Merhaba kızlar,
Doktorum sağ yumurtalığımda 5 cm büyüklüğünde, içi sıvı dolu bir kist olduğunu söyledi. Kistin tam olarak ne tür olduğu belli değil, endometriozis veya çikolata kisti olabileceğini söyledi ama kesin teşhis için ameliyatla kesinleşeceğini belirtti. Laparoskopi ameliyatını önerdi ve beni hastaneye yönlendirdi.

Bu ameliyatı geçiren var mı? Ameliyat sonrası yumurtalıklara zarar verip ileride hamile kalmamı etkileyebilir diye korkuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

mv_ geçmiş olsun🌸 konudan bağımsız ama şikayetleriniz nelerdi?

• mv_ bunu yanıtladı.

peynirlimakarnaa
      Teşekkür ederim 🌸
      Son aylarda adet sancılarım çok şiddetliydi, bu yüzden doktora gittim.
      Mide bulantısı ve baş ağrısı da yaşıyordum
      ama adetlerim düzenli olduğu için bunların kistten kaynaklanabileceğini düşünmemiştim.

mv_ canım benim çok geçmiş olsun benimde adet düzensizliğim var bugüne kadar hiç düzensizlik olmamıştı 10 aydır var bu düzensizlik ilk defa oluyo karnımda çok şiş ve bu ay adet olduğumda 2 3 gün kasıklarımda ağrı ve aşırı kanamam oldu rengi çok koyuydu mesela normalde adet olduğumda günde 1 defa ped değişiyodum bu ayki adetimde 1 günde 3 4 kere değiştim 3.cü günüme kadar çok aşırı geldi baş ağrısıyla birlikte mide bulantımda oluyo kilo almayada başladım bu yaşıma kadar hiç kilo almayan ben şuan 51 kilo olmuşum 1 ayda 3 kilo almışım bunlar kist belirtilerimi Dr gitmedim daha karnım aşırı şiş sanki 3 aylık hamileymişim gibi şiş bende gitmeyi düşünüyorum Dr biraz uzun oldu kusura bakma 🙏

• mv_ bunu yanıtladı.

mv_ canım çok geçmiş olsun 7 cm ve üzerini alıyorlar diye biliyorum çünkü benim de 6 cmdi ve tüm yumurtalığımı kaplamıştı ameliyat dedi devletteki doktorlar fakat öncesinde bi gebelik geçirmemi istediler ben özelde bi doktora gittim o da gerek yok onların parası bitmiş ondan sana ameliyat demişler ameliyat boyutunda değil kanalların da açık demişti. Bu durumda başka doktorlardan da fikir almak çok önemli bence. Tek doktora bağlı kalma çünkü yumurtalığın söz konusu.

Bahtsizbedevi_ sağol güzelim. 10 yıldan fazla oldu o zaman yazın reglim gecikti ilk kez kadın doğuma gittiğimde öğrendim. Adet gecikmesi, yoğun kanama yaşıyordum, çok düzensizdi bazen erken bazen geç oluyordu, kilo olayını bilmiyorum burdan öğrendim yapıyormuş kilo fakat aşırı kilo alımım almadı hep kitle indeksimi korudum aslında. Doğum kontrol hapı kullandım, adet söktürücülerle regl oluyordum çoğu zaman derken derken alıştım artık bu duruma. Çocuğumuz olmadığı için gittim son süreçteki doktor sıkıntı yok deneyin bir sene olmazsa gelin tedaviye başlarız demişti tam bir sene sonra hamile kaldım. Eşimle korunmuyoruz geri çekilme yöntemiyle birlikte oluyoruz hep. Gebelik sonrası 2 kere farklı zamanlarda(birisi yumurtlama dönemimdi geçenlerde) içime boşaldı yine regl oldum ama geç oldum yani hamile de kalamıyorum kolayca onu da fark ettim. Doktora gmeün mutlaka şüphen varsa. Rahimdeki çikolata kistlerini almak bi nebze kolay aslında ama pcosta laparoskopiyle alınıyor sadece. Ben en son bebeğim 2-3 aylıkken kontrole gittim küçülmüş dedi doktor sonra yine baktırmadım baktırmam lazım aslında. Sen de geciktirme mutlaka randevu al git müsaitliğinde neyse anlaşılsın canım bu belirtilerin.

