinden geçeni yap inan kendine.

vahsikelebekk Bana soran çok oldu sütün var mı diye hepsine bu beni ilgilendirir bu konu hakkında konuşmak istemiyorum deyip konuyu kapattım. Alındılar bozardılar ama yapacak bir şey yok.

Helal olsun ☺

Sütün gelmemesi söz konusu bile değil ilk çocuğumu bende cahillikten emziremedim bir de çocuğum galiba istemedi tam hatırlamıyorum ikincisinde eğitim aldım doğar doğmaz tuttu yavrum memeyi hala da emiyor çok şükür