sizlere sorum olacaktı evlilik öncesi aşaması hakkında Şimdi arkadaşlar ben 2020 yılında kendimden 10 yaş büyük bir elektrik mühendisiyle tanıştım Yaşadığım şehirde çalışıyordu Neyse her şey güzel başladı sadece sevgiliydik zaten ondan sonra bana maddi durumundan fazla bahsetmedi bir arabası vardı neyi var falan diye düşündüm Neyse gel zaman git zaman dedim ayrılmalarımız falan oldu o farklı şehirlerde çalışmaya başladı Çünkü bir şehirde en fazla 1 yıl veya 2 yıl çalışılıyor Çünkü süreleri o kadar neyse meğersem ailesinin evi bile yokmuş babası emekliymiş erkek kardeşi rahatsızlığı varmış çalışamıyormuş yani ailesine kendisi bakıyor onun bana bunlardan fazla bahsetmedi ve kendisi Yozgat’ta yaşıyor Ben kocaeli yaşıyorum Ailemle Bizim durumumuz o kadar kötü değil hanı ilerde hem evim hem maasım garantı ve dahası ama benim de babam vefat etti biz de yetim aylığı ile geçiriyoruz Ben asgari ücretle çalışıyorum tabii atanırsam memur olurum ama sonuçta şöyle bir şey var Kendisi 38 yaşına girecek ve sektörde ne kadar iş bulabilir yani Sizce ben evlenmeli miyim Evet sevgililik süresini biraz uzattık ama kendisi pek yanaşmadı meğersem maddi durumları yüzündenmiş işte bir 700 bin liralık arabası bir de bankada 2-2,5 milyonu varmış Onunla da borsa falan oynuyor Yani arkadaşlar ayrılsam peşimi bırakmıyor bana ne tavsiye edersiniz Annem zaten istemiyor çocuk da beni takıntı yaptı Yani ben onunla geçinmeye razıyım ama sonuçta ailesinin de geçimini bu sağlıyor ve biz onlara nasıl ev alacağız Sonuçta Onların bir barınma sorunu var Ben Arkadaşlar ben ne yapayım bana söyleyeyim Benim de yaşım geçiyor yani bana bunlardan bu kadar bahsetmedi Hani ben onu sevdim Tamam bende de yardımcı olayım desem bu sefer benim de başımda babam yok arkadaşlar bir tane annem var Üç kardeşin var bizde bir tane evde oturuyoruz Yani ben zaten geçindiremem
ilişki tavsiyenize ihtiyacım var
pptyazll bnce seviyorsan ve güveniyorsan bu sebepten ayrılma. Çünkü belliki uzun bir ilişkim var hayat süprizlerle dolu evlenınce ilk başlarda belki biraz maddi sıkıntılar yaşarsınız ama zamanla düzeliyor. Şimdi ayrılsan blki kötüsü sapığı denk gelicek Allah korusun. Bnce yazık etme sevginize. Birlikte birçok şey alabilirsiniz yarınımız bile belli değilken çook ilersini düşünmek birz saçma gldi tabi bu bnm fikrim sadece sen yinede kndin için en güzelini yap. Hakkında hayırlısı olsun canım
pptyazll bu konuya mantıken bakmak gerek duygusal yaklaşmamak gerek. O senin yerine koyuyorum kendimi ben bu durumda ayrılırdım ayrılmıyor diye bir şey yok Her yerden engeller mümkün olduğunca irtibatı keserdim. Balık baştan Kokmuş ne demek bırakmıyor seni takıntı haline getirmiş bir insan emin ol evlendiğinde seni mutlu etmez. Her şeyi geçtim evlendiğimde maddi olarak her durumda zorluk çekeceğim Sevgi bir yere kadar yetiyor. Ilerleyen zamanlarımda bir çocuğum olduğunda çocuğumun Hakkı dışarıya gidecek. 1 yıl 3 yıl 5 yıl elbet başa çıkılır ama sonrası için bu sıkıntı bankada parası olması ve arabasının olması hiçbir şey ifade etmiyor. Borsa oynuyorsa bunların hepsinin gitmesi sadece 10 saniye sürer. Bağımsız, borsa benim gözümde kumar olarak geçiyor kumar oynamayan, beni gerçekten seven, ailesiyle sürekli arada kalmayan ( ki bu durumda evlendikten sonra net kalınır elbet bir konudan) bu tarzda birinin olması daha iyi mevzu maddiyat değil mevzu ileri görüşlü bakmaya çalıştığında mutlu olamayacağım Benim düşüncem bu şekilde
1424g canım sağolasın ama yani şöyle bir şey var yaşı mesela 38 ve en fazla bir yerde 3 yıl falan çalışmış Mühendislik yapıyor şu an Ankara’da ama yani ben en son 50-55.000 alıyorum dedi de 23 bin lira evin kirasını bu veriyormuş yani ama sonuçta Hani evini ailesini bu bakıyor yani son tahlilde Ben ne yapacağım
