Merhaba kızlar KOSGEP kadın girişimci desteği alarak iş yeri açan varsa nasıl bir yol izlemem gerek aydınlatıp yol gösterebilir misiniz? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim 🙏🏻
KOSGEP Kadın girişimci
banu22 biz yapacaktık o şerefs*z eski kocamla ayrılınca yarıda kaldı
o_hayat_benim 😕 keşke sizin tek başınıza yapma imkanınız olsa
banu22 küçük bebeğim var belki ilerde
o_hayat_benim inşallah 🙏🏻 zaten hep çocuklarımız için bu çabamız Rabbim gönlünüze göre versin 🥰
banu22 ben eğitimlere başlamıştım ki bir arkadaşım illa ortak olalım işi bırak ben sermaye koyucam hemen açıcaksın dükkanı demişti öyle olup acele ettirince yararlanamadım şimdi o imkanım tamamen bitti. Online eğitimlere katılman lazım(videoları izleyeceksin sınavları çözeceksin) sonra eğitimleri başarıyla tamamlayınca belgeni alacaksın. Sonraki prosedürlerde işyerini sen açacaksın fakat ne kdar neye hibe alabilecğeini gidip konuşman lazım. Sonra faturalarınla başvuru yapacaksın onlar da gelip inceleyecekler. Neyin ne kadarını ödeyeceklerini belirleyip ona göre ödeme yapacaklar sana. Ayrıca kosgeb destekli personel alma zorunluluğu koyuyor (sigortasını ya da maaşını galiba emin değilim kosgeb ödüyor) işletme türüne göre personel desteği değişiyor da olabilir. Kosgebe gidip yüzyüze danışıp bilgi alman daha iyi okur canım burdan anlaşılabilecek bir durum değil maalesef.
banu22 amin canım ❤️
vahsikelebekk çok teşekkür ederim evet sanırım yüz yüze konuşmak daha iyi olacak bizimki atölye tarzı olsun diye düşünüyoruz 4 tane 3D yazıcımız var onlarla oyuncak,kişiye özel magnet vs. Abajur falan basıyoruz ama İnternet sitesi açmak istiyorum bizim iş gücü makinalarla zaten bi görüşmekte fayda var çok teşekkür ederim 🙏🏻🥰
banu22 faturaları mevcut mu elinizde. Çünkü şirketi kurduktan sonra şirkete kestirmeniz gerekiyor makineleri. Öncesinde olunca karşılanmıyor. Yani şirketi kurdum öyle faturalandırıp aldım demenizi bekliyor kosgeb.
vahsikelebekk anladım faturaları var ama kosgep desteğiyle makina sayısını çoğaltmak istemiştim mevcut olan makinaların haricinde bakalım hayırlısı kısmet teşekkür ederim bilgiler için 🙏🏻