Kizlar oğlum 3 yaşına giriyor ayın 25 inde geç kaldım belki de bilmiyorum ama çok uzaktı tuvalet eğitimine çok konusamiyordu da şimdi yeni yeni başladı böyle hoyle ama artık kreş yaşı geldi onu kreşe verip iş hayatına donecegim başlangıç için önerilerinizi püf noktalarınızi alırım tecrübeli anneler yardim :)
Tuvalete eğitimi başlamak
Bende bekliyim burda kızım 2.5 yaşında bu yaz başlamayı düşünüyorum
mrvehl puff noktası gece sakın altını bağlama :) eğer öyle olursa alışamaz. ileride de altına kaçırır .. onun dışında alışır ya benim kızım birkere altına kaçırdı titizdi zaten bidaha da yapmadı :) bende o yaşlarda alıştırdım
mrvehl ideal yani cokta gec değil ki bir iki haftaya alışır kendini ifade edebiliyorsa sorun yok bnce
Çocuğun duruma göre klozet yada lazimlik şeklinde başlat bir iki gün kendinle beraber götür işte artık tuvaletimiz gelince burda yapacaz biz büyüduk artik gibi tatli sözlerle korkutmadan götürun her yarim saatte bilemediniz on dakika çocuğun durumuna bağlı
Diyelim götürdun yaptı tuvaletini yarim saat yada 20 dakika tekrar götür sık sik gotur ve bu sürecte asla bağlama arada kacirma olabilir korkutmayin kizmayin cunku normal alışana kadar
Bide gece alez varsa sorun yok ama yoksa buyuk bir naylon ses çıkarmayacak yatağının altına koy altini bağlama geceleri
Ve gecede belli saatlerde tuvalete götür
bitterdelisi24s benim kızım bklu bezle uyur hadi öncesinde söylemesini geçtim yapınca da söylemiyor umarım zorlanmam
perimasali802_ kendini ufak ufak ifade etmeye başladı kakasını yapınca anni çiş falan diyor bezini gösterip ama gel tuvalete gidelim diyince no no falan diyor kendi isteğiyle hiç oturamıyorum en yaptıysam olmadı ama bi de kayinvalidem başla ama geceleri bağla dedi beceremez daha geceleri falan dedi
kukulii87 nasıl nasıl :) pişik olmuyor mu öyle
bitterdelisi24s o anlamda demedim kiii yani bıraksam uyur rahatsız olmuyor anlamında 😅😅
mrvehl canım bklu bezle yatirmiyorum herhalde rahatsız olupta söylemiyor anlamında dedim
mrvehl benimkide 18 aylık bazen kaka yapmadan önce kaka diyor bazende yaptıktan sonra kaka diyor başlayayım dedim fisherin güzel bi lazımlığını aldım baya oturdu altı açık gezdirdim ama bi türlü yapmadı kaka diyor ıkınıyor ama yok yapmıyor bende kaldırdım geri bekliycem biraz daha 3-4 gün bezsiz gezdirmek püf noktası bence bu işin
kukuliiiii seninki yine oturmuş benimki oturmuyor bilr
mrvehl normalde ekran izletmiyorum ama oturması için açtım malesef 5-10 dklık genede çiş bile yapmadı okadar su içirmeme rağmen kaldırıp bez taktığım anda beze yapıyor
mrvehl bide konuşması ne seviyede bilmiyorum ama kendini biraz ifade edebilmeside önemli benimki küçük olduğu için anlasada çok konuşamıyor
mrvehl sabır istiyor biraz çiş yapmadık yer kalmadı bizde genelde ama maşallah çabuk öğrendi büyük tuvalet sorun oldu biraz görünce korkuyodu biraz zamanla onada alıştı tabi tuvaleti yapınca hadi by by yapalım ona diye oyunlar oynayarak alıştırdık🙂🙂🙂
kukuliiiii anliyo ama öyle uzun cümleler kuramiyor
bitterdelisi24s benim.kizim gece çok isiyor bağlamasam korumadan bile taşar o cisler 😂
Ben pes etme evresindeyim bırakacak olan varsa çocuğunu iyi takip etsin ve çevreye kulağını kapasın ha bide bezi tamamen atsın hayatından