Kızlar şimdi 30 aylık olacaklar dillendiler baya hareketlilerde zaten ama gel gelelimki bi problem var
Tek başına kendileriyle oynasalar keşfediyor dicem ama bunlar iyce aştılar nasıl söyleyim onuda bilmiyorum birbirleriyle oynuyorlar sakinlikle uyarıyla anlatmayla çözmeye çalılıyorum ama yinede devamı oluyor tavsiyeniz varmı nasıl davrnmalıyım
İkizlerde mahremiyet
Eskobar nasıl birbirleriyle oynuyor tam anlayamadım kusura bakma biraz açabilir misiniz
Eskobar lafa ortadan başlamışsınız ikiz demişsiniz geçmişsiniz ikizler ama iki kız mı iki erkek mi bir kız bir erkek mi?
Eskobar nasıl yani birbirleriyle oynuyo demişsin tam anlayamadım konuyu biraz daa açarsan daha iyi yardımcı olabiliriz
Eskobar az çok anlamaya çalıştım birbirlerini merak ediyorlar ama ileri gitmeleri sıkıntı yani cinsel içerikli ise mutlaka o hareketleri bir yerden görmüşlerdir taklit ediyorlar başıma geldi unutturmaya çalış konuş
Merak ediyorlardır 2 buçuk yaşında ki oğlum 1 yaşında ki kardeşine banyodan sonra giydirirken memesi deyip parmak ucuyla dokunmaya çalıştı engel olmadım kardeşinin memesi senin de memen var dedim ayıp dedim ne kadar anladıysa artık bilemicem şimdi ilgisini çekmiyor. Tavsiyem kızmayın oğlum 1 yaşındaydi altını değiştirirken sık sık kendine ellerdi enf falan var sanıp Dr sorduk Dr birşey yok ama kızmayın tepki göstermeyin merak ediyor dedi öyle de oldu bir kaç ay sürdü sonra kendi kendine unuttu yabancılar dokunamaz vs konuşmasi yapıyoruz özel bölgelerine anladığı kadar artık
perimasali802_ anladım canım benim kızlarımda erkek kuzenleriyle oynuyorlar ama cinsel içerik yok tabi olsada ben müsade etmem onun dışında normal. I şekilde tabiikide oynayabilir Eskobar canım eğer cinsel içerili oyunlar oynuyolarsa karşına alıp konuşup olayı unutmaları için farklı bi şeyler yaptırabilirsin
firdevskartal kusura bakmayın ben tanıyanlar için konuşmuşum iki erkek
peynirlimakarnaa şöyleki mesela altlarını çıkarmak istiyorlar ve birbirlerinin önüne geçiyorlar arkadakide popoya elleyip mis kokuyor diyorlar
perimasali802_ hiç bi yerden göremezler cinsel içerikli olduğunu bilmiyorlar tamamen keşfetme merak ama buna nasıl tepki göstermeliyim güzelce konuşuyorum mahrem diyorum yumuşak davranıyorum hadi giyinelim diyorum tutumum ne olmalı hiç bilmiyorum tek olsa kendini keşfetsin derim ama biraz ileri derece bu
Bahtsizbedevi_ cinsel içerik değil keşif olduğunu düşünüyorum ne yapmam gerek bilemiyorum
Eskobar esko eminmisin yaa bence bunu görmüşler benimde arada yaş farkı olan çocuklarım böyle yapmıştı popsuna dokunup bakardı sonra öğrendikki kuzenleri de ayni şekilde açtırıp bakmıştı
Eskobar
Ben ilk başta bunu nasıl öğrendiğini bulmaya çalıştım yani öyle pipisini kurcalayan değildi sonra içte çevreden gördüğünü anladık daha sonra önce bunun iyi olmadığını yani oğlum senin bu yaptığın hareket hiç güzel hareketler değil bu çok terbiyesizce bidaha öyle kardeşinin poposuna dokunma ayip gibi söylemler demiştim bir-iki derken artık anlamıyorlar ama tek bırakmadım onlari hep oyaladim onları zamanla unuttular çok dile getirmemek gerek
Eskobar canım birinden görmüş olabilir çocuklar genelde birinden gördüğü şeyleri yaparlar çok dikkatli ol öncelikle kimden gördüklerini bulmaya çalış daha sonra böyle şeyler yapılmaz çok ayıp gibi konuşma yapabilirsin kimden gördüğünü öğrendikten sonra o kişiyle görüşmesini engelle zamanla unuturlar
perimasali802_ görmüş olması imkansız öyle arkadaşları kuzenleri falan yok zaten bensiz duramazlar hiç biyerde bırakmam gözümüz hep üstlerindedir biz desek buda imkansız ihtimal bırakmıyoruz
Bir kere yaptılar öğrendiler ardı kesilmiyor
Eskobar telefon tablet peki
Olmadı bir çocuk terapistinden yardim canim ben konuştum geçti senin bicirlar inat galiba 😀
Bahtsizbedevi_ bizden başka kimseleri yok dede babane biz
Topluma çıkıncada asla gözümden ayırmam bilemedim yaaa
Geçecek ama bakalım
Eşimin kuzeni pedagok soramıyorum bile
Eskobar hiç cekinme canim hemen her çocuk bu girişimlerde bulunabiliyor düşün artık ben olayi araştırdım butun aileyi kaldırdım valla
perimasali802_ yaa diyorumya tek olsa daha kolay
7 aydır tuvalet eğitimine çabalıyoruz birbirinden bakıp yapmıyorlar o kadar zorki her dönemi bu dönemde aynı aslında kendilerini keşfetmeleri gerekiyor ama bunlar birbirini keşfediyor😂