Yeğenim 2 aylık (4 Şubat doğumlu), 2. ayına girmeden birkaç gün önce kalça çıkığı testi oldu ve en ileri seviye demişler. Bez değişiminde, kıyafet değişiminde, banyoda vs hiç bir sıkıntı olmadı elhamdülillah ve normalde de gayet hareketli bir bebek doğduğu günden beri bacakları hiç durmaz uykuda bile olsa ama hiç ağlamaz. İlk gittikleri doktor en yüksek seviye ameliyat olması gerek demiş, başka bi doktora gittiler akraba tavsiyesiyle (kuzenimin kızında da olmuş zamanında alçıyla tedavi etmişler) ameliyat önermiyorum aparat ile halletmeye çalışalım demiş. Aşağıya görseli eklerim, 1 hafta böyle duracakmış haftaya tekrar çağırmış bakacaklarmış gelişme var mı diye. Diğer yeğenimde de yaşamıştık böyle bişey, o çift bezle kurtulmuştu (bi süre iki bez bağlanmıştı) ama bunda ameliyat vs denince gözümüz korktu. Aranızda var mı böyle bir şey yaşayan ve iyi sonuç alan, yardımcı olur musunuz
Uzun olduysa kusura bakmayın eksiğim olmasın diye uzun uzun yazdım, şimdiden teşekkürler
Kalça çıkığı
goktugpasam bilgim yok canım üstte kalsın bi de happykidste sor belki bilen vardir orda 🙏
goktugpasam ahh kuzumm çok geçmiş olsun canım bilgim yok üstte kalsın belki yaşayan vardır
goktugpasam Merhaba erken teşhis edilmesi çok olumlu bir detay. O sebeple içiniz rahat olsun derim. Bebeğin çok hareket etmediği dönmediği fazla çırpınmadığı dönemler. 12 haftaya kadar bu tip yöntemler ile takip edilir. Kalça geliştiği halde yuvada oturma olmazsa öyle ameliyat edilir.
Kuzenim bebeğini kalça ultrasonuna götüreceği vakit yolda trafik kazası geçirmişti. Bir can zararı yoktu lakin uzun süre de hastaneye gidemedi. Kızının kalça çıkığı bir buçuk yaşında yürümeye başladıktan çok sonra farkedildi. O sebeple ameliyat ile kemiği kırıp tekrar oturması için 4 ay alçıya almışlardı. Tam iyileşti derken bu sefer de kemik yanlış kaynamış. Tıp fakültesinde ameliyatı gerçekleştiren profesör bile ben ilk defa böyle bir şey görüyorum demişti. Tekrar ameliyat edildi, bu sefer yanlış kaynayan kemik kırılıp düz oturması için alçıya alındı. 3 4 ay sonra düzelip yeniden yürümeye başlamıştı.
Size çok geç kalınmış ve sonrasında çok hata olan bir süreçten bahsettim. Yani biz düzelmez diyorduk çocuk şuan 5 yaşında gayet yürüyor koşuyor hoplayıp zıplıyor bir sorunu yok. Bu kadar sıkıntılı bir süreç yaşamayacağınız için şanslı sayılabilirsiniz. İnşallah ameliyata gerek kalmadan olumlu gelişim gözlemlenir. İyi doktorlara denk gelesiniz. Geçmiş olsun ☘️
- Düzenlendi
goktugpasam kuzenim hollanda da onunda bebeginde bu teshisi koydular, aynen sizin bebek gibi daha küçüktü, ameliyat deyilde alciya aldilar oylelikle iyilesmisti simdi koca kiz oldu 13 yasinda,dogru tedavi uygulanirsa herhangi bir hasar birakan bir tedavi deyil,yerinizde olsam bir doktorla kalmam bir kac doktora gider en son karar verirdim
zarifhanim geçmiş olsun sizede çok kötü olmuş yaşananlar. içimi ferahlattınız gerçekten teşekkürler 🌸
Sutlucikolati teşekkürler canım, Kids hesabım yok o yüzden burdan sordum gerekirse oraya da yazarım inşallah teşekkürler 🌸
vahsikelebekk teşekkürler canım 🌸
Çok erken teşhis edilmiş çok şanslisin aynı şey başıma geldi 1 haftada düzeldi kiziminki palvik bandaji 1 hafta kullandim 3 ayliktik bizde suan 4 aylığı. Doktor ve ultrason çekilen cihaz çok önemli çocuğun kımıldamamasi çok önemli ilk gittigim şehir hastanesi istedi bu aparatı 1 hafta sonra başka bi hastaneye gittim dereceleri duzelmisti ve bizimki 58 di çok fazla değildi. alfa beta acilarini öğrenebilirmiyim. Ben 2. Ayda gitmiştim 1 ay çift bez kullandim duzelmedi 3. Ay 1 hafta bunu kullandım düzeldi. Ama tekrar goturucem hastaneler doktorlar yapılabiliyor bidaha ultrason sokturcam
