Merhaba kızlar bişey sormak istiyorum benim kızım 4 yaşına girecek ben çocuk istiyorum ama eşim istemiyor oyalıyor beni ne yapmam lazim sonra diyor hep bende ben tasiycam ben buyutucem diyorum sen niye karar veriyorsun diyorum

esmacansulu çocuk iki kişinin vereceği karar sen istiyorsun diye olması gerekmiyor. Ona saygı duymak zorundasın bu kararı tek vereceksen Adama derler boşa beni git başkasından çocuk yap çok meraklıysan diye. Sen doguracaksin bakacaksın ama eşinde Bostan korkuluğu değil ne olursa olsun onun da hakkı var karar vermede. Yani benim gözümde siz haksızsiniz

SuVeAtes ya tamam orası öyle iki kişinin vereceği karar ama şöyle bir şey var ki eşim asla istemiyorum demiyor sadece birkaç ay erteliyor ben de diyorum ki birkaç ay erteleyeceğine şimdi yapsak o zamana kadar daha büyük olur hem kızımla birlikte büyüsün diye de istiyorum ben

esmacansulu eşim istemese bende istemezdim saygı duyardım cünkü bebeğimin istenilmesini sevilmesini isterim bu haberi duydugunda sevinsin isterim belki maddi acıdan düsünüyor ve istemiyor cocuk olursa stresten hepinizden uzaklasabilir evlilik mutlaka bir yerden catırdar mesela ben istemiyorum eşim istiyor ama baskı yapsa kesin evliligimiz catırdardı

esmacansulu yani bu kadar zaman beklediyseniz Bence biraz daha bekleyebilirsiniz. Bu sefer sadece sizin isteğinizle zorlama ile olursa yarın bir gün ona ihtiyacınız olduğunda veya yardım istediğinizde sana diyebilir kendin istedin ne yaparsan yap diye, o yüzden biraz daha bekleseniz daha iyi olurdu.

esmacansulu ortak alınacak bir karar bu belki kafası gürültüyü kaldırmıyordur ondan istemiyordur vardır kendince sebebi illaki aynı şekilde siz net bir şekilde istemeseniz o ısrarla istese saygı duyulmayı beklemez miydiniz..psikolojik olarak hazır hissettiği zaman olur biter zaten akışına bırakın

esmacansulu bence eşin istemiyorsa olmamalı niye dersen benim ablamın eşi istemiyordu ablamın istemesiyle ikinci çocuk oldu ama çok zor bi çocuk yani nasıl desem ilk çocukta çekmediği ne varsa ikinci de çekti hâlâ da cekiyor eşi çocuğu seviyor mu tabiki seviyor ama zora gelmiyor hiç hatta bi tartısmalarında kendin istedin kendin çek şimdi sıkıntısını tarzı birşey söylemiş yani dısardan kardeş fikri çok güzel görünse de yaşarken öyle olmuyor 🤷‍♀️ benimde 1 oğlum var 5 yaşında ben istemiyorum ikinciyi eşim istiyor o yüzden oğlumun biraz daha büyümesini bekliyoruz zamana bıraktık..

• Düzenlendi

esmacansulu bence empati yap. Sen istemesen eşin istese ve bi şekilde korunma yöntemini bozup hamile kalmana sebep olsa ne hissederdin? Evet sen bakıcaksın sen taşıyacaksında masrafı da ona ait olacak bence bi babanın evine evlatlarına yetemediğini düşünmesi çok ağır yani. Karşılıklı karar olmalı tek senin istemenle olacak şey değil ki
        Hem çocuğum tek kalmasın diye ikinciyi doğurmak saçma geliyor bana ilk çocuğa oyuncak alır gibi 🤐

esmacansulu yani önce bunun sebebini öğrenmelisin zaman gerçekten kötü artık geçim sıkıntısı olucak die mi istemiyor acaba veya birbirinizden uzaklaşırsınız die mi istemiyor bir de çocuk bu yani bi can getirceksin dünyaya gerçekten ikiniz istediğinizde ve hayırlı zamanda olsun bence onunda vardır kendine göre geçerli bi sebebi

esmacansulu aynı bnde senin gibi düşünüyordum beraber büyürler ağzıma sıçıyorlsr yeni anneyim bir aylık bebeğim valla ikisi o kadar zor ki bence bir kere daha düşün