girlmomm basit bir kelime degil onlar için üzül kelimesi daha önce duymuş veya ona söylenmiş anlamını biliyor ki istemediği bişey olduğunda anne git üzül diyo gülmeden tepki vermeden unutturmaya çalışmak lazım 2,5 y kızım migrenim var gün içinde biraz fazla ses yapınca çünkü bagırmak çığlık atmak eylencesi oldugu için biraz sus başım agrıdı yeter hadi git oyuncaklarınla oyun kur oyna diyordum bir baktım anne sus anne git demeye başladı yanlışımın farkına vardım söylemedim artık o söylediğinde de kötü kelime anneye söylenmez pis söylenmez diye diye öğrettim bi kaç kere söyledi hemen ardından söylenmez pis diyordu öyle öyle unuttu en azından şimdilik söylemiyor onların kötü davranışları bazen bizi yansıtıyor yaramazlık yapmaları dogalarında var ama kullandıkları kelimeleri bizden duyup deneyimlemeden bilemezler benim kızımda huysuzlaştı söz dinlemez başına buyruk özellikle dışarıda el tutmak istemiyor koşuyo bağırmayan anlamayan çocuk ağlayarak istediği şeyi yaptırmaya çalışır oldu önüne geçmeye çalışıyorum ama sendrom oldugunu bildigim için hemde o kadar çok tekrar etmekten bıktım ki anlat anlat