goktugpasam sağolun 🌸
karamelek21 teşekkür ederim, içimi ferahlattı yazdıklarınız. Bir doktorla kalmadık ama başta yanlış yapıp aynı belgeyi farklı doktorlara göstermişler, hepsi ameliyat demiş. Perşembe günü başka bi doktora gittiler orda ultrason vs şeyleri sıfırdan çektirmişler orda böyle sonuç almışlar, şuan o aparatla duruyor, inşallah bizde bu aparatla atlatırız. Haftaya kontrolleri varmış, inşallah sizlere haber eder teşekkür ederim tekrardan
karamelek21 zaten bu durumda tek doktorla kalınmamali yaşamış biri olarak ben de çok yorum okudum çok araştırdım herkez böyle yazmisti bende 2 farklı hastaneye gittim 1 hafta arayla birinde gelişim geriliği vardı 1 hafta sonra gittiğimde duzelmisti cihaz ve doktor çok önemli dediler . O kadar çok youm okudum ki qyni gün içinde gidenler iki doktorda farklı sonuç çıktığını söyleyip hangisine inançlarını söylemişler Bende yine bu haftalarda tekrar goturcem 4 aylık 2 gunluguz
06ky açıları hiç bilmiyorum, ablam ve eşi götürdü annemde yanlarındaydı yardım için, hep annemden öğrendik bu şeyleri de. Ablamların ilk gittikleri de şehir hastanesi denebilecek bir yer önce oraya gittiler düzgün şekilde ölçmemişler açıkçası. iki kişi varmış, biri a seviyesi diyormuş mesela ikinci kişi a mı b mi dediğinde b diyormuş, asıl o yüzden gittiler zaten başka doktorlara tek bi lafla çocuğa bişey yapmayalım diye. Diğer yeğenimde 10 yaşında şuan onda da dediğiniz gibi çift bez kullandılar o öyle geçti şükür, bunda ameliyat denince korktuk. Allah yardımcımız olsun daha da ilerlemeden düzelir inşallah iki minik de
Çok fazla aparatı acmamaya çalışın çocuğu kucağınıza tutarken bacak arasından eliniz olsun herzaman üstüne battaniye gibi çok ağır şeyler örtmeyin çok gec.is olsun geciyo merak etmeyin 1 hafta bana 1 yıl gibi gelmişti ama şuan kizim sağlıklı çok şükür
goktugpasam a alfa demek b beta demek canım a acısı yani alfa 60 üstü olcak b beta yani 55 altı olcak her iki bacaktada
goktugpasam
Geçmiş olsun. Konu bebek, çocuk olunca hassasiyet durumu daha da artıyor. Benim arkadaşımın oğlunun da bu şekildeydi sürelerini tam hatırlamıyorum önce bu şekilde aparat kullandı. Doktor gelişme var demiş sonrasında bir süre çift bez takmış ve düzeldi. Şimdi oğlu okula başladı çok şükür bir sorunu yok. İnşallah sizin yeğenininizinde düzelecektir. Geçmiş olsun.
06ky şimdi senden öğrendim canım ikisinide. fotoğraftaki yıldızlı şey simit şeklinde, hep onda duruyor zaten ablam kucağında tutarken de o yastığıyla tutuyo. evde hep ince battaniyeleri var onla duruyor onuda sadece emzirirken kullanıyo normalde yelek giydiriyoruz hep. teşekkürler canım sanada geçmiş olsun dediklerin için de tekrardan teşekkürler
belladonna teşekkür ederim. aynen dediğiniz gibi doğduğu zamandan beri sürekli bi sıkıntı içindeyiz, üstüne bu da eklenince bi sormak istedim tecrübelilere. İnşallah teşekkürler tekrardan
goktugpasam düzeliyor canım merak etmeyin beni de şehir hastanesi yanılttı öyle yaptı bende başka devlete gittim oda bisey yok dedi 1 ay oldu tekrar gitcem ablana söyle e nabizdan girip baksın bir acılara kendi e nabzına girip sağ köşede çocuk var oraya tikliyo ordan yapabiliyor birde kontrole gidince ablan bebeği kımıldatmasin baktı kimildiyo durmuyo tekrar çekmesini istesin hangi ildesiniz acaba ona göre hastane öneririm size ben Ankara dayim
06ky geçen eşiyşe konuşmuşlardı canım e nabız vs diye sanırım dediğin şeyleri konuşuyorlardı. kımıldama işlerini söylerim inşallah dikkat eder aklında bulunur. ili söyleyemiyorum malesef bilmiyolar böyle uygulama kullandığımı, fotoğraf ve kişisel bilgiler paylaşmışlığım var o yüzden o konuyu diyemem canım kusura bakma, saol yinede gayet yardımcı oldun teşekkürler