Gusül abdestini bozulur mu? @zarifhanim bakar mısınız
Adetimin 6. Günü gusül abdesti aldım kanamam yine oldu
ayazz Şâfiî mezhebine göre ise âdetin asgari süresi bir gün, azami süresi on beş gündür
Hanefî mezhebine göre üç günden az ve on günden fazla devam eden kanamalar âdet değil, istihâze (özür) olarak kabul edilir
ayazz evet bozulur on gün sonrası özür sayılır 7. Gün bitiyor benim ki ama yine de leke geliyor ben tekrardan gusül alıyorum namaz falan kılıyorsanız da sakata getirmeyin tekrar tekrar alın bir leke gördüğünüz de bile
kimsebilmez peki adet li iken gusül abdesti alınır mı
ayazz adetin ortalama kaç gün sürüyorsa mesela 5 . Beşinci gün gusül almalısın.
2.gün gusül Alman bişey değiştirmez Çünkü hayız halindesin yani dinen temizlenmiş olmazsın
ayazz adetli iken güsül abdesti alınmaz bitikten sonra alınır hanifi mezhebi isen 10 ncu gün abdest alıyorsun 11 gün kan bile gelse özür sayılıyorsun şafi mezhebi isen 15 gunde sürerse adet kanaman 15 günde abdestini alırsin 6 günde banyo yaptın baktın 7 günde gene leke var gene abdest alman gerekiyor
ayazz Evet bozulur. Regliniz bitmeden gusül almış oluyorsunuz. Tamamen bitmesini beklemelisiniz.
zarifhanim günahı var mı peki bebek görmeye gıdıcez diye kaynanam abdest al dedi adetli iken gusül abdesti alınır mı?
Bubenimoykumm yanlış anlamayın sormak istedim 😊 @zarifhanim bu bilgi doğru mu?
ayazz Ne günahı olabilir? Böyle bir şey yok dinde. Siz değil de bebeğin öz annesi dahi abdesti olmadığında evladından uzak mı kalacak. Böyle bir zorluğu rabbim hiçbir kadına vermemiş. Günah değil sıkıntı etmeyin.
ayazz Doğru. Kanama tamamen kesilip akıntı normale dönene kadar abdest olmaz. Bunun bir anlamı da yok. Yani istediğiniz kadar duş alın, bedenen temizlenmek için yıkanmış olursunuz.
ayazz malesef bizim halkımızda şu inanış var adetli biri bebeği görürse bebeğin cildi bozulur. Adetli insan lanetli gibi düşünülür. Ne alakası var
Rabbimiz bize bu rahim organını neden vermiş rahim dinlensin rahatlasın görevini yapsın kadın hayızlı iken dinlensin diye. Cahil kesim seni lanetli ilan ediyo buna çok karşıyım hala bu zihniyet var ya hayret
ayazz tekrar al