Kızlar merhaba sizinle bir şey paylaşmak istiyorum bana hak verirsiniz vermezsiniz ama fikirlerinizi merak ediyorum. Ben çok erken yaşta evlendim ve eşimin ailesi zengin olmasına rağmen hiçbir şey istemedim onlar da yapmadı zaten eşim yaptı elinden geldiğince her neyse ama benim hiç değerim kıymetim olmadı çünkü salak gibi ona gerek yok düğüne gerek yok buna gerek yok hiçbir şey istemedim çünkü salaktım kendime hala kızıyorum 😂 ama çevremden evlenenlere bakıyorum her şeyi istiyorlar aklınıza gelebilecek en ufacık detayı bile atlamıyorlar aç gözlülük yapıyorlar bana göre ama onlara göre öyle değil kendilerini çok normal görüyorlar ve dediklerini yaptırıyorlar üstüne çok kıymetli değerli oluyor el üstünde tutuluyorlar. Ben ailemden öyle görmediğin yetişmediğim için bana saçma geliyordu ama ilk evliliğimde edindiğim deneyime göre de mantıklı geliyor sizin fikirleriniz neler sizce de her şey istenip yaptırılmalı mı?
Evlenirken her şeyi istemek
sanslikralice biliyor musun bunun bisey istemekle alakası yok yani sen kendini o alınan esyalarla bir tutuyorsan degerini o esyalara baglıyorsan zaten degerin bilinmez bir kere sen kendine deger vermemiş oluyorsun ve insanların sana kıymet vermeleri için kendine bir neden arıyorsun insanlar kime deger verir biliyor musun kendini onemseyen seven hakkını bilen isteklerini kararlarını bilen kişilere deger verirler senin o kızlardan farkın muhtemelen bisey istememen degil kendinden fazlasıyla verip kendini harcayıp onları düsünmen yani aslınds o esyalara degil o esyaların altında yatan nedene bakmalısın ve asıl herseyi karsı taraftan isteyen insanlar değersizdir demekki simdiye kadar gormemiş kendi için de yapamamıs ve birinin onları aldıgını düsünüp afedersin satılık gibi kendilerine paha biciyorlar ve simdiye kadar yapamadıgı herseyi karsı tarafa yığıyorlar
sanslikralice ben de hiçbir şey istemedim öğrenci evimdeki buzdolabımı yatağımı evlenince kullanmaya devam ettim eşim yaptı her şeyi aldı sağolsun onunla yaptıklarımız bana daha çok mutluluk veriyor biz başardık yaptık diye. Mesela şuan sıfırı gördük bir senedir hep eksideyiz ailesinin maddi durumu çok iyi geçen gün yeni araba almış eskisini satmadan son model mesela üstüne beyaz eşyalar vs ama çocuğumun sünnetinde bir altın bile takmadılar yani ne diyebilirim ne yapabilirim? Eşimle bunu konuştuğumuzda o bunu bana değil kendine mâl ediyor mesela demek ki o kadar değerim yokmuş ki çocukları olarak bana bir şey alıp yapmayı hak görmüyorlar diye düşünüyor ve üzülüyor. Bu senepten ben de geçtim artık hepsinden. Benim ailemin de durumu çok iyi ve çöküş zamanlarımızı bilmiyorlar bilseler her ay maaş yatırır gibi para da yollarlar ama eşimin ailesi öyle değil bilmelerine rağmen umurlarında değil. O yüzden maneviyat olarak birlikte olmaya çabalıyoruz. Maddiyat gelip geçici evet keşke yapsalardı isteseydik ama gönülleri yoksa da beni bir şey istemediğimi bilerek sevdiklerini kabullendim bu şekilde iletişimimizi sürdürüyoruz. Sen de bu şekilde düşün çok önemli değil makine vs ufak tefek şeyler hepsinin bir ömrü var önemli olan aradaki bağ ve sevgi olsun.
