balkabag
"Evet, yukarıda ‘beyaz yakalıyım’ demişsiniz, fark ettim. Ancak tam olarak ne iş yaptığınızı merak ettim. Beyaz yaka çok geniş bir kavram olduğu için, örneğin ofis ortamında çalışıyor olabilirsiniz ama mesleğiniz mühendislik mi, muhasebe mi, insan kaynakları mı, yazılım mı, yönetim mi… tam olarak hangi alanda çalıştığınızı merak ettim…
Çünkü beyaz yaka, fiziksel değil zihinsel emek gerektiren, toplumda saygınlığı olan meslekleri kapsar. Böyle bir mesleğe sahip bir KADININ — özellikle kadın kelimesinin altını çizerek söylüyorum — kendini, karakteri oturmamış, sınır bilmeyen bir adama bu kadar teslim etmesi, hayatını onun çizdiği sınırlara göre yaşaması ne kadar sağlıklı olabilir? Hayatı boyunca hiç çalışmamış, ekonomik özgürlüğün ne demek olduğunu bilmeyen biri bile bu duruma baksa, vereceği tek tavsiye şudur: O adamdan uzaklaş ve kendini kurtar. Üstelik adam da aynı şeyi açıkça söylüyor; “İşine gelmiyorsa boşanalım” diyerek aslında ne kadar kolay vazgeçebileceğini gösteriyor. Peki siz neden bu kadar ısrar ediyorsunuz? Sadece ikinci kez evli olduğunuz için mi? Gerçekten kendinizi bu kadar değersiz görmek, bu şekilde bir hayatı kabul etmek zorunda mısınız?