Kardeşim çocukluktan beri benimle anlaşamıyor.
Babam öldüğünde bile beni hiç umursamadı kardeşim gibi davranmadı.
Niye böyle yapıyor anlamadık ergenlik çağına girdi tuhaf davranmaya başladı beni hiç istemiyordu evde.
Babam yaşarken yine bir şey diyemiyordu ama babam öldükten sonra beni hiç istemedi evde. Zaten benim atamam olmuştu başka bir şehirde yaşamaya başladığım için ayrılmıştım evden.
Annemle kız kardeşimle o yaşıyor.
Mesleği subay kardeşimin
Burası benim evim gelmesin kimse diyor.
Evlendim ne nişanıma geldi ne düğüne.
Eşimle dahi tanışmadı üç yıldır yüz yüze hiç gelmedi.
Eşim de bu durumu yadırgıyor tam olarak sorunun ne olduğunu bende anlamadığım için çok bu konulara girmiyorum.
Niye böyle yapıyor ayıp oluyor diyor hep.
Aramızda hiçbir tartışma hiçbir şey olmadı.
Kardeşim sadece beni değil aynı zamanda eve komşu gelsin annemin akrabası gelsin istemiyor.
Teyzelerim dayılarım onu merak ediyor arayıp sormak istiyor kabul etmiyor kesinlikle.
Babaannemde kalan bir ev var, babama kalmış babaannemde önceden ölmüştü o evin yıkılıp yapılmasına ve kardeşler arasında paylaşılmasına karar verildi ve babamın vefatından dolayı anneme verilecek.
Sadece amcamla muhatap oluyor anneme ev düştüğü için onunla saygılı konuşuyor.
Ama geri kalan insanlarla asla diyaloğa girmiyor.
Psikolojik Sorunlar yaşıyor desem hiçbir sıkıntısı çıkmadan subay olabildi her şeyi geçti göreve başlayalı beş altı yıl oldu.
Mesela ben anneme geldim tatildeyiz öğretmeniz eşimle biz. Kaynanam da rahat vermedi evde bana gitmem için her yolu denedi bunu hissettirdi bana. Evimize gidelim diyor eşim çok uzak çok sıcak oraya gitmeyelim diye kabul etmiyor bu konuda eşimle de anlaşamıyorum.
Anneme kardeşim arka odada niye geldi o diyor benim için.
Eşi sakın gelmesin diyor.
Bende eşimi ailemin evinde birkaç günde olsa ağırlamak istiyordum kardeşim çok büyük tehditler etti gelirse şöyle olur böyle olur diye ,yapamadım eşime bahane buldum.
Hamileyim kontrolüm var buradaki doktoru sevmedim
sen gel beni al dönelim okul açılmasına ne kaldı şurada zaten diye eşimin geleceğini duydu polis getirim eve zorla girdi derim diyor.
Evlenmeden önce de zaten doğuda bir şehirde yine tek kalıyordum atanmıştım o zaman sorun yaşamıyordum eve gelince kendi odamda oturuyordum annemlerle geziyorduk.
Kaynanamda da çok zor kaldım sorunlu birisi. Ben anneme geçeyim dedim sen sonra gel biraz dolaşır gideriz tamamen evinize dedim. onu bile yapamadık
Annem kardeşime idare ediver iki gün ayıp oluyor diyor kardeşim olay çıkarıyor .
Yani anlam veremiyoruz sizin de ailenizde bu tarz sorunlar çıkaran kardeşiniz abiniz ablanız oldu mu sonuç olarak neler yaptınız
En köyü ihtimalle artık hiç görüşmicem tatilde uğramicam bile
Benim kaynana da problemli
Evimde kalmak istiyorum diye eşimle konuşmam gerekiyor
Kardeşim eve misafir geleceğini duyduğu an kavga çıkarıyor evdeki eşyalara zarar veriyor komşulara kadar rezilliğimiz duyuluyormuş.
Hiç anlam veremiyorum babam yaşarken çok yapamıyordu babamın lafı üzerine laf diyemiyordu.
Annemde benim tek başıma eve çıkacak durumum yok ki diyor iş bulsa çalışamıyor hastalıkları var kronik
Babaannemden kalan evin yapılmasını bekliyor
Ne yapacağımı şaşırdım ya evimde kalsam yani görev yaptığımız ilde daha iyiydi ama orda da eşim istemiyor evdeki problemlerimizi bu kadar ayrıntılı bilmiyor anlatmak istemedim ayrıntılı olarak çünkü ileride bununla karşıma da gelebilir.
Benim tek huzurlu olduğum yerin evim olduğunu iyice anladım. Ama eşime asla bu konuda anlaşamıyoruz. Evlenmeden önce hiç bunu konuşmamıştık keşke konuşsaydım diyorum . Ne onun annesinde rahat edebiliyorum ne kendi annemde kardeşimin bu hareketleri yüzünden. Hamileyken çok daha ağır geliyor. Ve eşime de açıkça dedim rahatım yok gel o zaman bize diyor. Annen de bana rahat vermiyor diyorum bir şey diyemez gel diyor. Annesi çok imalı ve dolaylı yollardan laf sokan her şeye karışan bir tip. Ben de gelemiyorum böyle şeylere koskoca öğretmen olmuş kadınım bıraksa her gün kadınla birbirimizi boğarız o raddeye getiriyor kadın bazen beni.. ben kadını uyarınca çok kaprislisin niye böylesin diye gülüyor. Eşime kaç kere anlattım annesini uyardı ama kadın asla iflah olmuyor