Merhaba, bu kadar zamandır kendimde çok şeyi değiştirmeye çalıştım. Ancak gördüm ki bende değişmeyen şey özgüvensizlik. Hala bir şey olamamış ve babasının o küçük kızı hissi… birileriyle tanıştığımda bir araya geldiğimde aşırı utangaç , sanki üni mezunu değil , evli ve çocuk sahibi değil de heran eleştirilmeye hazır bir çocuk gibiyim. Büyük işler yapabilecek potansiyelim yok. İmkanım var , ama çok çekiniğim. Kendimi tam olarak ifade edemiyorum. İnsanlarla konuşurken heyecanlanıyorum. Nefret ediyorum bu huyumdan. Nasıl olmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum. En güzeli kendim olmalıyım evet ama ben kendimden memnun olamadığım için bu sıkıntıları yaşıyorum.. ben kim olmalıyım … kendime aynada bakarak dahi konuşamıyorum.

hedef insanlarla konuşmaktan çekinme degil ama yanlış birşey söylersem kendimi ifade edemezsem diye çok çekinirdim heycanlanırdım doktora gittiğimde bile dilim dolaşırdı çocukken böyle değildim ergenlik zamanlarından tut 18 yaşlarına kadar ailem biraz sıkıydı evlendim farklı ilde yanlız kalınca bide eşim şey der hep kekelesen ne olur gülseler ne olur arkandan aa bu şöyleymiş deseler ne olur o da insan kim bilir içi nasıl pisliktir dışarıdan havalı gördüğün insanlar emin ol hiçte öyle degil aman bir daha nerde görücem de geç çok disiplinli ve sıkı büyüdüm eşim amann demeyi öğretti 🤌😂hayatı kendimize bazen zehir ediyoruz imkanın diploman hayallerin varsa çekinme utanma fırsat bir daha gelmicek senden başka yok değerini kendin belirle eleştirileri duy ama önemseme kendine iyi olanları al düzelt gerisine amannn dee iyinin karşısında duran çok kötü olur kendi hikayeni yaz kimse ve şartlar seni yönetmesin özgüvensizlik benim için nedir biliyo musun ezilmiş belki eğitimden belki maddiyattan belki sevgisizlikten aşağılanan mahçup yalnızlığa mahkum edilen insandır şartların varken kendine gel 🫂

hedef Eğer önceden böyle değilseniz postlarınızdan anladığım kadarıyla sizin özgüveninizi eşiniz kırmış. Çevreden de onun gibi muamele göreceğiniz endişesiyle böyle olabilirsiniz.
    Ben size insanlara alışmanız için iletişimi arttırmanızı öneririm. Çarşı pazarda, parkta, toplu taşımada, durakta,markette kasada nezaketen birileriyle kısa muhabbetler edebilirsiniz. Soru sorabilirsiniz. Bir heyecanlanır iki heyecanlanır sonra rahatlarsınız.
    İletişim azalınca sosyal anksiyete artıyor yani en azından ben öyle oluyorum. Yemek siparişi vermek için telefonla bile konuşamaz oluyorum bazen. Ama bir kere konuşunca devamı geliyor 🥲

hedef bir profesyonel ile konusmak veya imkan yoksa kişisel gelisim videoları kitapları öneririm sanırım kendimde degiştirebildigim huylarımı kitaplara borcluyum bilmedigin seyleri söylemiyorlar ama birinin sürekli sana bunları hatırlatması okudugunda dinlediginde dertlesiyor gibi olman bazı cümlelerin sana dokunması aydınlatması cok sey saglıyor

zarifhanim Aslında eşime gelene kadar çok kıran insan oldu. İnsanlar böyle mi genel olarak yoksa bana bunu kontrollü bir şekilde mi yapıyorlar bilmiyorum. Mesela ben kimseyi incitemem özgüvenini kıramam. Öğretmenliğimden mütevellit özellikle böyle çocuklara dahi daha hassas oluyorum. Elimde böyle yapınca tabi ki tuzu biberi oluyor. Ben dışarda ki birine kolaylıkla bir şey soramıyorum

rouge_ Ben çok fazla kitap okuyorum ve gelişim videoları izliyorum , özellikle kendini gerçekleştirmiş kişileri dinlemeyi çok seviyorum. Ama hepsi teorikte kalıyor. Pratiğe geçince kem küm ediyorum yine . 😓 biri bana laf soksa o lafını sokup geçmiş oluyor ben ne demek istediğini idrak edene kadar.. neden böyleyim neden ben bu kadar sivrilemiyorum

hedef sorunu biliyorsun cozumu kolay erteleme ve yap harekete gec kitapları ciz yaz okurken ve sonunda notlarını tek tek tekrar oku uygula

hedef Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalan çok yakın bir arkadaşım vardı. Sürekli onu teşvik ettim ve bol bol kitap okumasını destekledim. Ve bol bol sosyalleştik birlikte bilakis kendisi de ben olmadan devam ettirdi bunu. Şu an asla çekingen değil ve aşırı girişken birisi oldu. Yani bu durum biraz da iç dünyasıyla alakalı bir şey gibi geliyor bana. Korkular, kaygılar beraberinde getiriyor bu gibi şeyleri. Akışına bırak ve dediklerimi uygularsan güzel sonuçlar alacağına eminim.💝

hedef tam anlamıyla ile beni anlatmışsınız,sizinle birebir aynı durumdayım.

anestezist22 ağlamak geliyor sürekli içimden , kısır bir döngüye giriyorum sürekli…