pptyazll Anca aynı evde oturman lazım ailesi ile o zaman belki geçirirsiniz. Onun dışında onların evine kira ver kendi evine para ver nereye kadar yetmez ki Hadi sende çalışsan bebe olursa ne olacak nerden nereyi geçindirecek. Karar senin ama duygusal değilde mantıksal bakmak gerek bu duruma, bana göre hem yaşı çok hem hayatı benim için uyumsuz umarım doğru kararı verirsin
pptyazll borsa oynaması bile başlı başına bi sebep. Bence sakın evlenince düzelir düşüncesine girme daha fazla arsızlaşıyorlar. Biz o boku yedik sen yeme. Gerci benim borsa vs deil şiddet sadakatsizlik fln ama covuklarda olunca insan dönülmesi zor yola giriyor
bak kız arkadaşımla konuştum kaynanasından sadece 4 tane lüks daire kalıyor yani benimne eksiğim var Ben de öyle biri isterim Sonuçta Neden zorluk çekmek isteyeyim ki bu zorluk da zaten hiç bitmeyecek ah bu kadınların çilesi nezaman bitecek
Yani şöyle kim ister ki Sonuçta ben başımda babam yok bir annem var İki tane de kardeşim var Biz kardeşim astsubay erkek kardeşim de iyi bir yerde çalışıyor Sonuçta biz kendimize yetiyoruz zaten Kız kardeşim Hatta ayrı evde yaşıyor Çünkü farklı şehre atandı Ben de memur olacaktım birkaç puanla kaçırdım maalesef tekrar Deniyorum ama ben onun ailesiyle beraber niye oturayım Allah aşkına Yani siz de bana hak verirsiniz Zaten ben kendim bireysel bir aile kurmak istiyorum Onun ailesine neden gelin gideyimki sonuçta yani 5 kişilik aileye evlenir evlenmez gitmek istemiyorum Allah korusun bana yazma falan dedim bugün hiç yazmadı Ben de aramayacağım sonra da hayatımdan çıkartacağım bide 40 yaşından sonra ne yapabilir özellerde tazminatta yok
pptyazll vallahi ben okur okumaz toksik bi evlilik gördüm hissiyatim bu kendimce . Hem ailesinin bi evi yok belli ki onlara bakıyor e seninde öyle aman aman bi hayatın yok sonuç olarak esin olacak o ne derse onu yapacaksın yapmam deme çünkü yaoiyosun .dd çocuğun seni takıntı yapması çok normal kaçırmak istemez yaşı da büyük zaten senden biz de 6 yas farkımız var ve bizde ne yapacağız diye hiç konuşmadan tanışmadan evlendik şimdi ceremesini c3kiyorum kpss hazırlanıyorum hala kendimi kurtarmaya çalışıyorum dusun. Benden sana tavsiye evlenirsen büyük bi yük altına girersin çalışırsın ona ev al ona yardım et derken evliliğini yaşayamazsın yaşayıp gördüm sadece bi tavsiye
pptyazll hiç birşeyi yoksa ve o parasıyla borsa oynuyorsa yakında arabasını da satar çünkü o kumar gibi bir şey. Sakın ama sakın evlenme kendini düşün ve 10 yaş büyükmüş sana daha ne kısmetler çıkar. Ve bir kişiyi annen sevmedi mi kesin bi bokluk çıkıyor. Takıntılı ise uzaklaştırma al. Kendine dikkat et.
1424g borsa oynuyorsa o maddi olay zamanla düzelmiyo maalesef
pptyazll benim fikrim ayril cünkü ilk önce sebebi maddiyat degil takintili olmasi yarin bir gün anlasamayip ayrilinca daha tehlikeli olabilir neler duyuyoruz adam ayrildi diye eski karisina neler yapiyor. Ikinci olarakta maddiyat cünkü kimse bana sevgi mevgi demesin cünkü oda bi yere kadar ! Ilerde cocuk falan olunca dahada kötü olur hersey bu yüzden mantikli hareket et sen onu ve ailesini gecindirmek icin evlenmiyorsun sonucta 🤔
pptyazll sadece maddiyat odaklı bakıyorsun sen evliliğe ve ilişkinize anladığım kadarıyla. Sevgini ucundan yazmışsın onu da post sonuna doğru yazmışsın yani maddiyatsa derdin kimse kimseyi zorlayamaz evli olsan para hep dert olacak sana sevgi bir yere kadar düşüneceksin o yüzden evlenme ona da kendine de bunu yaşatma.
