• Öneri
  • Tuvalete eğitimi başlamak

Kizlar oğlum 3 yaşına giriyor ayın 25 inde geç kaldım belki de bilmiyorum ama çok uzaktı tuvalet eğitimine çok konusamiyordu da şimdi yeni yeni başladı böyle hoyle ama artık kreş yaşı geldi onu kreşe verip iş hayatına donecegim başlangıç için önerilerinizi püf noktalarınızi alırım tecrübeli anneler yardim :)

Bende bekliyim burda kızım 2.5 yaşında bu yaz başlamayı düşünüyorum

mrvehl puff noktası gece sakın altını bağlama :) eğer öyle olursa alışamaz. ileride de altına kaçırır .. onun dışında alışır ya benim kızım birkere altına kaçırdı titizdi zaten bidaha da yapmadı :) bende o yaşlarda alıştırdım

mrvehl ideal yani cokta gec değil ki bir iki haftaya alışır kendini ifade edebiliyorsa sorun yok bnce
      Çocuğun duruma göre klozet yada lazimlik şeklinde başlat bir iki gün kendinle beraber götür işte artık tuvaletimiz gelince burda yapacaz biz büyüduk artik gibi tatli sözlerle korkutmadan götürun her yarim saatte bilemediniz on dakika çocuğun durumuna bağlı
      Diyelim götürdun yaptı tuvaletini yarim saat yada 20 dakika tekrar götür sık sik gotur ve bu sürecte asla bağlama arada kacirma olabilir korkutmayin kizmayin cunku normal alışana kadar
      Bide gece alez varsa sorun yok ama yoksa buyuk bir naylon ses çıkarmayacak yatağının altına koy altini bağlama geceleri
      Ve gecede belli saatlerde tuvalete götür

perimasali802_ kendini ufak ufak ifade etmeye başladı kakasını yapınca anni çiş falan diyor bezini gösterip ama gel tuvalete gidelim diyince no no falan diyor kendi isteğiyle hiç oturamıyorum en yaptıysam olmadı ama bi de kayinvalidem başla ama geceleri bağla dedi beceremez daha geceleri falan dedi

kukulii87 yakar ya poposunu pişik oluyodur bence de ama benimde oğlum ne cid ne kaka soylemiyo ha bazen kaka yapıyor ama ona çiş diyor rahatsız olduğu için ama tuvalete goturemiyorum ne dediysem yok

mrvehl canım bklu bezle yatirmiyorum herhalde rahatsız olupta söylemiyor anlamında dedim

mrvehl benimkide 18 aylık bazen kaka yapmadan önce kaka diyor bazende yaptıktan sonra kaka diyor başlayayım dedim fisherin güzel bi lazımlığını aldım baya oturdu altı açık gezdirdim ama bi türlü yapmadı kaka diyor ıkınıyor ama yok yapmıyor bende kaldırdım geri bekliycem biraz daha 3-4 gün bezsiz gezdirmek püf noktası bence bu işin

mrvehl normalde ekran izletmiyorum ama oturması için açtım malesef 5-10 dklık genede çiş bile yapmadı okadar su içirmeme rağmen kaldırıp bez taktığım anda beze yapıyor

mrvehl bide konuşması ne seviyede bilmiyorum ama kendini biraz ifade edebilmeside önemli benimki küçük olduğu için anlasada çok konuşamıyor

mrvehl sabır istiyor biraz çiş yapmadık yer kalmadı bizde genelde ama maşallah çabuk öğrendi büyük tuvalet sorun oldu biraz görünce korkuyodu biraz zamanla onada alıştı tabi tuvaleti yapınca hadi by by yapalım ona diye oyunlar oynayarak alıştırdık🙂🙂🙂

mrvehl bende başlamak istiyorum iki buçuk yaşında şuan bir kere basladim geri bıraktım çünkü sürekli çişini yaptıktan sonra söylüyordu beceremedim bir türlü ama sıcaklar gelmeden başlamak istiyorum yaza rahat etmek için

Ben pes etme evresindeyim bırakacak olan varsa çocuğunu iyi takip etsin ve çevreye kulağını kapasın ha bide bezi tamamen atsın hayatından