Açıkçası maddi ve manevi herşeyi istemek doyumsuzluktur. Bu yüzden karınca kararınca olmalı herşey. Maddi olarak zaten evlendikten sonra yine istediğiniz şeylerin parasımı ortaklaşa ödemiş olacaksınız. Demem o ki her şeyi dozunda istemek önemli
sanslikralice bende o ufacık detayı atlamayanlardanım herşeyım hayallerimden bile güzel oldu sen oldukça iyi niyetli davranmışsın karşı tarafta suistimal etmiş yada maddi durumları el vermemiştir bilemiyorum bazı şeyler ömürde bir kez oluyor ben talep etmekten yanayım
sanslikralice bende hiç bir şey istemedim eşimin bekarken kullandığı eşyalara geldim oturdum yıllar sonra kendim yavaş yavaş değiştirmeye başladım hala da var değiştirmem gereken. Çok pişmanım keşke kabul etmeseydim herşeyimi dört dörtlük isteseydim bu devirde kimseye acımacaksin bunu anladım. Ama benim kayınailemin durumu hiç yoktu ailem de zorlamayalım dedi Bir şey istemediler bende ailemden gördüğüm için bir şey demedim kabuk ettim ama şuan yavaş yavaş değiştirdiğim için mutluyum geç te olsa 😂
rouge_ bende sizin gibi düşünüyordum hala da öyle düşünüyorum şükür ailemin durumu var her zaman istediği alınan bi çocuktum hala öyle hiçbir şeyi esirgemezler tok gözlüyüm ve aşıktım eski eşim evlenmek için acele etti durumu da yoktu ben her şeye tamam dedim hiçbir şey istemedim ki ailesi baya zengin otelleri villaları apartmanları her şeyi var ama bana bir şey yapmadılar ben değersiz miyim asla kendi değerimin farkındayım almasını giymesini gezmesini bilen bi insanım herkes tarafından iltifat alırım ama eşimin ailesi yapmadı çokta umurumda olmadı çünkü benim ailem yapıyordu ben evliyken de ailem destekti maddi olarak ama şöyle bir şey oldu ben en ucuz koltuk takımı almıştım ona bile çekinmiştim yani öyle söyleyim biz evlendik bir ay geçti eşim görümceme hediye koltuk takımı aldı ben kendi koltuk takımımı 5 bine aldırmıştım 5 sene önce eşim görümcesine 50 bine almıştı bende hani bozuldum bunu dile getirince fesat oldum ama sonra kendisi ağzından kaçırdı sende isteseydin aldırsaydın dedi işte o zaman istemeyerek mallık yaptığımı anladım bu arada görümcem evli kocasının işi çok iyi 6 tane kirada evleri var ama benim kocamı yemeye alışmış böyle bi abla kardeş ilişkisiydi
Asıl diyeceğim hani çekindiğim her şey bu küçücük bir şey bile olsa başkasına eşimin ailesinden birilerine fazlasıyla daha iyisini yaptı gıcıklık yapar gibi bana da azıyla yetinmem gerektiği söylendi işte buna canım sıkılıyor ben zaten babamın evinde her şeyi görmüşüm
Aslında burada eski kocamın beni ezme politikası vardı ama işte travma olarak kaldı bende 🥲
Bekarken çok güzel giyinir gezerdim herkes hayran kalırdı bunu dile getirirdi evlendim giyim tarzımı o kadar değiştirdi ki beni resmen aşağıya çekti…
Asıl önemli olan eşya mal mülk para değil bunun şükür bilincindeyim sadece bana böyle bir muamele yapıldığı için üzgünüm sende isteseydin aldırsaydın denmesi…
Aslında haklı da ben isteyip her dediğimi yaptırsaydım belki yapacağı kişilere yapamayacaktı bilemiyorum kusura bakmayın uzun oldu
vahsikelebekk eşin adam gibi adammış maşallah sana ailesine destek bu çok güzel bir şey ama ailesinin destek olmamasına bende üzüldüm yani çevremde gördüğüm kadarıyla aileler evlatlarına çok düşkün ne yapacaklarını şaşırıyorlar bunları duyunca üzülüyorum umarım sıkıntılı döneminiz çabuk geçer toparlarsınız önemli olan birlikte huzur içinde olmanız 🩷
gunduzyuzlukiz öyle tabi ki de ben hiçbir şey istemediğim için hiç kıymetim olmadı bu maddi şeyler için geçerli değil her konuda azıyla yetinmeyi kabul ettikçe daha kötüsüne boyun eğmem gerekti o yüzden baştan her şey konuşulmalı maddi manevi her iki tarafta ne yapacağını bilmeli
