Merhaba kızlar pcos belirtileri nelerdir? Bel simidi yapar mı?
Pcos hakkında
Merhaba pcosun bir çok belirtisi var netten bakabilirsiniz ama hiç belirti olmasa da pcos olabiliyor ultrasonda belli oluyor benim öyle neredeyse hiç bir belirtisi yok düzenli adet olurum ona rağmen doktora gittiğimde ultrasonda hemen çıkıyor
busenihicalakadaretmez yapmaz ya sanmıyorum kilo ile ilgilidir
nazeninn
Netten baktığımda adet süresini en az 10 gün geciktirir diye gözüküyor ama benim adetim o kadar gecikmiyor en fazla 7-8 gün geciktiği oldu 2 sene önce 4-5 santimlik kistlerim vardı ama onlarda patladı. Bir de aniden 7-8 kilo aldım alt karında yağlanma olabileceği yazıyordu pcosta kadın doğuma da hemen randevu alamıyorum yaşayan arkadaşlara sormak istedim 🙂
perimasali802_
Canım gözle görülür kilom yok sadece alt karnımda ve aniden çıktı bu bir anda 7 8 kg aldım adetimde düzensiz aşırı uzun surmesede arası bazen 1 hafta geçiyor bazen 3 gün sürüyor adetim bazen on daha önce patlayan kistlerimde oldu benimde kafama takıldı
busenihicalakadaretmez sanmıyorum canım belirtileri çoğunlukla düzensiz gecikmeli adet kilo yumurtmalama zamanında aksama vs olabiliyor
vahsikelebekk
Onlar da var zaten adetin biraz düzensiz. Biraz var ondan kaynaklı oluyor desem yok başka korunma yöntemi de kullanmıyorum zaten bekarım. İlaçtan desem bir antidepresan kullanıyorum kaç senedir kullandığım bir ilaç ondan dolayı da değil. Birkaç senedir adet düzensizliğim var bazen 7-8 gün gecikiyor bazen adetim 10 gün sürüyor bazen 3 gün sürüyor. Daha önce de 4-5 santimlik kistlerim olmuştu. Bir de normalde kiloyu çok zor olan biriyim. Aniden bu oluşunca nete sorduğum zamanda hormonal bozukluklardan dolayı olabiliyor deyince adetim de düzensiz gelince bir şüphe ettim
- Düzenlendi
busenihicalakadaretmez bi kadın doğuma görün derim tekrardan canım bu belirtiler varsa pcos olabilir bir de ilerleyen yaşlarda da vücut şeklini bozabilir hormon dengesizliği sebebiyle
busenihicalakadaretmez hasteneye gitinmi peki
busenihicalakadaretmez pcosun en iyi tedavisi kilo vermektir ben o şekilde kendiliğinden hamile kaldım onca tedavi gördüm boşuna en iyi sonucu diyetisyenle kilo verince vardım 70 kilodan 58 kiloya indim iki ayda kendiliğinden hamile kaldım
nazeninn
Kitle indeksine göre normal kilodayım sadece bir an da bel çevremde yağlanma oldu o da riskli gösteriyor hesapladigim zaman
perimasali802_
Randevu aldım geçen hafta önce dahiliye bölümüne gidecem kan değerlerine baktircam.
busenihicalakadaretmez
En iyisini yaptın canim bir baktir kendine
busenihicalakadaretmez konudan bağımsız kidste ki adını biliyorum 😂çok aktifsin orda 😂 🤣