bus06
Madem eşiniz arkadaşını kırmak istemiyor, siz de bu süreçte önceliğinizi kendi konforunuza vererek hareket edin. Direkt olarak kötü görünmek yerine, önce benliğinizi ortaya koyun. Örneğin, birlikte yapılan aktivitelerde her şeyi siz üstlenmeyin; sorumlulukları paylaşın. Siz masayı kurarken o salatayı hazırlasın, siz çayı yaparken o bardakları dizip ikramlıkları koysun. Bunları dile getirmekten de çekinmeyin. Gayet basit ve doğal şeylerdir; eşit hizmet edin, kendinizden ödün vermeyin.
Yeri geldiğinde hem eşinize tatlı bir görünüm sergileyin hem de karşı tarafı ince ince iğneleyin. Mesela piknik gibi bir aktivitede, onlar eşleriyle otururken siz hizmet etmeyin. Siz de gidip yanlarına oturun ve gülümseyerek eşinize dönüp: “Ben de bu güzel günün tadını eşimle çıkarmak istiyorum. Hadi birlikte yapalım, bana da eşimle oturacak vakit kalsın,” deyin.
Böylelikle ya karşınızdaki kendini toparlar ya da zamanla sizden uzaklaşır. Her iki durumda da kazanan siz olursunuz. Bence kendinizi üzmek yerine alternatif yollar bulun. Unutmayın, su akar yolunu bulur.🌺