balkabag size bununla ilgili birşey anlatacağım. Buna benzer bir olay basıma geldi. Hemde çok. Biz 6 senelik evliyiz. İlk zamanlar eşim haftalığımın tamamını alırdı. Neden? Araba alacak beyfendi ona destek içindi. Arabasına da pek oturtmazdı. Eşimin ailesi bana maaş ödüyordu. Öyle söyliyim. Kıyafetin en kalitelisi ayakkabının telefonun herşeyin kalitelisini alırdı eşim tamam ama kendi parama dokunmasını istemezdim ve para ortak derdi. Ben bu sebeple ortak paraya filan karşıydım. Ona göre benim diye birşey yok bizim var güya. Ama işine geldiğinde “benim” Demesini de iyi biliyordu. Eve birşey aldırmazdı pek. Süs filan. Kıyafete birşey demezdi ama kendisi de seçmek isterdi. Çocuğumuz o zaman yoktu arabasızlık pek zor olmazdı benim için. Arabası o kadar kıymetliydi ki oturtmazdı şoför koltuğuna beni kendi kullanırdı sadece ve derdi ki bu araba sadece haftasonları gezmek için. Gel zaman git zaman bizim çocuğumuz oldu. Çocuk 1,5 yasındayken biz başka yere taşındık. Bu ev için bende para verdim, ben birikim yapmayı seven birisiyim ve bu evi alırken de eşime yardım ettiğim için asla pişman değilim. Yarı hissesi bende. Daha sonra biz eve tasındık. Eşim başka araba almıştı baya lüks bir modeldi. Benim arabanın lüksünde filan gözüm olmaz araba arabadır sorun çıkarmasın yeterli ama eşimin gözü doymazdı. Neyse tasındık ve birkaç ay sonra sen misin arabayı vermeyen dedim, aldım anahtarı çıktım çocuğumla. Zaten tecrübem vardı. Birşey olacaksa da olur artık umrumda değildi. İnan bana o gün o arabayı aldım ve o arabayı eşim 10 kullandıysa ben 100 defa kullandım. Şehir değiştirdim markete bile gittiğim oldu iki adımlık yola araba kullandım. Bir de çocuğum vardı tabi o yüzden zor oluyordu. Şimdi arabayı da alıyorum, param cebimde varken gidip onun kartından bilerek harcıyorum kendi paramı da bitiriyorum yeri geldiğinde… Zamanla oldu bu birden değil. Şimdi hala söyler boşa harcama diye ama istediğime veriyorum buna engel olamayacağinı anladığı için çok laf edemiyor. Paranı gerektiği yerde paylaş elbet, yardımcı ol ama sende gönlünce harcamayı bil demek istediğim o