vahsikelebekk çok teşekkür ediyorum benimde son doğumdan sonra oldu düzensizlik evet benimde bazen 12 gün gecikiyo kanamamda yoğunlaştı karnımda aşırı şiş sanki 3 aylık hamileymişim gibi evet kilo alımıda yapıyomuş görümcedede kist varmış ondan biliyorum kilo yaptığını ve karın şişliğini 6 cm herhalde Dr ameliyat demiş oyüzden ona bekar bu arada kendisi bende randevu bulmaya çalışıyorum bulabilirsem gidecem dr

mv_ hormon spiral kullanıyorum Şubat ayında sol tarafımda batma hissi ile spiral kaydı sanıp kadın doğuma gittiğimde 4 cm sol yumurtalığımda kist olduğunu söyledi zararsız iyi huylu yumurtalık kisti korkmana gerek yok dedi spiralin hormonlu zaten o küçültür onu dedi ağrısı ve batması için de magnezyum verdi 6 ayda bir kontrole gel dedi magnezyuma başladıktan sonra ağrılı adetim vs kesildi kist gittiyse onu da bilmiyorum küçülür demişti annemde de 7cm vardı hormonlu spiral taktılar 6 ay sonra gel dedi gitmedi 1 yıl sonra gittiğinde kist yok olmuştu

Bahtsizbedevi_

Teşekkür edeirm canım💕
                Ayy evet bende kilo aldım 48 kiloydum ve kolay kolay kilo almam normalde hep almaya çalışırdım alamazdım ama bir anda iştahım açıldı ve 53 kilo oldum
                Doktorum hormon düzenleyici ilaç yazdı ondan kilo aldığımı düşünüyorum ben
                bendede o ilacı kullanmadan önce mide bulantısı ve baş ağrısı oluyordu nerdeyse her ay
                ilaca başladığımdan beri hiç olmuyor ama çok şükür
                Benim adetlerimde düzensizlik yok tek fark o sanırım sadece kanama ilk iki gün çok oluyor sonra azalıyor
                Sanki beni anlattın

Dün başka bi doktora gittim ve kist küçülmüş dedi çok sevindim 3,5 cm olmuş
                Sana tavsiyem soğan kürü yapman hiç umudum yoktu ama işe yaramış ve ameliyatada gerek yok dedi çünkü yumurtalıklara zarar veriyormuş ameliyat sadece çocuk uzun süre olmazsa son çare olarak yapılıyormuş
                içim rahatladı sende önce doktora git ve kist varsa soğan kürü yap insallah tamamen kaybolur 💕

vahsikelebekk

Çok haklısın başka bir doktora gittim iyiki gitmişim
                  şaşırdı ameliyata gerek yokmuş zarar veriyormuş yumurtalık rezervine.
                  Ama kistin patlama riski varmış ondan korkuyorum biraz

mv_ bende aynı senin gibiydim 44 45 kiloydum bekarlığımdan beri sonra 48 oldum şimdi 51 kilo olmuşum bende bu yaşıma kadar hiç kilo alamıyodum almaya çalışıyodum ben ilaç falan kullanmıyorum şimdilik de gitmedim daha benimde öyle oluyodu her ay ilk 2 gün yoğun oluyodu sonra azalıyodu ama bu ayki reglmda 3 gün yoğun kanama oldu ve rengide çok koyuydu siyahımsı gibiydi senin yine ayda bi sefer baş ağrın oluyomuş ben 2 günde bir baş ağrısı çekiyorum enseme ve gözlerime vuruyo sonrada mide bulantısı yapıyo bide ayaklarım ve ellerimde şişmiş yani farkedebiliyorum onuda şekerden şüpheleniyorum ailede genetik şeker hastalığı annemde ve anneannemde olduğu için bende şüpheleniyorum amin inşallah bişey çıkmaz yani varsada ameliyatlık değildir inşallah çünkü çocuklarım var ve ameliyat olursam bakacak kimse yok bi annem var oda muhtemelen benim yanımda hastanede kalır inşallah gerek kalmaz teşekkür ediyorum kuzum 💞💞

mv_ var canım hep bir risk vardır fakat dünya üzerinde kadınların %4-8 arasında görülüyor zaten bu durum. Ne kadar çok kafana takıp içselleştirirsen o kadar riski artar. Bir yerde unutuyorsun ve bununla yaşamaya alışıyorsun. Bazı durumlarda küçülüyor bazı durumlarda büyüyor ki stres bunda en büyük etken oluyor. Geçmiş olsun tekrardan.

Bahtsizbedevi_ bazı durumlarda iğneyle içini de boşaltma yapıyorlar fakat yine büyüyor tabi ki. Sen ihmal etme canım umarım yoktur fakat varsa da bu çaresiz bir şey değil. İlk başta doğum kontrol hapıyla başlıyorlar tedaviye.