hayatsevinceguzell kesinlikle çok haklısın hayır karşı tarafın maddi durumu vardı çok zenginlerdi ben çekindim gerek yok dedim onlar da yapmadı ama eski kocam eline geçen parayı annesine ablalarına harcadı nasıl olsa evde ki bi şey istemiyor diye
sanslikralice bu yüzden adı evlilik bana koca çok o na karı çok
elisaa48 ailesinin durumu yoksa isteseniz bile nasıl yapacaklardı ki ama benim gördüğüm çevreden eşten dosttan paraları yoksa evlendirmesinler oğullarını diyorlar erkek tarafı da aman iş bozulmasın diye borç harç bir şekilde yapıyor ve o kızların cidden değeri biliniyor bunu gördüm
Geçen sene bi arkadaşım evlendi o kadar aç gözlüydü ki kınasında 5 tane elbise değiştirdi düğünde 3 tane gelinlik değiştirdi bak sadece bunları söylüyorum istediği altın eşyaları demiyorum bile😂 kayınbabası evini satmış bunları karşılayabilmek için ve el üstünde tutuluyor
Bana babam araba aldı bu da hasetlendi kudurdu kayınbabası arsası varmış onu satılığa çıkardı buna araba almak için düşün yani o kadar diyorum 😂
gunduzyuzlukiz çok haklısınız 20 yaşında evlenince insan öyle düşünmüyor aman gerek yok diyor ama yaş ilerledikçe çevresinde de gördükçe kendi değerimi kendim düşürmüşüm diye kızıyor
sanslikralice tabiz vermemek çok önemli her konuda sekste bile taviz vermeyeceksin ki maddi olarakta öyle ama her şey dozunda sana lafım yok hepimizden tecrübelisin
gunduzyuzlukiz taviz tavizi doğuruyor diğer postta da yazmışsın sanırım orada da perdeleri açtırmayan koca varmış benim ki de öyleydi
Baştan hiçbir şey istemedim maddi olarak sonra her şeye tamam dedim inan hiç değerim olmadı şu an ki aklım o zaman olacakmış insan sanırım kör oluyor ufacık bir taviz neleri doğuruyor bir bakmışsın senin hayatın bitmiş onun kuklası olmuşsun
Kızlarım siz benim gibi olmayın zararın neresinden dönülse kâr
sanslikralice gerçekten öyle saygı ve mantıklı evlilik şart bacım
sanslikralice benim değerimi eşya belirlemiyor bu durum bence karşılıklıdır, eşinin ailesin durumu iyi olmadığı halde herşeyi istemek insanları ora sokmam bana yanlş geliyor aynısı benm anneme babama da yapılsın istemem, durumu iyi olup hiç birşey yapmamak da doğru değil parası varsa insan kendi evladı için her şeyin en iyisi olsun ister, ben de birşey istemeyen taraftayım zaten kayınvalidem tek başına çalışmıyor vs ama eşimle ne istediysek birlikte yaptık kv de yok parasıyla takside girdi eşya aldı evime insanın biraz da içinden gelmeli almak yapmak. Birşey istemediğim halde değerim biliniyor çok şükür el üstünde tutuluyorum 😂
gunduzyuzlukiz Allah kendini bilenlere çattırsın diye babaannem gibi bir dua edeyim😂😂
sanslikralice o arkadaşın erkek kardeşi varsa evlenip gelini annesine malını satılırsa neler yapar kim bilir ne kadar yanlış adam belki ömrünü harcadı çalışıp birşeyler yapmam için ama gelin 5 gelinlik giyecek diye evini arsasını satmş çok saçma bana göre çok yanlış
TombulHatun çok haklısınız size katılıyorum benim de erkek kardeşim var bir evin bir oğlu şimdi babam bana araba aldı kardeşim evlenmeden ona ev alalım diyoruz kirada sürünmesin diye onun harici 10 tane 25 gramdan bileziği hazır sadece saat ve saat arkası yüzüğü kolye küpe bileklik seti kaldı onlar da kolay alınır düğününü yaparız eşyalarını alırız bak biz şimdiden düşünüyoruz 20 yaşında daha ki o evlenmeyi düşünmüyor çok küçük 😂 ama bana yapılan muameleyi hatırladıkça bi cinnet geliyor anlatamam😂 ben ailesinden bir şey beklemedim ama ablaları anneleri numuneydi bunu yemeye alışmışlar evlendi kendi evini düşünsün diyen yoktu yemeye devam ediyorlardı sinir olduğum nokta buydu
Sizin de eşinizle birlikte almanız yapmanız ne güzel önemli olan sevgi saygı huzur içinde yuvanızda olmanız
Sanırım benim hiç yuvam olmamış maddi olarak istesem zora soksam kıymetim olur muydu diye düşünüyorum ama olmazdı sanırım doğru insan olmadığı için…