Merhaba, 2024 şubatta boşanma kararı alıp davamı açtım, bu şubatta da karar kesinleşti ve tamamen bitti. Şöyle oluyor; ben bir avukata vekâlet vermiştim ancak senin de gerekli sebeplerin var, bu sebepler aile birliğini bozmak olarak geçiyor hukuken. İnternetten aile birliğinin bozulmasından dolayı boşanmak istediğine dair bir dilekçe örneği bulup yazabilirsin. Yaşadığın ilin adliyesini de arayıp sorabilirsin. Nafaka için de en son geçen sene maksimum 5bin₺ talep edebiliyordum (gelirine göre değişiyor kocanın) ama benim maddi kaybıma da sebep olmuştu, tazminat olarak kabul ettim. Bence aylık ne kadar istiyorsan oturup önce onunla pazarlığını yap, eğer kabul etmezse dava anlaşmalı değil çekişmeli olur, bu da yıllar sürmesine sebep olabilir. Sakın birlikte yaşadığınız evi terk etme, hukuken evi terk ettiğine konut onun malı haline geliyor ve ondan yazılı izin almadan ya da yanında polis olmadan eve bile girip bir çöpünü alamıyorsun (yaşamışlığım var) ve diyelim ki aldatma gerekçesiyle evi terk ettin, dava açtın ama sonra bir şekilde affettin vazgeçtin boşanmaktan, bir daha aldattı gerekçesiyle şikayetçi olup ekstra tazminat vs talep edemiyorsun bir kez şikayetçi olduğun ama affettiğin için. Hukuken bir sürü saçmalık var, hele çocuk varsa kolay bir süreç olmayacak onu söyliyim. Bir kez avukatımla duruşmaya katıldım anlaşmalı boşanma olduğu için onun dışında evrak kürek işlerinden dolayı benim sürecim bu kadar uzadı ama kafada bitirdikten sonra onun soyadını taşımak bile batıyor insana. Sormak istediğin başka bir şey olursa dilediğin zaman sorabilirsin, Allah yardımcın olsun şimdiden. Zor bir süreç ama inan bana geçiyor, benim şu an uyanıp da iyi ki boşanmışım demediğim bir günüm bile olmadı şükürler olsun🥹🤍