• Sağlık
  • 12 yaş kızımın adet kanaması….

Arkadaşlar kızım 12 yaşında çok yoğun bir şekilde adet kanaması yaşıyor 10 gün sürüyor ve 1 hafta hiç azalmadan şiddetli bit şekilde devam edşyor her yeri batıyor yarın için kadın doğuma randevu aldım ama acaba hematolojiye mi randevu almam gerekiyordu çünkü aynı zamanda burun kanamaları da çok oluyor böyle bişey yaşayan var mı içinizde ?

Benim kızımda 15 yaşında aşırı düzensiz addt oluyor ilk kez geçen sene martta oldu kadın doğuma da götürdüm bir şeyi yok dedi

Etipetito yok kız ben seneler önce 12 yaşnda oldm bütün arkadaşlarm benden önce olmuştu, teyzemin kızı 10 yaşnda oldu o doktora götürdü de ordan biliyorum doktor 9 yaşnda olan bile var dedi

Ya benim yeğenim 11 yaşına varmadan oldu hormonlu şeyler yemekten demiş bir arkadaş çok üzüldüm yazık çocuklarimiza doğrudur bence yeğenim sürekli abur cubur yer ben 15 yaşımda oldum o zaman bile ne kadar zordu simdikiler daha çok küçükler

Etipetito bence degil hormonlu yiyeceklerden kaynakli boyle oluyor sırf olabildigince dogal seyler yiyebilmek icin köye gitmek istiyorum o kadar biktim

Etipetito maalesef öyle farkindayim ama ne kadar az kimyasal vs o kadar iyi diye düşünüyorum gidişat hic iyi değil canım çok sıkkın bu konuda musluk sularinda resmen çamaşır suyu kokuyor bi de dus aliyoruz cildirmamak elde degil

Etipetito ne yazık ki adet görme yaşı 9 yaşa kadar düştü ben kendim 15 yaşında olmuştum lise 1 deyken kızım orta 1 de oldu 😔😔

meyram evet bende o yaşlarda oldum sanırım aynıyız ama kızınız bana erken geldi demek ki olabiliyormuş

meyram Önce kadın doğuma gidin, bir sorun yoksa iki sene düzensizlik normal diyerek gönderiyor kadın doğum uzmanları. Ama siz hematolojiye kayıt açırıp gitmeyi ihmal etmeyin.
            Komşum da kızını 8. Sınıfta bu şikayetten dahiliye ve kadın doğuma götürdüğünde bir şey çıkmadı. Meğer kanda faktör 8 değeri eksikmiş. Uzun süre hastanede yatarak tedavi oldu. Şuan regl dönemlerinde ilaç kullanıyor. Hemofili değil ama faktör 8 eksikliği sebebiyle kan pıhtılaşmadığı için aynı şikayeti yaşıyor. Regl döngüsü sık ve uzun sürdüğünden kan kaybı yaşıyor tehlikeli değere düşüyor. İhmal edilmemeli.

zarifhanim teşekkür ederim gittik bugün ultrason muayenesinde bi sıkıntı çıkmadı kan tahlili verdik sonuçlar pazartesi çıkacak bi sıkıntı olursa 3 ay doğum kontrol hapına başlayacağız dedi