Kızlar oğlum çok hareketli bir bebek sürekli atlar zıplar hiç durmaz geçenler sol tarafını gösterip bacağım ağrıyor falan dedi iki ayrı çocuk doktoruna gösterdim büyüme ağrısıdır dedi uzun zamandır da ağrıyor demiyor az önce altını değiştirirken sol dizinde nohut gibi yumuşak şişlik fark ettim , sağ tarafta şiş gibi ama sağı etli gibi solu hem etli hem nohut gibi şişlik var gibi düz dururken belli olmuyor da dizini bükünce belli oluyor doktora randevu aldım hafta içine başına gelen var mı ?
Bi de ablamda halalarım da romatizma var ablama 9 yaşında teşhis koyuldu ama onun el ayak bilekleri dizleri kolları ağrırdı şişerdi oğlumda öyle başka bir yerinde yok, ben önce doçent çocuk doktorumuz ona göstereyim diyorum o beni duruma göre yönlendirir haksız mıyım?
DİZ DE ŞİŞLİK (2 YAŞ ERKEK BEBEK)
Kızzzzlar
sanalkoala fatklı bir uzman doktora da götür istersen
sanalkoala benimde 2 bucuk yaşında ki oglum 2 hafta flndır bacağını tutup acıyor diyor sürekli., bide sizinki yere fln düşmüş olabilir mi cnm
Benim kızım 3-5 yaşlarındayken birden diz kapakları morardı şişti
Daha sonra acile götürdüğümüzde anlamadılad calpol verip gönderdiler sonra şişlik indi ama ağrı geçmedi
Eğitim araştırmaya götürdük o an sıvı alınması getekiyordu dediler
15 yaşında hala dizleri/ eklemleri çok hassas ve 12-13 yaşına kadar anormal bir şekilde haftanın en az 2-3 günü bacakları ağrıyordu
Ankaraya da götürdük ne olduğunu neden olduğunu bulamadılar
Tekrarlarsa getirin dedilee
Çok şükür tekrarlamadı
Ama ben burada konusu geçmişken söyleyeyim hanımlar böyke bir şey allah muhafaza başınıza gelirse üstğne düşün mutlaka
gozlerininhapsindeyim10 çok geçmiş olsun canım, yok öyle çok şükür morarma ve büyük bir şişlik yok bugün gene çocuk doktoruna gösterdim aslında öyle bir şişlikte yok gibi ama çok çok hafif onu da çarpmıştır bir yere gene de emin olalım bi röntgen bakalım dedi gebelik ihtimalim olduğu için ve yalnız olduğum için çektiremedim , Ankara bilkentte kendi asıl doktorumuz (ilçe de yaşıyoruz) ona göstereceğim direkt
incinmissindedi 2 ayrı çocuk doktoru gördü ikiside büyüme ağrısıdır kemikleri uzuyor annesi dedi , bizim ki tek solu gösteriyordu ama 15-20 günü geçmiştir demiyo artık ağrıyor diye şişlikte postu açtığım güne göre kaybolmuş gibiydi bugün, bi de benim oğlum aşırı hareketli Allah’ım esirgesin çok koşturup zıplıyor bilmiyorum doktor da baktı bugün öyle korkulacak bir şişlik yok annesi dedi
sanalkoala anladım canım size de çok geçmiş olsun bir şey olmaz zaten inşallah
gozlerininhapsindeyim10 inşallah canım
sanalkoala evet cnm çok hareketliler, bencede bişi yoktur sen dikkat et genede bi yere fln vurmuştur o şişlik. O digeri bencede uzuyorlar diye
sanalkoala bizimee eklem yerlerinde şişlik ve sıcaklık oluyordu bikac kere ortepedi çocuk doktoru baktı crp biraz yüksek çıktı araştırmaya götürmekte fayda var dediler bizde biraz pinporikli olduğumuz için götürdük sabahları uyandığımda da sekiyordu biraz kan tahlilleri ve muayene sonrası jia teşhisi koyuldu iğneleri falan oldu şuan hiç bir ilaç kullanmıyor sadece 6 ayda bir düzenli kontrole götürüyoruz. İnşallah sizde bişey çıkmaz ama çıksa bile hastalık ne olursa olsun erken teşhis önemli bilinçli olup ihmal etmemek lazım