pptyazll kendimden örnek vermek isterim istersen okuyabilirsin yoksa hiç okuma canım;
Benim ailemin maddi durumu çok iyiydi hala daha öyle, 4 kardeşiz ve üniversite kazandığımız gibi hepimize araba aldı babam, altımızda araba cebimizde kartlar vs sıkıntı yaşamadım yani, eşimle evlilik yoluna girecekken şöyle bir konuşma geçt aramızda, “Senin durumun, yaşantın, babanın sağladığı imkanlar belli, ben sana bunları sunamam ama elimden geleni yapmaya çalışırım, yapamam dersen eğer ayrılalım fakat yaparım dersen ben seni mutlu etmek için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.” Dedi. Ben de “İstersen bankta yaşayalım sokakta kalalım ben razıyım.” Dedim, o günden sonra ilişkimiz güçlenmeye başladı. Evlendik ben arabayı aileme bıraktım istesem yine verirlerdi ama istemedim, hiç çalışmamıştım hayatımda, çalışmaya başladım hemen, eşim büyük bir kaza yaşadı ve çalışamadı aylarca(kalça kemiği parçalı kırıldı motor kazası yaptığı için) ben çalıştım baktım bize, o sırada babam ev aldı bize sağolsun yavaş yavaş ödedik onun parasını, hamile kaldım doğuma yakın işten çıkardılar eşimi işsiz kaldı saçma yerlerde çalışmaya gitti, doğumuma 2 hafta kala şimdiki işine geçti ve 15 ay oldu, biz son aylarda dibi gördük(gerçek anlamda) buzdolabımda ne sütüm ne yumurtam ne evimde ekmeğim unum vardı, ailelerimizin durumu iyi olmasına rağmen biz yaşadık, biz şimdi çıkıyoruz dipten, ona kazadan beridir söylediğim şey şu oldu “Para dediğin gelir geçer, önemli olan sağlık, sağlığımız olduğu sürece taşı sıkar suyunu çıkarırız başarırız, biz iyi olalım evladımız iyi olsun sorun yok.” Dedim hep. Çok şükür bunalımdan bunalıma sürüklendik fakat yeni yeni toparlanmaya başladık maddi olarak. Ailesi durumumuzu bilmesine GÖRMESİNE rağmen yardım etmediler. Etmesinler de sonra orda burda biz yaptık diyeceklerdi yoksa. Şimdi hep diyorum hala ditorum ve diyeceğim de, hatta en son dün dedim sen cehennemde yaşayalım de ben seninle gözüm kapalı gelirim orayı bile cennete çeviririz diye, önemli olan sevgi, sağlık, mutluluk oldu hep bizim için. Maddiyat hep sonraki planımızdı.
Umarım çok seveceğin ve paranın önemi olmadığını düşüneceğin bir birliktelik evlilik yaşarsın canım. Çünkü para aileler bir yere kadar varlar. Siz birbirinizi gerçekten sevip anladıktan sonra her yer cennet olur, ama böyle konularla şimdiden anksiyete yaşamaya başladıysan oranın hayatınızın cehenneme dönmesi an meselesi.
vahsikelebekk ya her bir noktasını okudum Gerçekten çok çok takdir ettim sizi yani sizin bakış açınız Gerçekten harika çok ders niteliğindeydi gerçekten hiç zorluk çekmemenize rağmen asla gidip de Kocaeli evinde kimse çalışmayı kabul etmez gerçekten çok erdemliymişsiniz ama işte ben birazcık da kariyerine statüsüne de dikkat ediyorum yani evet dediğiniz doğru ama demek ki sizin eşiniz seni aşık olarak bir özelliği vardır yine diye düşünüyorum ya da yaşlarınız yakındır ama sonuçta Babanız size çok destek olmuş yani ev almasaydı gerçekten inanın yapamazdınız Evet ödemişsiniz ama örnek veriyorum bir kredi ile ev alsaydınız 3-4 katını bankaya yıllarca ödeyeceksiniz ama dediğinizde doğru yani sonuçta iyi bir insansa iyi bir kalbi varsa her şeyi de para değil güzel evde oturursunuz ama ya da Dayak yersiniz ya da bilmiyorum ya size katılıyorum aslında
pptyazll anladığın için memnun oldum canım. Umarım sen de maddi sıkıntılara rağmen mutlu olacağın birisiyle hayatını birleştirirsin çünkü anlayışsız sevgisiz çok zor ne yazık ki. Eşimle aramda 5 yaş var bu arada ve krediyle almış olsak yine sıkıntı çekerdik kirada otururduk bu dönemlerimiz devam ederdi fakat yine yanyana mutlu olurduk. İşsizlik ve maaşının ödenmediği 1 yıl sonunda kredilerle geçindiğimiz için çok zor durumlara düştük zaten. Düştük ama çıkıyoruz. Şimdiden bu telaşeye kapılıp kendin çıkmaza girdiysen evlendiğinde daha büyük sorunlar yaşarsın canım. Bence yolun başındayken bırak derim. Sevgi yok aşk yok tehdit var zorlama var(peşimi bırakmıyor dediğin için diyorum bunu) maddiyat sıkıntısı var, o sebeple kimse kimsenin kölesi de değil nereye kadar peşinden koşacak seni darlamaya devam edecek, kendi yolunu çizmeye bak derim. Güzel şeylere kapı açsın vereceğin karar🌸🫶🏼