• Öneri
  • Alkolden ehliyeti kaptırma

Kızlar dün gece eşim maç izlemek için arkadaşlarıyla buluştu ısrarlara dayanamayıp 2 bira içmiş ve araba sürmüş ehliyetını kaptırmış 6 ay ehliyetsız kalacak yani geri almanın bir yolu var mı başına gelen

hayatsevinceguzell canım promil sınırın üstünde çıktıysa zor diye biliyorum fakat varsa bir yolu araştırıp geri alabilicekseniz iyi olur tabi.

Bu sene yeni yaptırım olarak;
    Alkollü araç kullananlar en az 36, en fazla 144 gün cezaevinde kalacak. 9.267 TL olan alkollü araç kullanma cezası 50 bin TL olacak, ehliyete el koyma süresi 6 aydan 1 yıla çıkacak.
    Henüz onaylanmadı fakat bu şekilde olacak yani bir daha kaptırırsa onu demek istemiştim.

vahsikelebekk 9.267 ceza yazmışlar valla cezalar arttırılsın tabi caydırıcı olsun ona bi lafım yok ama bebeğimiz var mağdur oluruz diye korkuyorum bende araç kullanıyorum ama istanbul yada trafiği çok olan yerde zorlanıyorum ister istemez mağdur olacağız ailem bilse iyice köpürür nasıl olacak bilmiyorum

hayatsevinceguzell Vardır bir hayr öyle düşünün. Bazen şer sandığımız şey daha hayırlı oluyor. Evet zor durumda kalacaksınız hele de bebek varsa, ama bazen cezalarda çekilmeli ki o zorluk yaşansın ve tekrarlamasın. Allah korusun bayram üstü birine de carpabilirdi. O yüzden biraz pişman da olması lazım.

hayatsevinceguzell hiç bir şekilde 6 aydan önce alma imkanı yok benim eşimde kaptırdı ki sadece 1 tane bira içtiği halde ve stajyer ehliyeti olduğu için tamamen yandı ehliyeti iyi tarafından bak en azından 6 ay sonra elinizde

hayatsevinceguzell kendi açımdan söylemek istiyorum benim eşim yapmış gibi düşünerek söyleyeceğim kusura bakma ama ben ehliyeti alınmasına değil hayırlı bayram gününde o zıkkımı içmesine tepki gösterirdim ehliyete gelince de keşke tamamen alsalardı derdim, para cezası evet maddi olarak fazla ama demek ki bu parayı ödemeyi göze alıp o şekilde bu araca biniyorsa ister seve seve isterse de zorla o parayı ödeyecek yani birde boşuna ehliyet için uğraşmana gerek yok hiçbir şekilde alınamıyor 6 ay bekleyecek ama bunu tekrarlamamasını tavsiye ederim babamın başına geldi aynısı yıllar önce alkollü diye ehliyeti alındı 6 ay sonra birde ehliyetsiz alkollü yakalandı ama iş yemeğinde 1 bira içmiş ona rağmen ehliyeti tamamen alındı şimdi 5-6 yıldır ehliyetsiz

peynirlimakarnaa paradan yana sıkıntımız yok öderiz o zıkkımı içtiği için kızdım merak etme bu sabah kurana el basıp tövbe etti zaten bende araç kullanıyorum bi şekilde idare edeceğiz artık da olan ona oldu 6 ay boyunca minibüsle sürünsün işe gelip giderken ben sadece istanbula gitmemiz gerektiğinde ben zorlanırım o trafikte mağdur oluruz diye korkuyorum özel ders alıp kendimi geliştireceğim artık yapacak bişi yok