• Muhabbet
  • Of Allahım çocuktan tiksindim

Bir oğlum var 18 aylık yani doğduğu günden beri burnumdan getirdi saat sabah 5 olmuş yeni uyuttum beşiğine girmiyor ayağımdan inmiyor uyanıkken kucağımdan inmiyor beni hayattan bezdirdi inatlaşma ağlama kendine vurma bide bunlara rağmen gece uyumuyor Allahım duy artık beni delirecem geçer mi bu günler ya emzirmeyi de bıraktık değişen bişey olmadı ya

hzl123kk 18. Ay dolunca kızım uyumaya başladı yani tam değil ama aralıksız dört saat uyumuştuk . Sonra düzeldi. Her gün ağlıyordum. Seni çok iyi anlıyorum.

1 ay sonra 3 yaşına girecek. 3 gündür gece 4, sabah 6bucuk uyaniyor hala ve hala. Gece kalkınca uyuyor genelde hemen sallayınca ama sabah hava aydınlık olunca çok zor uyuyor. O uyuyana kadar benim uykum açılıyor. Ve şu an yine ayagimda. Ben de tiksindim, keşke hiç neyse… Eski hayatımı çok özledim, sıfırdan baslayabilsek keşke hayata

hzl123kk geçiyor ama 🥹delip geçiyor umarım herşey daha güzel olur yalnız degilsin benmki 5 yaşına girecek hala uyku problemi var tabi o zamanlardaki kadar yorucu yıpratıcı olmuyor sabret geçiyor hepsi

Cicekliperde ya evet çocuk çok güzel bir şey ama bazen çekilmez oluyorlar uyku problemi en kötü şeylerden bir tanesi 😓

hzl123kk Bir anne,evladı ne kadar ağlasa da, susmasa da,durmasa da,uyutmasa da evladı hakkında bunu nasıl söyleyebilir ilk önce bu düşünülmeli bu konuşulmalı bu yargılanılmalı. Postu açan annemiz evladının yüzüne bakarak söyleyebilir misin “senden tiksiniyorum” diye…
      Anne olan diyemez,düşünemez.
      Birçoğumuzun annesi çocukluğumuzda böyle düşündüğü için tramvalı değil miyiz zaten?
      Anne!evladından değil,sana yardım etmeyen sana kocalık,evladına babalık yapmayan adam dan tiksin.

ayazz siz mükemmel annesiniz kusursuzsunuz alkışlıyorum sizi 👏
        Hepimiz insanız ve zaman zaman bunalmış olabiliyoruz Şiddet uygulamışız gibi veya bağırıp travma oluşturmuş gibi konuşuyorsunuz ben evladıma karşı değil içimde yaşıyorum ona bağırmam asla!!

ayazz babalık yapmadığını nereden biliyorsun 4 5 saat gece uykusu yapınca babalık yapmamış mı oluyor sizin eşiniz çocuk bakımını eline almış galiba siz o yüzden mükemmel annesiniz

hzl123kk tüm anneler zorlu süreclerden geciyor ama kusura bakmayin sizi kiniyorum yani cocuktan tiksindim ne demek allah askina cocugunuz mu istedi bu dünyaya gelmek? Yapmasaydiniz! Siz ne saniyorsunuz cocuk bu büyürken her türlü zorlugu olacak tabiki ay ben bi dogurayim sessiz sakin bebegim olsun onu seveyim öpeyim kokliyim yat diyince yatsin kalk diyince kalksinmi olacak ? Hic bi anneye böyle sert tepki vermem beni taniyan taniyor bilen biliyor ama tiksindim falan isyan etmeler hic yakistiramadim o cocuga üzüldüm umarim evlat acisi yasamazsin o zamanda bu günleri mumla ararsin

ayazz inan her çocuk bir olmuyor kaç çocuğun var evli misiniz onu bilmem ama eşimle sabahlara kadar kollarımz kopardı kolik bir bebekti büyür geçer dedik öyle kaldı 5 yaşında uyku denen bişey yok kim ister evladına sitem etmeyi bazı çocuklar böyle ediyor bende çok ağladım sabahlara kadar uyumuyor diye keşke anne olmasaydm annelik benim neyime diye şimdi aynı şeyleri yaşamaya cesaret edip 2. Bebeyi yaptım evlat sevgisi bu biz at çocuğunu desek atabikecek mi sanki önyargı ile yaklaşım olmuş biraz empati lütfen

hzl123kk Ay kusura bakmayın ama yazdığınız şeylere çok üzüldüm. Evet çok zor bir süreç bende oğlumda çok zorlandım şu an 3 yaşına girecek ama asla keşke yapmasaydım yada tiksindim lafını kullanmayı geç düşünmedim bile. Üstüne en mükemmel anne sizsiniz diyerek yorumdaki bir hanımefendiyi terslemişsiniz. Kimse mükemmel değil evet, ama siz de çok yanlış tabirler kullanmışsınız. Keşke daha usturuplu yazsaydınız insanlar da böyle düşünmemiş olurdu. Burdan bakınca evladından nefret eder gibi konuşan bir anne duruyor çünkü.

