Doğdugundan beri beslenmeyi hiç sevmedi kızım hoplaya ziplaya emzirirdim şırıngayla süt koyardım agzina ek gıda dönemi de o şekilde hep bir zorlamayla az az yedi saatlerce aç kalsa acıktım demez kendi isteğiyle eline alipta hic birsey yemez yemek dışında meyve abur cubur cikolata buskuvi bunlarda dahil markette renkli renkli görüp alır ama tadina bile zorla bakar gelişim olarak geride 3 yaşında hala 10 kilo mecburen ekranla az da olsa yedirmeye çalışıyorum aşırı hareketli oturmak nedir bilmez uyku yok yemek yok böyle böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum ekranla ben yemek yedirdiğim icinde kasik catal tutmayi bile beceremiyor kendi haline biraksam yemiyor günlerce denedim ekran acmadim belli yemek saatlerinde önüne yemek koydum ayakta duracak kadar minik bir iki parca yedi sadece bu şekilde de büyümüyor ne yapmaliyim ekranla az da olsa yedirebiliyorum böyle devam edeyim mi bu sekilde olupta sonradan kendi yiyen cocuklariniz var mı nereye kadar ben yedirecem düşünmekten kafayı yiyecem bayram günü aile evinde belkide 10 kere masa kuruldu yenildi icildi bir cocuk hic mi acikmaz bir kere masaya gelipte agzina bi lokma koymadı iştah acici suruplar önermeyin binbir türlüsünü denedim zuhre ana argivit nutrigen pekmezler balık yaglari vitaminler cinko polivit kan ilaclari b12 damlalari hicbiri benim çocuğumda işe yaramadı
3 yaş Televizyon ekran yemek yedirme ne zamana kadar böyle sürecek
minik12233 Doktora gittiniz mi, ne diyor bu duruma? Önce uzman görüşü önemli. Yani kanda demir veya başka bir vitamin eksikliği var mı. Kan değeri düşük olan çocuklarda iştahsızlık görülür.
Ekrana alıştırarak yedirmek pek mantıklı değil, çocuğun isteğine göre hareket ettiğimizde ne yazık ki beslenme düzensizliği oluşuyor. Aç da bırakamazsınız ama rutinleri değiştirmek, abur cubur yiyorsa tadına bakıyorsa iştahsız çocukların kesinlikle onu kesmesi gerekir diye düşünüyorum.
Eğer huy olarak iştahı yoksa veya anneye nazı geçtiği için yemeyi kabul etmiyorsa benim arkadaşıma pedagog çocuğuna abur cuburu kesmesini, uzun süre yemek teklif etmedikten sonra kural koyması gerektiğini söylemiş. Sevdiği şeyleri yemekten sonraya ertelemeyi ve koyduğu kuralda istikrarlı olmasını. Örneğin televizyon izliyorsa önce yemek yemesi gerektiğini ondan sonra açacağını. Yemiyorsa ağlasa da açmayacağını.
Arkadaşım bir ayda bu şekilde düzen kurdu. Çocuk asla yerinde durmayan, sakız ve içecekten başka hiçbir şey yemeyen bir çocuktu. Ben çok şaşırmıştım bu süreçte düzelmesine.