hzrn1
O köşede belli ki size iyi gelen, ruhunuzu dinlendiren, sizi hayata bağlayan bir huzur alanı oluşmuş. Belki de ev içinde zaman zaman yaşadığınız huzursuzluklardan kaçmak, biraz nefes alabilmek, kendinizle baş başa kalabilmek için o köşeye ihtiyaç duydunuz. Ki anlattığınıza göre gelen herkesin o köşeyi beğenmesi, hatta orada çekilen kahve fotoğraflarının bile huzur yansıtması, bunun boşuna olmadığını gösteriyor.
Ancak ne yazık ki, hayatı ve emeği paylaşmanız gereken kişinin her defasında sizin hevesinizi kırması, sizi incitmesi ve bunu en ufak detaylara kadar indirgemesi düşündürücü. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey şu: Her seferinde bu şekilde geri adım atarak, onun huzursuz tavrını ödüllendirmiş oluyorsunuz. İstemeden de olsa onun sizi yönlendirmesine, duygularınızı şekillendirmesine izin veriyorsunuz. Bu da bir tür manipülasyondur. Zamanla, sizin her çabanızın, onun en küçük memnuniyetsizliğiyle yerle bir edilmesi, sizin kendi benliğinizi yavaş yavaş bastırmanıza neden olabilir.
Oysa tam aksine, “Senin bana veremediğin huzuru bu köşe veriyor.” diyebilmeliydiniz.
“Senin beni kırdığın anlarda ben oraya sığınıyorum.” diyebilmeliydiniz.
“Seninle yaşadığım gerginliği bu köşede unutarak ayakta kalabiliyorum.” diyebilmeliydiniz.
Yani, onun sizi manipüle ettiği kadar, siz de gerektiğinde sınırlarınızı korumayı öğrenmelisiniz. Bu, pasif bir direniş gibi görünse de, aslında kişisel alanınıza sahip çıkmaktır.
Eğer o eşyaları henüz satmadıysanız, lütfen tekrar yerleştirin.
Ve bu defa sırf o istiyor diye değil, siz istediğiniz için orada var olsunlar.
Çivi konusu teknik bir detay; istenirse kırtasiyelerde ve yapı marketlerde duvarı delmeden sabitleme yapılabilecek çok sayıda ürün var. Bu tür sorunlar bahane edilmemeli, asıl sorun duvar değil, sizin sevdiğiniz şeylere gösterilmeyen saygıdır.
Son olarak; bu hayatta herkesin bir huzur köşesine ihtiyacı var. Eğer o köşe size iyi geliyorsa, kimsenin huzurunuzu elinizden almasına izin vermeyin. Ve unutmayın: Kendinizden vazgeçtiğiniz her sefer, karşı tarafın biraz daha güçlenmesine neden olur. Artık kendi gücünüzü koruyun ve kimse için içinizdeki ışığı söndürmeyin lütfen.🍀