minik12233 Doktora gittiniz mi, ne diyor bu duruma? Önce uzman görüşü önemli. Yani kanda demir veya başka bir vitamin eksikliği var mı. Kan değeri düşük olan çocuklarda iştahsızlık görülür.
Ekrana alıştırarak yedirmek pek mantıklı değil, çocuğun isteğine göre hareket ettiğimizde ne yazık ki beslenme düzensizliği oluşuyor. Aç da bırakamazsınız ama rutinleri değiştirmek, abur cubur yiyorsa tadına bakıyorsa iştahsız çocukların kesinlikle onu kesmesi gerekir diye düşünüyorum.
Eğer huy olarak iştahı yoksa veya anneye nazı geçtiği için yemeyi kabul etmiyorsa benim arkadaşıma pedagog çocuğuna abur cuburu kesmesini, uzun süre yemek teklif etmedikten sonra kural koyması gerektiğini söylemiş. Sevdiği şeyleri yemekten sonraya ertelemeyi ve koyduğu kuralda istikrarlı olmasını. Örneğin televizyon izliyorsa önce yemek yemesi gerektiğini ondan sonra açacağını. Yemiyorsa ağlasa da açmayacağını.
Arkadaşım bir ayda bu şekilde düzen kurdu. Çocuk asla yerinde durmayan, sakız ve içecekten başka hiçbir şey yemeyen bir çocuktu. Ben çok şaşırmıştım bu süreçte düzelmesine.