• Sağlık
  • Kan tahlili sonucundan anlayanlarr

Kızımı 1 yaş kontrolüne götürmüştüm doktor rutin testleri yapalım dedi kan aldı sonuçlar yetişmedi yarın gideceğim göstermeye ama bazıları dikkatimi çekti çok yüksek geldi ne olduğunu tam olarak bilmiyorum, doktor,hemşire, yada sonuçlardan anlayan varsa bi bakabilir mi vallahi yarına kadar uyuyamam 🥹🤦🏽‍♀️

Amilaz= Enzimin kan dolaşımına çok fazla girmesi veya böbrekler tarafından yeterince temizlenememesi nedeniyle oluşur. Buda karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetlerini ortaya çıkarır
    Kalsiyum=değeri çok yüksek değil sadece yumurtayı az vermen yeterli olur

peynirlimakarnaa aspartat= karaciğer enzimleri demek bu enzimlerin yüksek olması karaciğer hastalığının habercisi olabilir tabi doktorunuz daha iyi bilgi vericektir size
    Alkelen= karaciğer ve kemik hücrelerde bulunan ve proteinlerin parçalanmasına yardımcı olan bir enzimdir.Hepsi birbiriyle alakalı aslında
    Laktik= vücudun şekeri hücrelerin kullanabilmesi için enerjiye dönüştürme sürecinde kullandığı bir enzimdir. Vücudun glukozu kana dönüştürdüğü kimyasal süreci hızlandırır laktik yüksekliği vücudunda bir enfeksiyon olabilme ihtimalidir.
    Kreatin= Çocuklarda kreatinin seviyesinin yüksek olması, böbreklerin atık maddeleri etkili bir şekilde süzemediğini gösterir ve kan hacminde azalma, çok ağır geçirilen enfeksiyonlarda görülür

seynnnn gösterdim canım doktorumuz bebek için normal dedi gelişimde olduğu için bizlerden çok daha yüksek olur onların değerleri dedi herşeyi çok iyi dedi gelişimi önde dedi falan yani iyiymiş normalmiş, düşünmüş, zamanını ayırmış yardımcı olmuşsun sana da tekrardan çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🥹🙏🏻