Oluyorumanlasana kadının yaşadıklarını anlıyorum evet zor bir annelik geçirmiş ama ne kadar zor olursa olsun bir anne evladından tiksinmemeli bakın sizinde zor olmuş anneliğiniz ama evladınıza bişey dememiş siniz kendinize demişsiniz anneliğinize demişsiniz el kadar sabi bebekler sabahlara kadar ağlamak uyumamak onların hoşuna gitmiyor. Bir anne evladı uyuyamıyor ağlıyor diye evladından tiksinmesi mi gerekiyor? Bakın ne diyorsunuz eşim ile sallardık postu açan anne eşi tarafından gece destek görmediğini söylüyor ama sizin eşiniz evladı ile ilgilenmiş demek istediğim tam olarak bu işte evladınızdan değil zor durumdayken sizinle evladınızla ilgilenmeyen babadan tiksinin dedim. Ben hanımefendinin anneliğine laf etmedim nasıl uyutamazsın yaa nasıl bi annesin sen diye asıl bu ön yargı yine diyorum lafımın arkasındayım. BİR ANNE NE OLURSA OLSUN EVLADINDAN TİKSİNMEMELİ,TİKSİNMESİN.

hzl123kk hiç birimiz mükemmel bir anne değiliz bilip bilmeden konuşmayalım anneliğinize laf etmedim. Evladına bakamıyorsun diye evladın hakkında TİKSİNİYORUM diye bir kelime zihninden nasıl geçire biliyorsun tamam evladına deme git yüzüne bak içinden o lafı bi daha de bakalım o masum çocuğa nasıl diyebiliyorsun aklından. Sende bi anne evladısın senin de annen senin hakkında aynı şeyi düşünse ne düşünürdün acaba?

hzl123kk evet hepimiz bunalıyoruz bende anneyim benimde evladım var bende çok sabahladım kimsenin ne anneliği ne de hayatı dört dörtlüktür. Ama hiç bi zaman evladım için aklımdan dahi evladımdan tiksiniyorum demedim,demem, denmemeli…

hzl123kk hepimizin eşi ile gidiyor hepsinin canı var sadece sizin eşiniz çalışmıyor. İşe gidiyor diye orda çocuk ağlarken yatmak işi bahane etmektir. Doğurduğumuz evlatlarımızı evladımız olduğu için bakıyoruz çocuk bakımı diye bi tabir tiksiniyorum kadar itici bi tabir çocuk bakımı değil o ağlayan rahatsız olan evladıyla ilgilenen babalık. Siz evladınız ağlıyorken uyuyabiliyor musunuz sizde ev işi yemeği bulaşığı görüyorsunuz sizde uyuyun o zaman. Eşine toz konduramayıp evladından tiksinen aciz bi anne post açıyorsanız gerçeklere katlanılmak zorundasınız. Acı gerçek yaşıyorsunuz kapatım gözlerinizi gerçeği görmeyin ve evladınızdan tiksinmeye devam edin gün gelip evladınızda sizden tiksindiği zaman ben nerde hata yaptım diye düşünürsünüz.

Bence kadının üzerine fazla gidiyorsunuz. Çocuğundan tiksinmemiştir herhalde. İçinde olduğu durumdan bahsediyordur. Yani ben çok iyi anlıyorum. Kendimi balkondan aşağı atasım geliyordu. Uyuyabilmek için Allahım nolur birkaç gün hastanede yatayım, diye dua ediyordum. 1.5 sene boyunca böyleydi kızım. Her gün ağlardım her gün. Mutsuz olunca insan güzel bakamıyor

Cicekliperde ayrıca uykusuz kadın. Cümleyi doğru kuramamış da olabilir. 🤔 üfffffff . Hiçbirinizin kusuru yok sanki. Hepiniz mükemmelsiniz tamam.

Cicekliperde kadın evladı hakkında düşündüğünü kabul ediyor zor durum evet ama tiksinmek? Sende zor durum geçirmişsin ama evladından tiksinmemişsin anneliğini yargılamıyoruz abartıyorsun demiyoruz bir anne ne olursa olsun evladı hakkında tiksinmeyi nasıl düşünebiliyor