hatceeee Neden beklenti içindesiniz ve neden komşuluğu arkadaşlığınızı sadeleştirmiyorsunuz. Yani boşken spontane bir buluşup kahve içersiniz. Her seferinde iki üç çeşit bir şeyler yapsanız kamelyaya inmek de kahvaltıya gitmek de yük olur ikinize. Bir şey yapmak zorunda hissettiği için belki işlerinden vakit bulamıyordur.
Benim komşularımla böyle bir mecburiyetim yok. Gidip gelmediğim samimi olmadığım komşularım da var, devamlı buluştuklarım da. Bazen hastaneye erken gitmişse dönüşü komşum arar simit alayım çay koyar mısın moralim bozuk diye çay demlerim otururuz içini döker. Bazen üst komşum arar parka götürüyorum çocuğu gel beraber gidelim diye. Çalışan komşumun çocuğunu diğer komşum okula götürür. Apartmanda zaten çoğumuz çalışıyoruz, ev hanımı olanın da iki üç çocuğu var. Hepsi kimin üzerinden yük alsam zahmet olmasam diye düşünür. Anca köz biber patlıcan yapacaksak, yufka börek işimiz olursa planlaşırız herkesin boş olduğu güne denk gelsin diye. Size de alınmayın, beklentiye düşmeyin derim. O çağırana kadar size sorana kadar siz de bir şey teklif etmezsiniz. Hep ben çağırıyorum, ben ikram ediyorum diye düşünmenize gerek kalmaz hem.